HCL.HR

Potpredsjednik Xboxa napustio Microsoft

nebel 18.03.2014.   •   6 komentara


Xbox brend izgubio je još jedno gamerima prepoznatljivo lice. Naime, Microsoft je nakon 14 godina rada napustio potpredsjednik Xbox tima Marc Whitten.

U manje od godinu dana nakon velikih obećanja koja su bila iznesena otkrivanjem Xbox One konzole, Microsoft je izgubio dva vodeća imena u Xbox timu. Još prošle godine ekipu je napustio predsjednik Microsoftova odjela za interaktivnu zabavu Don Mattrick, a sada je to isto učinio potpredsjednik Xbox tima i jedan od začetnika ideje za Xbox Live mrežu – Marc Whitten. U službenom očitovanju javnosti, Whitten je napisao sljedeće:

„Imao sam veliko zadovoljstvo zadnjih 14 godina raditi na najboljim proizvodima s najboljim timom i za najbolju zajednicu. Xbox je toliko poseban zbog fantastičnog tima s kojim sam imao prilike raditi i zato što su naši fanovi najnevjerojatniji fanovi na planetu. Rad na tako voljenom proizvodu bio je svijetla točka moje karijere. Nevjerojatno je teško otići, ali uvjeren sam da su pred Xbox fanovima najbolji dani, u rukama sposobnog i jako talentiranog tima.“

Whitten inače odlazi u Sonos, tvrtku za potrošačku elektroniku, gdje će raditi kao voditelj proizvoda. Njegov odlazak ne bi trebao imati nikakve posljedice na ostatak Xbox tima koji će ubuduće voditi Terry Myerson, inače izvršni potpredsjednik Microsoftovih operativnih sustava.

Usput rečeno, u trenutku kada smo doznali ovu informaciju, iz stražnjeg dijela našeg ureda začulo se kiselkasto gunđanje pa smo bili prisiljeni pitati našeg suradnika Mudrog Lisca za komentar situacije. Evo kakvu je on mudrost imao za provaliti:

Mudri Lisac

Naravno, Lisac kao i obično priča gluposti. Whittenov odlazak nije prvi, a vjerojatno ni zadnji takav. Prošlog tjedna u susjednom kampu Sony je tako napustio predsjednik američkog ogranka Jack Tretton.

Komentari (6)

  • Marac Marko

    18.03.2014 - 12:04

    Nekako mi se čini da su ovo zadnje konzole iz Sony-a i Microsofta… hmmm…

    • 3nGInE

      @Marac Marko, 18.03.2014 - 18:56

      I meni 🙂

    • dragec

      @Marac Marko, 18.03.2014 - 19:30

      Kakve zadnje konzole…Prije će PC gaming propasti nego konzole

    • oskullop

      @Marac Marko, 18.03.2014 - 21:41

      ahhahahaha ajme ' eh i tako ljudskoj glupost nikad kraja'

    • Wingmaker

      @Marac Marko, 19.03.2014 - 15:35

      P.S. Samo bih zamolio nekoga od admina da upozori @dragec da makne avatar s Adolfom Hitlerom i kukastim križem. Ne morate ga banirati ali ga upozorite na to.

  • SonOfOsiris

    22.03.2014 - 14:41

    Totalni raspad

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?