HCL.HR

Pojavila se hrpa informacija o Devil May Cry 5 i možda su sve lažne

Zoran Žalac 27.11.2017.   •   9 komentara


Netko je navodno iskopao pozamašnu količinu informacija o razvoju takozvane igre Devil May Cry V. No, čitava stvar možda je i totalno izmišljena.

Dante-vs-Nero-the-sons-of-sparda

Već se neko vrijeme intenziviraju glasine kako Capcom priprema peti dio Devil May Cry serijala; odnosno izravni nastavak na četvorku koji bi zanemario reboot iz 2013. godine. Nagađa se kako bi igra mogla biti otkrivena svijetu u dvanaestom mjesecu kada će Sony održati svoje PlayStation Experience slavlje. No, ako je suditi po svježe navodnim informacijama, to se ipak neće dogoditi do E3 sajma 2018.

Naime, jedan od izvora navodno blizak Capcomu podijelio je hrpu isto tako navodnih informacija o igri, uključujući i dosta spoilera koje vam ovdje nećemo prenositi ako se nekim slučajem ispostavi da su točni. Prema tim informacijama, igra će se zvati Devil May Cry V i izaći će negdje tijekom 2019. godine. Bit će ekskluzivna za PlayStation, ali nije još precizirano znači li to privremenu ekskluzivnost, konzolašku ekskluzivnost ili nešto treće.

Na razvoju navodno radi ekipa zaslužna za stare DMC igre te noviji Dragon’s Dogma serijal. Cilj im je stvoriti otvoreniji tip DMC igre, ali ne potpuno otvorenog svijeta. Igra bi i dalje navodno trebala biti podijeljena po misijama, s ocjenjivanjem na kraju istih. Neprijatelji bi navodno trebali reagirati na različite stilove borbe, a možda vidimo i više interakcije sa samim okolišem (primjerice, kroz destrukciju). Ako su informacije istinite, sustav kamere trebao bi biti dinamičan – pri istraživanju bi ona bila blizu lika, a u borbi bi se odaljila od njega radi veće preglednosti.

Zvijezda nove igre ponovno bi trebao biti Dante, a vratili bi se i ostali likovi iz prijašnjih igara, uključujući i onog kmečavca Neru. Glasove likovima navodno će posuditi glumci koji su to već i činili u prethodnim dijelovima. Peti dio možda bude najduži u čitavoj sagi, s najvećom količinom cutscena, prvenstveno iz razloga što se ekipa ne planira zamarati multiplayer komponentom igre.

Ako je sve ovo istina, DMCV bit će predstavljen trailerom koji će trajati otprilike dvije minute, a prije izlaska trebali bismo dobiti i demo verziju. Informacije svakako zvuče obećavajuće, ali prije nego se krenemo veseliti pričekajmo da čitava stvar bude službeno potvrđena – ili opovrgnuta.

Označeno sa:

Komentari (9)

  • Mrky1337

    27.11.2017 - 12:55

    Dudeeee, ako je ovo istina, onda zavrsetak ps4 generacije ce biti lit.

    • trulex

      @Mrky1337, 27.11.2017 - 15:16

      kakav crni završetak ps4 generacije, ja je još nisam ni vidio uživo.

    • sgtbare

      @Mrky1337, 30.11.2017 - 23:45

      totalno, nastavak na DMC4!!! odlicno, ovo tako savrseno zvuci cak i samo kao glasina

  • Mixa

    27.11.2017 - 13:23

    Voleo bih da naprave novi DMC koji bi bio u stilu reboot-a iz 2013. godine. U stvari, ne bih bas voleo da tu nesto eksperimentisu sa otvorenim svetom, nekim istrazivanjem okoline i ne znam sa cim jos. Neka Capcom lepo napravi klasican DMC i ja zadovoljan.

  • Cipelcug

    27.11.2017 - 13:24

    Pa bilo bi lijepo napokon da dobijemo pravi nastavak 😉

  • mili1985

    27.11.2017 - 13:39

    “…prvenstveno iz razloga što se ekipa ne planira zamarati multiplayer komponentom igre”. Ovaj dio mi se najviše svidio i daje donekle neku naznaku da bi ovo moglo biti kvalitetno.

  • Goran1234

    27.11.2017 - 20:37

    DmC 1 i 3 su mi legendarni(u dvojci mi je preozbiljna atmosfera bila,a četvorka mi je ok),veselio bih se pravom sivokosom Danteu i Disel obleki ponovno. ?

  • darkness666

    28.11.2017 - 14:20

    ..uz gears of war moja najdraza igra…

  • funky0308

    28.11.2017 - 17:06

    Nekako sve zvuci predobro da bi bilo istinito. Ajde da je to izjavio Ubisoft 🙂 svi znamo da ce se projekcije do izlaska igre posteno smanjiti 😛 . Iako, Ubisoft to radi, tu nema dileme ni dvojbe ali kroz odredjeno vrijeme uvedu hrpu stvari koje su obecali i koje nisu obecali. Uskoro izlazi patch 1.8 za Division koji donosi hrpu novih stvari (ne bih opet u rasprave, igram samo coop i SP tako da ne bi o DZu i losoj balansiranosti – to svi znamo da ne valja). Stvarno bi volio vidjeti vise takvih izdavaca i developera. Nije problem da igra izadje s nekim manama ako ce ih kroz patcheve i update krpati i pruzati podrsku. (Ne mislim na Early Access, to je obicna pljacka). Ode ja sa teme ali teme je univerzalna i moze se primjeniti i ovdje. Ako se ovo potvrdi, onda imamo poprilicno ambiciozan projekt i vrlo visoka ocekivanja i stvarno mislim da koncept kojega koristi Ubisoft nije los i da bi ga trebali prihvatiti i ostali. Pa kad je Division izasao, nije nista posebno popularan, a ekipa konstantno radi na njemu. Zajednica ih u tome podrzava (mala ali vjerna) i sve lijepo klapa i funkcionira. PTS server za testiranje i optimizaciju, kada se vidi da valja i da test tim kaze da je OK (tim sastavljen od gejmera, ne developera) krece svima dostupan patch i super. Ja bih stvarno volio vidjeti to i kod ostalih. Nije to savrseno ali je puno bolje od ostalih (citaj od EAa) 😉

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?