HCL.HR

Pokemon GO i dalje zarađuje vrtoglave svote svaki dan

Juraj Bevandić 06.10.2016.   •   5 komentara


Iako je u vrhuncu svoje popularnosti developerima zarađivao i do 16 milijuna dolara po danu, Pokemon GO je još uvijek unosan i pri rati od samo 2 milijuna dolara dnevno.

pokemon-go-iran

Ne trebamo posebno objašnjavati zašto je Pokemon GO fenomen po kojem bismo mogli pamtiti 2016. godinu u povijesti gaminga. Četiri mjeseca nakon izlaska stoji na pedest i šestom mjestu najpopularnijih besplatnih iOS aplikacija s više od 550 milijuna skidanja s obzirom da su brojke svakodnevnih igrača u zadnja dva mjeseca počele padati.

No, unatoč tek osrednjoj poziciji na ljestvici ne čudi da je igra s toliko skidanja i besplatnim modelom s mikrotransakcijama unosan posao, a pomalo su šokantne brojke koliko je zaista Pokemon GO unosan. Naime, od izlaska je zaradila 470 milijuna dolara s rekordnih 16 milijuna dnevno što se do danas srušilo na “samo” dva milijuna dolara dnevno.

Pokemon GO zarada

Unatoč primjetnom gubitku interesa kod postojeće publike u Nianticu vjerojatno trljaju ruke jer su se nedavno počeli širiti na brojna nova tržišta diljem svijeta koje još nije zahvatila Pokemon groznica, a novim zakrpama namjeravaju olakšati hvatanje rijetkih Pokemona. Šuška se i o borbama protiv drugih igrača te izmjenjivanju ulovljenih Pokemona i taj multiplayer aspekt bi mogao biti pravi korak da uz nove igrače privuče i publiku kojoj je igra pomalo dojadila.

Drži li vas još uvijek Pokemon GO groznica? Što bi vas vratilo igri ako vam je dosadila?

Komentari (5)

  • Tony Ghost

    06.10.2016 - 17:31

    Neka prvo hakerima blokiraju igranje. Nakon par dana kad je igra i sluzbeno izasla kod nas moglo se vidjeti nekoliko igraca preko 30lvl cak sam vidio i jednog na 40lvl. To ubija svaku volju za igrom. Gym je jedna velika katastrofa. Ne postoji nacin da se moze obranit. Razvijas ga dugo i neko te skine u par min. Previse bugova. Sve u svemu mogla je ta igra bit vrh ali sada cisto sumnjam. Sad ce samo ponekad ubacit nesto novo. Oni su zaradili jako puno, vjerojatno vec sada razmisljaju o drugoj igri. Svaka igra gdje postoji mikrotransakcija je nerealna. Jbg. To je njihov sustav zarade.

    • 9one1

      @Tony Ghost, 07.10.2016 - 15:17

      ma i te mikrotransakcije nisu toliki problem da ostalo štima. Kupovina inkubatora i lurova ne daje toliku prednost u igri…
      Upravo to sporo dizanje gymova na regularan način i rušenje u ekspresnome roku je veći problem. plus ubacivanje nekoga tko je prošao dok ti podižeš gym i dok ti zbraja rezultate. Ili previše gps errora, pa teleportiranje i loše zbrajanje koraka. I niz stvari.
      Briga njih za hakere kada toliko zarađuju.

  • Tony Ghost

    06.10.2016 - 17:33

    Jos kad se sjetim koliko sam se radovao ovoj igri… Da bi je prestak igrat nakon par dana. Jos sam je igrao samo kad idem na posao.

  • baDarmageddoN

    06.10.2016 - 17:58

    Puno, puno previše.

  • mrxa

    07.10.2016 - 12:20

    Imam dvoje frendova, cura i dečko. Oboje su blago rečeno ludi za ovim…28 godina oboje, kad ne rade, hvataju, malo malo na Jarunu, u autu, prva brzina i ganjaju..a tek kad se nađu sa ekipom sa tih grupa sa fejsa i slično…sve to samo x20! 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?