HCL.HR

PlayStation VR možda bude radio i na PC-u

Zoran Žalac 29.03.2016.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Kako bi se što uspješnije nosio s konkurencijom na tržištu VR uređaja, Sony razmatra mogućnost da svoj PlayStation VR headset učini funkcionalnim i na osobnim računalima.

psvr-bundle

Oculus Rift je krenuo u slobodnu prodaju, HTC Vive stiže početkom idućeg mjeseca, a na PlayStation VR morat ćemo pričekati do jeseni. Sony će u utrku za naklonost publike na VR tržištu ući nešto kasnije, ali prednost će mu svakako biti prihvatljivija cijena od 400+ eura (500 za potrebnu kameru u paketu). No, ako je suditi po izjavama iz Sonyja za japanski Nikkei, PlayStation VR bi jednoga dana mogao biti i najfleksibilniji uređaj za virtualnu stvarnost.

Naime, izvršni potpredsjednik Sony Computer Entertainmenta Masayasu Ito izjavio je kako se u tvrtki razmatra da PS VR kasnije postane kompatibilan i funkcionalan na osobnim računalima. Takvo što je moguće iz razloga jer se PS4 konzola po arhitekturi ne razlikuje mnogo od PC-a, a Sony bi time definitivno povećao potencijalnu publiku i naravno – zaradu.

S druge strane, iako bi tehnički bilo moguće na neki način iskoristiti Oculus Rift i HTC Vive na PlayStationu 4, to je Sonyjeva zatvorena platforma na kojoj se to vjerojatno nikada neće dogoditi jer takvo što nije u interesu tvrtke.

Naravno, ako do podrške za PC i dođe, to će biti tek naknadno, baš kao što i PlayStation 4 više od dvije godine nakon izlaska tek treba dobiti mogućnost streamanja igara na računala.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • baDarmageddoN

    29.03.2016 - 14:56

    Ovo me možda interesira

  • pesek32

    29.03.2016 - 15:27

    Promijenite ime onda. xD

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?