HCL.HR

PlayStation Vita neće dobiti nasljednika

Zoran Žalac 28.09.2015.   •   2 komentara


PlayStation Vita vrlo lako bi mogla biti posljednja prijenosna konzola iz Sonyja. Kako kaže Sonyjev Shuhei Yoshida, klima tržišta za takve uređaje više nije zdrava.

I dok Nintendo sa svojim 3DS-om još uvijek bilježi gotovo nelogično dobre prodajne rezultate, Sony se s PlayStation Vitom još od 2011. godine muči oko njezine relevantnosti. Očekivalo se kako bi prodaja konzole mogla porasti dolaskom PlayStation 4 konzole s kojom se Vita može upariti uz Remote Play opciju, no to se nije dogodilo.

Sony u svojim financijskim izvješćima redovito izbjegava otkrivanje podataka o prodaji svoje prijenosne konzole, a kad ju je ove godine praktički zanemario na E3 sajmu postalo je jasno da svjetlija budućnost za Vitu ne dolazi.

Očekivano je stoga da Sony ne planira ni nasljednika te konzole, a voditelj Sonyjevih razvojnih studija Shuhei Yoshida pojasnio je i zašto. „Ljudi imaju mobilne telefone i na tim pametnim telefonima igranje igara je vrlo jednostavno. I mnoge igre na pametnim telefonima su besplatne, ili besplatne za isprobavanje. Osobno sam veliki fan PS Vite i radio sam na dizajniranju svakog njezinog aspekta. Igre na dodir su zabavne, ali postojanje analognih palica i tipki ipak stvari čini skroz drugačijima. Nadam se zato da će se kultura igranja na prijenosnim konzolama nastaviti, ali klima za njih trenutno nije zdrava zbog goleme dominacije gaminga na mobilnim telefonima.“ – izjavio je Yoshida.

Mi bismo tome još dodali da nije zdravo ni igre za prijenosnu konzolu prodavati po cijeni od 40 dolara, za koliko su se isprva prodavali Uncharted: Golden Abyss i ostale ekskluzive PS Vite. Istina da su im cijene kasnije drastično pale, ali do toga zasigurno nije došlo dobrom voljom iz Sonyja.

Komentari (2)

  • PugynhoAlmeira

    28.09.2015 - 16:39

    pa da rade normalne igre za tu vitu konzola bi i uspjela!! pa psp je bog sto se tice igri za ovu konzolu ! neka šupe software koji se moze modificirat i odmah ce porast prodaja konzole ja cu je prvi kuput treci put 🙂

  • l)oolvl

    28.09.2015 - 18:01

    šteta; ako se 3DS tako dobro prodaje, a Vita je puno superiornija, onda sigurno ima potencijala i za nju

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?