HCL.HR

Tvorcima Pokemona Go je jako žao što je fešta s legendarnim Pokemonima bila živa katastrofa

Zoran Žalac 24.07.2017.   •   8 komentara


Nakon potpunog debakla najvećeg događaja povodom lansiranja legendarnih Pokemon vrsta, tvorci Pokemona Go na sve načine nastoje nadoknaditi štetu.

pokemon-go-legendary

Proteklog vikenda Pokemon Go obilježio je svoju veliku obljetnicu lansiranjem ažuriranja koje igri donosi vrste legendarnih Pokemona. U sklopu toga bila je organizirana Pokemon Go “fešta” u Chicagu s različitim natjecanjima i drugim aktivnostima za fanove, pardon Pokemon trenere.

Međutim, nešto je pošlo užasno krivim putem tako da su Amerikanci koji su došli na feštu umjesto legendarnih Pokemona vidjeli poruke da se ne mogu spojiti na server, odnosno da praktički ne mogu igrati igru zbog koje su došli u Chicago, neki čak iz drugih saveznih država. Sam događaj bio je iznimno bolan za tvrtku Niantic čiji je direktor bio izviždan i pravo je čudo da nije dobio koju rajčicu ili domaće jaje na poklon.

U Nianticu su i sami ostali šokirani kako je sve loše prošlo pa su se brže-bolje počeli ispričavati bijesnim fanovima. Obećali su im kompenzaciju u vrijednosti stotinu dolara koje mogu potrošiti u igri, a svatko od nesretnih posjetitelja dobio je legendarnog Pokemona Lugiu, bez ikakvih posebnih zahtjeva.

U izjavi za Polygon iz Niantica su poručili kako su užasnuti onime što se dogodilo, ali su svjesni da je prošlo pa se mogu nadati da se ovakvo što više neće ponoviti. Hoće li isprike biti dovoljne razočaranim fanovima i hoće li se ovaj debakl negativno odraziti na imidž igre, ostaje za vidjeti.

Označeno sa: ,

Komentari (8)

  • Darcoolio

    24.07.2017 - 19:49

    Uopšte da ti ne bude žao.
    Kapiram da neko nešto voli, ali ovo neretko prelazi u debilizam.

    • Krakati

      @Darcoolio, 26.07.2017 - 01:49

      Darcoolio: A ti budi kulturan

  • Reponja123

    24.07.2017 - 19:59

    Meni je baš žao. Ijako malo ljudi igra pokemon go igra je stvarno imala zanimljiv gameplay i žao mi je što nema više ovakviih igara.

    • Darcoolio

      @Reponja123, 24.07.2017 - 21:34

      Dušu isplakah.

    • Krakati

      @Reponja123, 26.07.2017 - 01:51

      Reponja123: To baš ne vjerujem. Izgleda da u Hrvatskoj sada krenili da igraju na nekoliko većih gradova u Hrvatskoj da ima ne jako puno igrača nego dosta da se ruše GYM-ovi i Raid. Prvo provjeri svoju informaciju i onda piši poruke

    • BulbasaurAndEevee

      @Krakati, 26.07.2017 - 20:36

      U Čakovcu se gymovi mjenjaju svakih 5 min!

  • Retr0

    24.07.2017 - 21:58

    Serveri pali od toliko igrača(trenera).

  • zeljo024

    27.07.2017 - 00:41

    E pa meni je jednostavno neshvatljivo da tim osobama koje su dosle na taj dogadjaj nijednom nije palo na pamet da je sve to namerno uradjeno zbog veceg odjeka u vestima. Naravno da ce vise medija preneti ovakav debakl nego skup srecnih i zadovoljnih pokemon trenera. Oni su iznervirali zanemarljiv broj igraca a napravili nevidjeni odjek u medijima. Nintendo je to, stari lisac koji obozava ne bas inteligentne osobe.
    Zasto ljudima nisu nadoknadili putne troskove i procerdano vreme novcano a ne kojekakvim glupostima iz igre?
    Na zalost ovo je samo jos jedan od gomile dokaza kako je ljudska glupost beskonacna.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?