HCL.HR

PlayStation 4 će pojeftiniti za 50 eura?

Zoran Žalac 05.10.2015.   •   3 komentara


Iako smo već čuli predviđanja kako će Sony za nadolazeću blagdansku sezonu smanjiti cijenu svoje PlayStation 4 konzole, američki trgovački lanac otkrio je i za koliki iznos.

Prošlog mjeseca Sony je najavio sniženje cijene PlayStation 4 konzole – za japansko tržište. Iz Microsofta su poručili kako isto do kraja godine od njih očekuju i na američkom te europskom tržištu, a službenu objavu o tome vrlo vjerojatno ćemo čuti na Paris Games Week sajmu krajem ovog mjeseca. Pojeftinjenje konzole ne bi bilo iznenađujuće s obzirom da je četvrti PlayStation zapravo prva Sonyjeva konzola koja je nakon gotovo dvije godine na tržištu zadržala cijenu po kojoj se prodavala po izlasku.

Izgledno je, dakle, da pad cijene stiže, pa ostaje pitanje – na koliki iznos. Odgovor je sasvim sigurno dao američki trgovački lanac Target koji je na svojoj stranici poručio kako će PS4 uskoro koštati 50 dolara manje. Sony još nije potvrdio tu informaciju, no pojeftinjenje za 50 dolara bilo bi logično jer bi se PS4 time cjenovno izjednačio s Xbox One konzolom, koja u izdanju bez Kinecta trenutno košta 350 dolara.

S obzirom da je preporučena cijena za europsko tržište iz dolara samo prenesena na euro, kod nas bi to *trebalo* značiti 50 eura nižu cijenu. Dakako, u našem užem području PS4 je nešto skuplji od tih navedenih 400 eura kada ga plaćate u kunama, ali bez obzira na to – nadolazeće razdoblje zasigurno će biti pravo vrijeme da si priuštite tu konzolu ako za to imate mogućnosti.

Komentari (3)

  • Papa6

    06.10.2015 - 10:56

    Dajte onda i neki giveaway kada se to dogodi

  • lkuka

    06.10.2015 - 13:24

    kod nas će pojeftiniti 50 kuna a ne dolara

  • Daky101

    @ultimate, 06.10.2015 - 17:44

    nemoj bit cigan

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?