HCL.HR

Pojašnjena pravila za izradu SimCity modova

nebel 13.01.2014.   •   0 komentara


Electronic Arts i Maxis popustili su pred željama fanova te naposljetku ipak omogućili modificiranje SimCitya. Međutim, to modificiranje dolazi sa setom pravila koja ga ograničavaju.

Jedan od primjetnih nedostataka prošlogodišnjeg SimCitya svakako je bio izostanak podrške za modove. Razloge za to mogli smo pronaći u samoj strukturi igre, odnosno fokusu na multiplayer pod kojim se gurala omražena „always-on“ politika nužne spojenosti na Origin. Electronic Arts i Maxis u međuvremenu su popustili i odlučili omogućiti modificiranje svoje igre kako bi zadovoljili fanove i eventualno vratili igrače koji su prošle godine digli ruke od problematičnog SimCitya.

Ipak, ni ta podrška za modove nije sasvim slobodna već je omogućena pod setom pravila koje korisnici moraju poštivati. U suprotnome Maxis ima pravo obrisati njihove modifikacije, a Electronic Arts kao vlasnik Origina ima pravo ukinuti račun vlasniku moda za kojega se ispostavi da je nanio štetu drugim igračima.

Samim time, prvo pravilo je da modifikacije ne smiju imati utjecaja na multiplayer, odnosno leaderboardse i trgovanje s drugima. Modificirati se ne smiju izvršne datoteke igre i .dll datoteke; modovi ne smiju biti nezakoniti, opsceni, poticati na mržnju ili narušavati privatnost igrača itd. Kao što je već spomenuto, EA i Maxis drže puna prava na distribuciju ili ukidanje distribucije modova, kao i kažnjavanje njihovih tvoraca.

Što se onda smije modificirati u SimCityju? Pa, sve dok se poštuju gornja pravila, modovi mogu biti izmjene u kodu igre, novi sadržaji ili manji dodaci, kao i redizajnirana sučelja. Promocija modova vrši se na službenom SimCity podforumu, gdje već sada možete naći nekolicinu modova, kao i upute za njihovo instaliranje.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?