HCL.HR

Pokrenuo Kickstarter kampanju za Kickstarter donaciju

ToxarE 26.11.2012.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Pisac SF priča Drew Wagar pokrenuo je Kickstarter kampanju kako bi prikupio novac koji će uložiti u Kickstarter kampanju za Elite: Dangerous. Začudo, na dobrom je putu da to i ostvari.

Američki autor SF priča Drew Wagar došao je na zanimljivu ideju. Naime, Wagar je kao veliki fan Elite serijala, koji je ponovno oživljen Kickstarter kampanjom za Elite: Dangerous, poželio napisati i izdati priču smještenu upravo u univerzum te igre. Međutim, kako u tom bi slučaju morao platiti prava za korištenje vlasniku licence, Davidu Brabenu, Wagar je krenuo drugim putem. Naime, u sklopu kampanje za Elite: Dangerous donacijom od 4,500 funti dobiva se mogućnost pisanja i izdavanja knjige vezane uz igru, koja u nekim dijelovima može i utjecati na samu priču u igri.

Međutim, kako Wagar nema toliki iznos (ili ga barem ne želi svojevoljno iskeširati), došao je na ideju da pokrene vlastitu Kickstarter kampanju, čime je napravio zanimljivu situaciju. Ipak, čini se kako su se ljudi solidarizirali s njegovom idejom te su u manje od tjedan dana donirali više od polovice traženog iznosa, a to je već spomenutih 4,500 funti. Wagar se za taj iznos odužuje besplatnim primjerkom elektroničke knjige jednom kad bude napisana, a za veći iznos čak će napraviti i lik po uzoru na vas. Iako bi mnogi autori rekli da ovo izgleda kao prosjačenje i prostačenje u jednom, mora se priznati kako je ideja simpatična, a Wagera nitko ne može kriviti za domišljatost.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?