HCL.HR

PlayStation VR stigao u Hrvatsku, uronite u virtualnu stvarnost na PS4 konzoli

sponzorirani članak 24.01.2017.


PlayStation VR od danas se može službeno kupiti u Hrvatskim trgovinama uz prve VR igre. Evo koliko košta najjeftinije kvalitetno iskustvo virtualne stvarnosti i koje igre preporučamo da kupite uz svoj PSVR.

PlayStation-VR-hrvatska

Uređaji za doživljaj virtualne stvarnosti u igrama sve su češća pojava u Hrvatskoj. Vidjet ćete ih u trgovačkim centrima, specijaliziranim VR studijima i raznim gaming eventima, no tek kad si jednoga priuštite za kućno uživanje u VR-u shvatit ćete koliko je ta tehnologija zakon i koliko zapravo ima potencijala.

Glavni problem takvih uređaja dosad je bila cijena – HTC Vive i Oculus Rift kao najpoznatiji VR headseti za PC gaming jednostavno su preskupi, a i gotovo ih je nemoguće naći na policama hrvatskih trgovina. No za sve vas što se virtualnoj stvarnosti radujete i imate PlayStation 4 konzolu danas je radostan dan – PlayStation VR je upravo stigao i u Hrvatske trgovine i to po cijeni koja je već malo prihvatljivija za jednu takvu novu vrstu tehnologije u industriji gaminga.

Za sve detalje o kupnji PlayStation VR headseta provjerite ovu stranicu na webshopu Sancta Domenice. Tamo ćete vidjeti da je cijena upravo ona koju su najavili prije par mjeseci – 3299kn. Nije to beznačajan iznos za Hrvatske pojmove, ali VR nije ni beznačajno iskustvo, a cijena konkurencije u obliku HTC Vivea i Oculus Rifta i dalje je dvostruko viša. Osim toga, za te VR headsete treba vam i moćno gaming računalo dok vam za PlayStation VR treba samo PS4 konzola. Nije važno radi li se o običnoj, Slim ili Pro varijanti PS4 konzole, PlayStation VR radit će savršeno uz bilo koju od njih.

PS_VR_lifestyl

Osim toga, Sancta Domenica vam nudi mogućnost da PSVR kupite na do 36 rata bez kamata, pa svoju kartu za ulazak u svijet VR-a možete platiti samo 92kn mjesečno. Ako ste zaljubljenik u gaming (a nekako već pretpostavljamo da jeste kad ste na HCL-u), shvatit ćete da vam se ulog u PSVR isplatio čim isprobate Driveclub VR i sjednete za volan nekog bijesnog auta kojeg si u stvarnosti ne možete priuštiti. Pa kad se počnete naginjati u sicu da pobliže pogledate sve elemente interijera. Iako ćete ga i dalje voziti klasičnim DualShock kontrolerom, zbog PSVR headseta na glavi osjećat ćete kao da ste u kabini, s rukama na volanu, dok oko vas žure protivnici u podjednako bjesnim pilama.

Driveclub VR možete kupiti za 8kn mjesečno ako ga kupite na rate ili 299kn jednokratno, ali to je samo jedan od dostupnih VR naslova za PSVR. Našu toplu preporuku dobiva i Until Dawn: Rush of Blood – stravična pucačina vrlo dobre grafike koja vas smješta na vožnju kroz izopačeni zabavni park pun strahota i opasnosti. U toj igri obje ruke su vam cijelo vrijeme zaposlene – držeći PlayStation Move kontrolere pucat ćete po neprijateljima iz pištolja i sačmarica dok vas igra voza kroz park, a kroz neke dijelove doslovno ćete se morati saginjati, odnosno pomicati cijelo tijelo lijevo i desno da izbjegnete prepreke. Cijelim putem bit ćete svjesni da ste u igri, ali ujedno i zadivljeni koliko stvarno sve to djeluje.

PS4_PRO_PS_VR_landing_12

Uskoro dolazi i Star Trek: Bridge Crew, koji smo probali na Gamescomu prošle godine, a koji vas smješta u ulogu jednog od članova posade na mostu zvjezdanog broda u Star Trek univerzumu. Riječ je o kooperativnoj multiplayer igri – svatko ima svoju ulogu i komandnu konzolu na mostu broda pa morate pričati međusobno i znati koristiti svoje konzole da biste riješili neki zadatak. Naše iskustvo u trajanju od pola sata na Gamescomu teško ćemo zaboraviti i jedva čekamo 3. mjesec kada izlazi puna verzija ovog VR iskustva da je odmah nabavimo. Ako ste i vi kao veliki ljubitelj Star Treka sigurni da želite igrati tu igru čim izađe, možete proći 50kn jeftinije ako je već sada prednaručite. Igra će vam besplatnom dostavom doći na kućnu adresu točno na datum izlaska.

To su samo neke od prvih PSVR igara – za detaljniji popis i cijene kliknite ovdje.

A besplatnom dostavom doći će vam i PSVR i sve ostale igre koje nabavite u Sancta Domenici odmah uz sam VR uređaj. Naravno, uređaj i igre možete i sami pokupiti ako se umjesto narudžbe putem webshopa odlučite zaletjeti u neku od trgovina Sancta Domenice diljem Hrvatske.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?