HCL.HR

PlayStation VR donosi crnu kutijicu kako bi bio društvena platforma

Zoran Žalac 17.12.2015.   •   1 komentara


Za razliku od ostalih VR naočala na tržištu, PlayStation VR dolazit će s posebnim dodatkom koji će se priključiti na PS4 konzolu kako bi omogućio procesiranje VR grafike i prikaz na drugom ekranu.

Nintendo i Microsoft još nisu ušli u sferu virtualne stvarnosti te su istu u nekoliko navrata prozvali nedruštvenom jer je igranje VR igara generalno iskustvo za jednog igrača. Tim se izjavama u prvom redu usprotivio Sony koji je svoj PlayStation VR iliti nekadašnji Project Morpheus zamislio kao uređaj s kojim će VR igranje biti “društveno”. Stavljamo tu riječ pod navodnike jer to još uvijek ne ide pod kategoriju društvenog po uzoru na split screen MP i takvih stvari, ali da ima nešto u tome govori i činjenica kako će PS VR biti jedina VR platforma koja će doći sa zasebnim uređajem osim samog headseta.

Kao što je već poznato, PS VR će raditi u paru s PlayStation 4 konzolom, ali se s njom neće direktno spajati. Umjesto toga spajat će se s malom crnom kutijicom veličine Wii U konzole, koja će se potom spajati s PS4 konzolom. Mala crna kutijica koristit će se za obradu VR grafike i prerađivanja iste za klasični prikaz na ekranu. Dok se jedan igrač tako igra u VR-u, drugi će na TV-u ili monitoru moći gledati kako ono igra, odnosno što on doživljava.

Nije to baš neki osobiti vid društvenog igranja, ali je svakako bolji nego da te opcije nema. Trebat će samo pripaziti da se kao publika ne zagledamo u ekran i skinemo pogled s igrača koji bi mogao izgubiti orijentaciju i pasti kao klada… Što se događalo. I to ne jednom.

Komentari (1)

  • IaMarmageddoN

    17.12.2015 - 12:14

    Jasna stvar da će to biti tako a to isto kao na PCu otvara novi način MP igranja na jednom PCu ili PS4 bez potrebe Split screena. Ja se samo nadam da će čim prije omogućiti povezivanje dva VR headseta jer to će tek pokrenuti i izradu CoOp igara koih je sve manje, na moju žalost. Igrati ProC na dva VR headseta kao zamjena za Split screena… Pa to će biti nešto. Naravno, ne samo ProC jer ima tu još mnogo igara u kojima bi bilo odlično implementirati taj način igranja.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?