HCL.HR

PlayStation VR funkcionira na Xbox One i PC-u

Juraj Bevandić 16.10.2016.   •   7 komentara


Igrači su probali spojiti PlayStation VR na Xbox One i iznenadili se kada je stvar radila. Problem je što softver na Xboxu nije pripremljen za VR, pa sve izgleda lošije nego na običnom ekranu.

PlayStation-VR

Znatiželjni igrači prilično su brzo otkrili jednu mogućnost PlayStation VR uređaja koju nismo očekivali. Spojivši uređaj HDMI kabelom na Xbox One konzolu ugodno su se iznenadili kada su bez problema dobili prikaz Microsoftovog sučelja na Sonyjevom VR headsetu.

To funkcionira putem PlayStation VR Cinematic Modea, koji rastegne i prilagodi sliku na zaslon VR uređaja te je namijenjen za igranje običnih PlayStation igara na VR headsetu, odnosno prikaz bilo kakve 2D slike na istome. Ta funkcija zapravo funkcionira na isti način na bilo kojem uređaju s HDMI izlazom (uključujući primjerice Wii U i PC), budući da tada PS VR efektivno postaje monitor, samo monitor koji držite vrlo blizu očiju i čini da sve što gledate izgleda kao da je projicirano na velikom platnu u nekakvoj kino dvorani.

Iako može biti zanimljivo pogledati na taj način neki film, morate imati na umu da rezolucija nije osobito visoka pa neće svi sadržaji izgledati sjajno. Nemojte samo očekivati da VR igre za PC biti igrive na ovaj način na PS VR-u, jer neće. Ponavljamo, Sonyjev VR headset na ovaj način samo učini da se slika s vašeg Xboxa ili PC-a pojavi na njegovom zaslonu.

Mi vam ovih dana testiramo PS VR i uskoro ćemo vam pisati i napraviti par videa o svemu tome. Inače, koliko ste vi zagrijani za virtualnu stvarnost?

Komentari (7)

  • BOKIMESSI10

    16.10.2016 - 19:22

    Šteta što se ne mogu igrati igre na PC-u s Sony VR-om

    • papiga

      @BOKIMESSI10, 16.10.2016 - 19:24

      ako ti je za utehu ni ja

  • Lovac

    16.10.2016 - 20:26

    Probao sam Oculus Rift, biti će to jako dobro. Ali ne još; FOV, zrnatost etc me još drže na distanci, naravno uz cijenu. Kroz par godina kad se VR uređaji usavrše i kad budu koštali neku normalnu cijenu uzimam budući da je potencijal u najmanju ruku ogroman.

  • funky0308

    16.10.2016 - 20:52

    Nemamo mi jos ni bandwidth za takve akcije. Probao sam i Oculus i Gear VR i iako ima odlicnih fora, za streamanje necega kvalitetnoga i da oba oka budu sretna treba puno bolja veza nego ova koju vecina ima. Ja imam 30mbps downloada ali je infrastruktura toliko losa i stara da to ne radi kako treba, nisu biti detalji ali i to je jedan od problema. Drugi, mozda i najveci je nedostatak sadrzaja. Ovo sto Sony radi mi jedino ima smisla, pripremili su teren i sada izdaju sam uredjaj, tako to rade kompanije koje znaju sta rade. HTC i Valve su imali dobru ideju ali jos uvijek ne ne vidimo te rezultate. Rekao sam vec sto puta, dati stvarno velike pare da igras Alien obduction ili ono debilno slaganje sendvica?! WTF?! A i za ovo sto ste pisali…postoji jednostavan nacin za spajanje, nisu fantazirali sa kablovima i konektorima i vrlo lako je moguce da netko upravo to iskoristi, mozda i sam Sony, pa dovede svoj VR i na PC. Dosla je PS Now usluga pa USB dongke za DS4 kontroler…mozda se upuste u bitku sa HTCom i Oculusom…tko zna (vjerovatno nece bas Sony ali treba se nadati 😉 )

  • zeljo024

    16.10.2016 - 22:32

    Hardverski je znaci izvodljivo, sad samo cekamo da neki genijalci to osposobe da radi i softverski 😀

  • Sackboy

    17.10.2016 - 00:03

    Bio sam zagrijaniji prije godinu dana nego sada, nikako da izaže nešto za VR koje baš MORAŠ igrati. Kada počnu za VR izlaziti MUST PLAY igre tipa: uncharted, gta, witcher itd onda ću nabaviti nešto od toga što se pokaže najbolje.

  • LuckyPro GamingExper20745

    17.10.2016 - 22:34

    Hahah,da to bar funkcionira i za PlayStation 3[PS3],odmah bi kupio VR i počeo igrat one horor igre sam zombi apokalipsom da malo sakatim zombije,hahah… 😀 😀 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?