HCL.HR

PlayStation bi uskoro mogao dobiti nove kontrolere

Zoran Žalac 29.01.2018.   •   5 komentara   •   Tehnologija


Otkriveno je kako je tvrtka Sony patentirala uređaj koji bi vrlo vjerojatno mogao biti novi kontroler za PlayStation VR i njegove igre.

psvr-controllers

Ovo što možete vidjeti na gornjoj slici nacrti su patenta za, po svemu sudeći, novi kontroler PlayStaton 4, odnosno PlayStation VR platforme. Tvrtka Sony registrirala je dva patenta prošle godine, a u njima je vidljiv proizvod koji ima analognu palicu, trigger i drugačije raspoređene tipke u odnosu na postojeći PS Move kontroler koji se koristi u kombinaciji s PS VR-om.

Naravno, ovo nije potvrda da će se ovakav kontroler i materijalizirati, ali očito je da su u Sonyju svjesni limitacija PS Move kontrolera te da ih u dogledno vrijeme žele zamijeniti modernijom tehnologijom. PS Move za razliku od kontrolera za ostale VR uređaje (Oculus Touch i HTC Vive) ima manju preciznost, ne funkcionira ako se kameri okrenete leđima, a nije zanemarivo ni to što izgleda kao svjetleća seks igračka.

Doduše, Sony je krajem prošle godine odlučio ažurirati Move kontrolere ugrađivanjem snažnije baterije i micro USB porta naspram prastarog Mini USB-a, stoga je izgledno da će se Move kontroleri još neko vrijeme proizvoditi i prodavati na tržištu.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • BONZO

    29.01.2018 - 13:09

    Ne znam kako ostatku zajednice, ali imam poprilično primitivno mišljenje u vezi VR tehnologije. Nekako mi je to pretjerano i nepotrebno, živija joystick, tv i fotelja!

    • nikola65478

      @BONZO, 29.01.2018 - 13:33

      To mi izgleda ko joystick za voženje aviona onaj stari samo bez onog podnožja dole.

    • PppPP

      @BONZO, 29.01.2018 - 13:46

      vr je vrh

  • Mtobi

    29.01.2018 - 21:18

    Jedino što me zanima je VR. Ne kupujem niti jednu igru koja nije u VR u,jedino f1 a i to će uskoro biti u VR u.?

  • besantesteras

    08.02.2018 - 09:49

    Ovo bi bilo super da se što pre realizuje i pusti u prodaju. Hm, bio sam u pravu kada nisam bacio pare na zastarele Move kontrolere, ali PSVR AIM je za sada najbolji VR kontroler za FPS igre…
    ovo meni izgleda obećavajuće…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?