HCL.HR

Po anketi na Steamu većina PC igrača koristi računala u spavaćim sobama

Zoran Žalac 16.10.2015.   •   15 komentara   •   Hardver i softver


Valve je proveo anketu na odabranim korisnicima Steama kako bi developerima igara virtualne stvarnosti dao jasniji uvid u to na kakvim se konfiguracijama buduća VR publika igra i u kojem okružju.

Na Steam VR forumu nedavno je provedena anketa s preko dvije tisuće ispitanika. Istraživalo se, između ostaloga, u kakvo okružje dolazi virtualna stvarnost – na kakva računala i u kakav prostor u kojem su ta računala postavljena. Te dvije stvari mogu postavljati ograničenja za VR iskustva pa je Valve odlučio da bi bilo korisno istražiti situaciju prije nego VR stvarno zaživi.

Rezultati istraživanja pokazali su kako 42% ispitanika ne namjerava nadograditi svoja računala da bi mogli koristiti VR sadržaje. Samo 20% izrazilo je spremnost na kupnju novog računala kako bi si priuštili VR iskustvo.

Zanimljiviji su pak rezultati gdje se PC igrači pretežno igraju, što je inače važno za VR koji će u slučaju Valveovog HTC Vive headseta koristiti tehnologiju praćenja pozicije igrača u prostoru. Za VR dakle nije svejedno namjeravaju li se igrači igrati u manjim ili većim prostorijama. Rezultati otkrivaju da 42% ispitanika koristi računala u spavaćim sobama, a 70% njih ne namjerava ih seliti negdje drugdje.

Kakva je situacija kod vas? Je li gaming dio vašeg dnevnog boravka ili je rezerviran za intimniji prostor neke druge sobe?

Komentari (15)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!