HCL.HR

Pobjednici Mortal Kombat X nagradne igre su…

Igor Belan 29.04.2015.   •   28 komentara


Pogledajte kakva gostujuće likove za Mortal Kombat X su osmislili naši posjetitelji i koje od njih smo odlučili nagraditi primjerkom igre za PC, PS4 i Xbox One.

Kad smo prije 10 dana pokrenuli nagradni natječaj u kojemu smo tražili da osmislite novog gostujućeg lika za Mortal Kombat X i opišete njegov ili njezin poseban potez, nismo očekivali da ćemo dobiti baš 500 mailova. Kad to tako kažem zvuči kao da karikiram, ali dobili smo doslovno oko 500 mailova kroz koje smo morali proći jedan po jedan da bismo pošteno odabrali one koji su nas se najviše dojmili.

Sada smo konačno sve pregledali i izabrali pobjednike koji će dobiti Mortal Kombat X za PC, PS4 ili Xbox One, odnosno traku za kosu ili tattoo sleeve. Obećali smo vam i jedan privjesak za ključeve s uzorkom Mortal Kombata X, no nažalost taj privjesak na kraju ipak nismo dobili. Ispričavamo se na tome, no kad je tako već moralo biti – draže nam je da nije stigao privjesak nego neki od primjeraka same igre.

Mortal Kombat X nagrade

Da vas podsjetimo, svi ste nam mailom trebali javiti koju verziju igre se nadate osvojiti. Pa počnimo s našim pobjednikom kojemu šaljemo PC verziju krvavog novog Mortal Kombata.

U nadi da će tako osvojiti PC verziju Mortal Kombata X, naš čitatelj Filip zamislio je kako bi se premijer Milanović snašao u Mortal Kombatu. Dao mu je ime ‘Zo-zo Milanovich’ čime je dokazao da ima stila, no njegov opis fatality poteza je ono što mu je osiguralo željeni primjerak igre za PC. Citiramo:

“Moj lik za MK X se zove Zo-zo Milanovich sa fatalityjem “The Tank” gdje nakon borbe summona zeleno oklopno vozilo HV-a na koje se maestralno popne, zaleti, posklizne i padne dok poraženom u rendgenskoj animaciji ispadnu oči od smiha.”

Naš čitatelj Ivan nije bio jedini koji se sjetio da bi se Zdravko Mamić fino uklopio u postavu likova jedne Mortal Kombat igre, ali upravo njegov kratki opis Mamićeva fatality poteza nam se najviše svidio i priskrbio autoru PS4 verziju igre. Pazite ovo:

“Fatality potez bi počeo tako da on kaže ‘prebit ću te ko mačka’ nakon čega slijedi šaketanje, a umjesto krvi iz žrtve bi frcale novčanice od 500 eura (jer sve što on takne pretvara u golemu vrijednost) 🙂 Na kraju bi mu rekao: ‘ti si mučki provokator i sad si dobio svoje!'”

Nemojmo se varati – mi smo PC i Playstation zemlja pa je sasvim logično da je najmanje vas tražilo Xbox One verziju igre. No upravo u toj hrpici mailova vidjeli smo jednog jedinstvenog lika kojeg se nitko drugi nije sjetio zamisliti u svijetu Mortal Kombata. Radi se o Ivanu Dečaku iz grupe Vatra, a čestitke na osvojenoj Xbox One verziji igre idu našem čitatelju Vedranu koji je ovako zamislio Dečakov fatality potez:

“Naravno sasvim logično njegov fatality bi bio brutalno gaženje protivnikove glave i odgrizanje nožnih prstiju dotičnog protivnika, i to sve naravno uz zapanjujuće tango plesne korake i dakako uz stihove: ‘samo mi stani na usne, odgrizi mi prste.'”

Ovaj je malo poduži, što inače ne preferiramo, ali svidio nam se jer se uz zanimljiv opis još donekle i nadovezuje na naš nedavno objavljeni video specijal o misteriju gole Lare Croft. Naš posjetitelj Ante je ovako zamislio ulogu Lare Croft u Mortal Kombatu X i zaslužio traku za kosu s uzorkom Mortal Kombata na kojoj će mu zavidjeti cijelo susjedstvo. Citiramo:

“Nakon dugog razmišljanja i poduže liste meni zanimljivih likova iz video igara i filmova, ali i nekih iritantnih likova iz javnog života, odluka je pala. Možda ne najkreativniji i najoriginalniji lik, ali definitivno svima nam drag, odnosno draga, LARA CROFT. Da, još jedan mail s Larom, ali vjerujem da bi se vrlo dobro uklopila u Mortal Kombat svijet i obogatila siromašan izbor ženskih likova.

Količina nasilja kojem je Lara svjedočila na otoku Yamatai ostavio je traga. Lara, sad oboljela od PTSP –a, držeći se one ”klin se klinom” (čitaj nasilje nasiljem), odlučuje se prijaviti na Mortal Kombat turnir.

