HCL.HR

Pokemon Go preuzet je više od 650 milijuna puta

Zoran Žalac 28.02.2017.   •   2 komentara


U nepunih godinu dana otkako je na tržištu, Pokemon Go preuzet je više od 650 milijuna puta, premda ta statistika nije pravo ogledalo popularnosti igre.

Pokemon GO ažuriranja

Niantic Labs je na Game Developers konferenciju došao s informacijom kako je Pokemon Go do sada preuzet preko 650 milijuna puta. Premda je riječ o uistinu masivnoj brojci, treba napomenuti da je najveći dio – pola milijarde preuzimanja – došao u prva dva mjeseca od izlaska igre u srpnju prošle godine. Od tada, mobilni su Pokemoni kroz šest mjeseci preuzimani znato rjeđe, ali bez obzira na slabljenje popularnosti, preuzeti su još 150 milijuna puta.

Jučer smo pisali kako je Minecraft prodan u 122 milijuna primjeraka i te su se brojke činile ogromne, no s obzirom da je Pokemon Go besplatna aplikacija te dvije igre nisu u istoj kategoriji za usporedbu. Uostalom, broj preuzimanja za Pokemon Go ne znači i broj ljudi koji su zaigrali igru jer se u konačni broj računaju i ponovna preuzimanja na istom uređaju.

Ipak, jedna je statistika posebno specifična i na nju je Niantic najviše ponosan. Naime, igrači su uz Pokemon Go prehodali 8,7 milijardi kilometara. Bez ikakve sumnje možemo ustvrditi kako nijedna druga igra ne barata takvim rekordom.

Komentari (2)

  • FOYE

    28.02.2017 - 18:45

    Samo sam ga ja skino 3 puta al sve jedno su napravili sjajan posao sa tom igrom

  • Vexido

    28.02.2017 - 19:29

    evo ja sam tek nedavno poceo igrati ovo cudo , zabavno je nema sta ,i inace sam znao imati hodacke rute pa mi je ovo leglo ko budali samar , najaca stvar mi je sto zapravo na ovaj način upoznajem bolje grad i znamenitosti , sad kad bi me netko pitao, e jer znas gdje je a nzm portugalska veleposlanstvo znao bih mu reci 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?