HCL.HR

PlayStation Experience: Vita nije mrtva, a Sony obožava indie igre

Zoran Žalac 07.12.2014.   •   6 komentara


Sonyjeva konferencija održana u sklopu PlayStation Experience sajma donijela nam je malo mnoštvo najava i materijala koje ne stignemo pojedinačno isticati, ali svakako želimo spomenuti.

Na jučerašnjoj konferenciji povodom PlayStation Experience događanja Sony je nastavio sa svojim motom: „za igrače“ i nanizao čitavu hrpu najava igara koje stižu na PlayStation Platforme. Teško nam je individualno popratiti sve te najave, no istovremeno nam je i krivo da vas ne obavijestimo o njima. Stoga u ovoj vijesti kratko i sažeto donosimo objave za koje vjerujemo će obradovati vlasnike PlayStation 4 i PlayStation Vita konzola.

Prvo da riješimo japanske igre koje sa zakašnjenjem dolaze na američka (i europska) tržišta. Yakuza 5 konačno dolazi na PS3 u Europu tijekom 2015. godine. Fanove japanskog RPG mogla bi obradovati vijest da klasici Suikoden i Suikoden II stižu na PS Vitu idućeg tjedna.

Nadalje, potvrđeno je kako Ultra Street Fighter 4 stiže na PS4. Šarmantni platformer Shovel Knight dobit će port za PS3, PS4 i Vitu, a imat će i dodatni sadržaj u obliku bossa Kratosa iz GOW serijala. Final Fantasy 7 neće dobiti preradu kojoj su se fanovi nadali, ali će od iduće godine biti dostupan za PlayStation 4, a port će biti baziran na verziji za Steam. Indie 2D shooter Super Time Force Ultra dobit će verzije za PS4 i Vitu, a kao dodatni igrivi lik u njima bit će Sonyjev Shuhei Yoshida.

Od novijih, nadolazećih igara, na PlayStationu 4 pojavit će se Killing Floor 2, The Forest, Severed i Orcs Must Die! Unchained. Potvrđeno je također i kako Persona 5 izlazi u veljači 2015. za PS3 i PS4.

Tim Schafer i njegov Double Fine Studios u potpunosti će podržati PlayStation 4 i PS Vitu te će uz već najavljenu Grim Fandango preradu tijekom 2015. dostaviti i Broken Age, kao i još jednu preradu klasične avanture – Day of the Tentacle.

PlayStation Vita također će dobiti još nekoliko važnih izdanja među kojima su i Resident Evil Revelations 2, The Banner Saga, Bastion i mnogi drugi, tako da slobodno možemo ustvrditi da ta platforma još uvijek ima obećavajuću ponudu igara.

Među novim najavama za PlayStation 4 treba istaknuti What Remains of Edith Finch kreatora Unfinished Swana, Wattam kreatora Katamarija te Fat Princess Adventures Traileri će reći svoje za te igre, a mi ćemo o istima pisati ubuduće.

Sve u svemu, moguće je da smo nešto čak i izostavili. Ali to je pokazatelj koliko je „darežljiva“ Sonyjeva konferencija bila prema najvažnijoj publici PlayStationa – gamerima. Premda se radi o mahom manjim igrama, tko god da je igrao Bastion, Shovel Knighta, Banner Sagu ili primjerice Broken Age, zna kako su to pravi dragulji indie scene i svakako treba biti zahvalan Sonyju i developerima što će isti biti dostupni na PlayStation platformama.

Komentari (6)

  • Antimadridista9

    07.12.2014 - 15:51

    Nikad nisam igrao killing floor, no ovo izgleda kao left4dead, big lajk

  • trulex

    07.12.2014 - 16:11

    Odlično za Jakuzu 5

  • mickolopi

    07.12.2014 - 17:19

    Mogli ste objaviti vijest da Sony daje za dzaba PvZ:Garden Warfare za ps4, Mirror's Edge za ps3 i NFS:MW za PSVitu, ugrabite, mislim da jos ponuda traje.

  • MaliMicek

    02.04.2017 - 04:17

    Jedino Little Nightmares

  • MaliMicek

    02.04.2017 - 04:18

    Bože, ispostao u krivi tab. Mislio sam na What Remains of Edith Finch.

  • vojnovic4

    @Arslan, 07.12.2014 - 18:37

    Jos par sati pa ko nije nek uzima

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?