Dobro, prijeđimo sad na ono bitno – specijalni potez, u ovom slučaju fatality. Pokušat ću vam što bolje dočarati kako sam ja to zamislio. Lara je upravo isprebijala Raidena. Zaslužija je biti on, jer me je sestra uredno s njim mlatila u Mortal Kombat 4, zadnjem kojem sam igrao. Znam, sramota. Uglavnom, Raiden se lagano ljuljuška, čeka Laru da mu ”skrati” muke. Kamera pokazuje Raidena a prema njemu doleti Larina prepoznatljiva potkošulja. Sretan što će barem on Laru vidjeti golu krene okretati glavu prema njoj, ali ga u tome prekinu dva hitca u koljena, po jedan u svako. Raiden pada na pod, licem udara o tlo. Lara u grudnjak (već viđeno) zavrti svoja dva pištolja i spremi ih u opasač (kako li). Raiden pokušava još jednom, diže pogled, ali mu Lara nagazi na glavu. Kamera sad gleda na Larina leđa. Otkopčava grudnjak, kamera se mijenja – Raiden na podu i Lara do pasa kako mu drži nogu na glavi. Grudnjak mu pada pred oči. On se počinje nemilice trzati ne bi li ovaj put uspio, ali Lara vadi svoja dva pištolja i istrese mu popriličan broj metaka u glavu. Pištolji joj, po uzoru na stare naslove, imaju beskonačan broj metaka. Dakle poprilično popriličan broj metaka. Puno krvi, komadića mozga i sve što ide uz fatality. Lara puhne u svoja dva draga pištolja i vrati ih u …opasač…i to je to. Opet je nismo vidjeli golu.

Ukoliko nedostaje kakav detalj, ako vas zbunjuje kut kamere ili tome slično prepuštam vašoj mašti da taj nedostatak popuni. Ono što je najbitnije je da se lara skinula nama pred očima, a mi ju nismo vidjeli. Tako nekako. A nije ni Raiden. Nije nitko.”

Interesantno je kako svi slično razmišljate. Milanović, Mamić, Vuco i Jacques Houdek bili su neki od najčešće spominjanih imena u mailovima koje smo dobili. No nisu svi bili podjednako zanimljivo opisani, pa smo za posljednju nagradu, tattoo sleeve kakav se ne viđa svaki dan, odabrali mail od čovjeka na čijoj e-mail adresi stoji samo ‘Old School Fool’. Njegov opis Vuce u Mortal Kombatu X u isto vrijeme pokazuje duboko poznavanje lika i djela Vuce, ali i Mortal Kombat univerzuma.

“Ja bi u Mortal Kombat 10 ubacio Sinišu Vucu. Imao bi dugu kosu za šamaranje, jaču od Sindel i u rukama 1500 eura (“ovo mi je lepeza magarče”) kao lepezu koje se ni Kitana ne bi posramila. Introduction song bi mu bila volim biti, volim biti i ubiti dok on diže janje pečeno na ražnju iznad glave i viče: “gažena si roba u gradu”.

Zvao bi se Lamb Slayer, odjeven u kožnjak i traperice. A fatality bi mu bio: dok je protivnik onako “stun-an” vuco uzima metalnu šipku i zabija je okomito kroz bikini zonu sve do vrha glave (uz xray snimku) i stavlja ga iznad vatre na 2 Y kolca i vrti dok ne pougljeni (hence the name lamb slayer).”

Čestitamo pobjednicima koje ćemo kontaktirati putem e-mail adrese kojom su nam se i javili. Hvala vam svima na sudjelovanju – bilo je stvarno zanimljivo čitati sve vaše nenormalne ideje.

Komentari (28)

  • Seengeer

    29.04.2015 - 17:03

    Ima li ijedan smiješan da postate :hiha:

    Realno, onaj iz objave nagradne igre je najbolji prijedlog bio,,,

    ovi ovdje nit su smiješni nit pametni (hejt over 9000) :faca:

  • SnowGamer

    29.04.2015 - 17:15

    Seengeer-a za predsjednika! 🙂

  • mattas

    29.04.2015 - 18:02

    Zar lik sheldona coopera nije bio ni blizu nagrade!??a ja mislio…..smrcc
    osobno mi se ni jedan ne svidja ali hej tko mene tu sta pita uffff

    • Ementaler

      @mattas, 30.04.2015 - 09:34

      Bilo je par Sheldona Coopera 🙂

  • NikolaDexter97

    29.04.2015 - 18:02

    Ne znam ko je imao najzabavnijeg lika, ili najbolji fatality, ali ova slika je daleko ugazila sve: http://oi57.tinypic.com/2la33ht.jpg ! Inače, pričom je vezana za mog lika, koji se sastoji od dva lika… Ma shvatate.. 😀

    • Stryderist

      @NikolaDexter97, 29.04.2015 - 20:01

      Koji si ti lik, Nidjane. XD

    • NikolaDexter97

      @NikolaDexter97, 29.04.2015 - 20:10

      Ja sam se za svoje potrudio, pa dobio il ne, ja želim da svi znaju koliko je meni stalo do Vjerana ! [3

    • Ementaler

      @NikolaDexter97, 30.04.2015 - 09:39

      Vidjeli smo i poster i oba ogromna maila Nikola 🙂 Šteta što nismo tražili ljubavno pismo Vjeranu za nagradu, ali dobrano si nas nasmijao… i Vjerana malo zabrinuo.

