HCL.HR

Postoji virus koji vam zaključa kompjuter iza igre i trebate oboriti rekord da ga spasite

Juraj Bevandić 09.04.2017.   •   4 komentara


Korejski student je u šali napravio virus koji vam zaključa podatke na računalu, a možete ih spasiti jedino prelaskom suludo teške igre i onda ga slučajno pustio u javnost.

Virus igra

Ransomware je posebna vrsta virusa koja vam zaključa pristup računalu i postavi neki uvjet da ga otključate što je najčešće uplaćivanje love na bitcoin račun, a ljudi zarađuju milijune dolara na tome kaže FBI. Jedan korejski student u šali je dizajnirao svoj virus koji umjesto novca traži da oborite rekord na video igri, a zatim ga je slučajno pustio u javnost i zarazio određen broj računala.

Nazvao ga je Rensenware što je smicalica na osnovu japanske igre Touhou Seirensen. Kako biste otključali računalo morate igrati tu igru koja se odjednom pojavi na ekranu i kada pređete 200 milijuna bodova na izazovnom Lunatic levelu onda virus učita vaš uspjeh i otključa pristup računalu. Igru i level možete vidjeti u priloženom videu.

Strani portal Kotaku je kontaktirao tvorca virusa koji kaže da je virus dizajnirao iz dosade i zaspao nakon što ga je objavio na GitHub. Kada se probudio šokiralo ga je da se njegov kod proširio internetom i zarazio određena računala. Brže bolje je napisao kod koji uklanja virus skupa s isprikom svim zaraženima jer priznaje da je slučajno zarazio svoj kompjuter i niti on nije mogao preći Lunatic level.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • funky0308

    09.04.2017 - 15:26

    Previse je meni tu slucajnosti da bih povjerovao u ovo sto on govori. Mozda je stvarno tako ali nekako mi je tesko u to povjerovati. Tko je kompajlirao sve sa GitHuba i pustio app u promet? Koliko ja znam, na Github se stavljaju kodovi, asseti i opcenito open source necega, ne gotov kompajliran program, mozda grijesim ali puno smo puta na XDA ppasirali kojekakve ROMove i app, a source uzeli sa Githuba… Zanimljivo mi je i kako se kaze “zaradjuju” milione, kakvo zaradjivanje, to je otimanje para..

  • vukoja

    09.04.2017 - 20:38

    jel to na samo ovoj igri ili

  • Reponja123

    09.04.2017 - 20:48

    može meni ko zarazit komp s ovime? Zezam se 😀

  • closingtime

    09.04.2017 - 23:52

    “slučajno”

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?