HCL.HR

Postavljen novi Super Mario Bros speedrun svjetski rekord

Filip Galeković 08.10.2016.   •   3 komentara


Speedrunner imena Darbian je uspio završiti stari Nintendov klasik u vremenu koje se do nedavno smatralo praktički nemogućim, i to samo četiri dana nakon što je drugi igrač postavio vlastiti svjetski rekord.

super mario bros  speedrun

Super Mario Bros je jedna od onih igara koje svi zaigraju prije ili kasnije, bilo u informatičkoj učionici ili putem emulatora na nekom od vlastitih uređaja. Unatoč tome, igru je u potpunosti prešao relativno mali broj igrača u odnosu na to koliko ih je to i pokrenulo. Ovo djelomično možemo zahvaliti upravo činjenici da je prva Super Mario Bros igra bila poprilično težak i zahtjevan platformer čiji su kraj vidjeli samo najzagriženiji igrači.

Prije samo četiri dana, igrač po imenu kosmicd12 je postavio svjetski rekord u kojem je uspio završiti Super Mario Bros u samo četiri minute, 57 sekundi i 194 milisekunde te je mogućnost još bržeg proigravanja bila praktički nezamisliva. Tu je na scenu uskočio Darbian, drugi speedrunner koji je u tišini uspio srušiti ovaj monumentalni rekord.

Darbian je tipku za prekid pritisnuo na 4:57.02, ali kasnije mjerenje je pokazalo da je rekord zapravo još impresivniji, sa četiri minute, 56 sekundi i 878 milisekundi. Da bi situacija bila još zanimljivija, cijelo je vrijeme bio spojen na aparat za mjerenje rada srca, koji je konstantno pokazivao količinu uzbuđenja s kojom se igrač u tom trenutku nosio.

Smatrate li ovaj pothvat impresivnim ili vam se čini da će idući tjedan na scenu stupiti još brži speedrunner?

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • Nemanji?

    08.10.2016 - 17:10

    Impresivno, svaka čast 🙂

  • l)oolvl

    08.10.2016 - 19:22

    ovaj mjerač otkucaja srca je zakon, haha

  • don5pro

    08.10.2016 - 19:38

    Svaka čast 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?