    • MoGaming

      @NikolaDexter97, 30.04.2015 - 12:49

      objavite mailove da se i mi smijemo 😀

    • NikolaDexter97

      @NikolaDexter97, 30.04.2015 - 14:34

      Da riješimo nešto, vi čika Igore me nećete banovati sa vaše liste prijatelja na Steamu, kao i na HCL.hr sajtu ? Dobro je ! Drago mi je da si odgvorio, da znam da ste vidjeli moju sličicu. Želim da znate da ja nisam hejter, i da stvarno volim Vjerana ! Samo naprjed. #objaviobihdasmijemalijemaloisuvišebolesnopaćese,bojimse,igorilinekonaljutiti 😛

  • R10

    29.04.2015 - 18:04

    aaaa pogodio sam lika koji je medju pobjednicima medjutim drugaciji fat., ovo dodje nekako kao sol na ranu. Pobjednicima cestitke i neka se lijepo zabave s igrama

    • veki1994

      @R10, 29.04.2015 - 18:15

      hvala .. i hvala hcl timu naravno 🙂

  • kiko01

    29.04.2015 - 18:17

    Ja sam stavio Zdravka Mamića za lika…pa moj je imao bolje poteze od ovog i na kraju završavamo istom rečenicom…zanimljivo

    • R10

      @kiko01, 29.04.2015 - 21:35

      kod mene je imao nabijem na *****

    • Ementaler

      @kiko01, 30.04.2015 - 09:36

      Niste razmišljali da vjerojatno nećemo izabrati one koji imaju fraze "nabijem na ****"? 🙂

    • kiko01

      @kiko01, 30.04.2015 - 13:36

      nisam ja to stavio…ja sam stavio ono sa:" neškolovan i lažeš"….nije bio fatality nego x-ray….šteta

    • R10

      @kiko01, 01.05.2015 - 13:58

      jesam razmisljao i fino sam se ispricao na kraju maila za upotrijebljeni rjecnik. btw nisam ni ocekivao da cu pobjediti nego sam poslao onako samo radi reda

  • Czar

    29.04.2015 - 18:47

    Svaka čast onima koji su ovakve mailove spremni čitati.

  • nexus856

    29.04.2015 - 19:53

    Nemogu vjerovat da niste mogli odabrat nešto bolje. Baš ništa nije smiješno!

  • Stryderist

    29.04.2015 - 20:07

    Ja očito nemam ukusa za šaljiv i originalan sadržaj, tako da ne kužim ove pobjedničke mailove koji su sigurno presmiješni i najoriginalnija stvar ikad. Ali u svakom slučaju čestitke svim dobitnicima, uživajte ljudi.

    • Ementaler

      @Stryderist, 30.04.2015 - 09:38

      Jup, ukusa ti definitivno fali kad si odlučio napisati ovakav "ovo je smeće, ali čestitam pobjednicima" komentar 🙂

    • Stryderist

      @Stryderist, 30.04.2015 - 09:44

      To ste vi napisali, ne ja. 🙂 Ja sam samo pristojno izrazio svoje mišljenje i čestitao dobitnicima, bez ikakvih uvreda, ako je nešto sporno onda obavite svoj dio posla. 🙂

    • Stryderist

      @Stryderist, 30.04.2015 - 15:28

      Bilo je malo neukusno s moje strane, u pravu si. 🙂 Ispričavam se.
      Svatko ima drugačiji ukus. Neka ljudi uživaju u nagradama, najiskrenije im to želim. 😉

  • darijoman

    29.04.2015 - 21:35

    Ma bezveze….Čestitam dobitnicima. Kod mene je bio Mile Kitić 😀

    • mickolopi

      @darijoman, 30.04.2015 - 12:26

      Mile Kitic jači nego ikad 🙂 za fatality otpeva UDARA U GLAVU KO SAMPANJAC, protivniku se rascvetaju uši i pukne glava 🙂

    • darijoman

      @darijoman, 30.04.2015 - 13:47

      Da,da upravo sam tako i naveo haha samo što se nisu rascvjetale uši i pukla glava već je u slow motionu letećim koljenom drobio vilicu protivnika uz njegov hit udara u glavu ko šampanjac 🙂

  • MoGaming

    30.04.2015 - 12:47

    ovaj za laru croft je definitivno zasluzio pobjedu,svaka čast 🙂 btw moj lik je bio trevor iz gta 😀

  • Ghostelius

    05.05.2015 - 14:22

    Nema Duška Dugouška? :'(

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?