HCL.HR

Povodom 30. godišnjice najavljen The Bard’s Tale 4

Zoran Žalac 26.01.2015.   •   3 komentara


Prva igra nekadašnjeg studija Interplay, zaslužnog za Fallout serijal, dobit će svoj četvrti dio nakon čak dvadeset i šest godina.

Pored trenda prerađivanja starih igara uskoro bismo mogli vidjeti i trend stvaranja nastavaka igara s kojima dobar dio današnjih igrača nije niti upoznat. Ove godine, na primjer, vraća nam se nekad kultni King’s Quest. A kako smo nedavno doznali, njemu će se pridružiti još jedan klasik. Riječ je o igri The Bard’s Tale 4 koju razvija InXile Entertainent, odnosno tim koji je jednim dijelom radio i na prve tri igre kao tadašnji Interplay.

Bilo je to prije dalekih trideset godina, a nova igra radi se upravo u cilju da proslavi tu obljetnicu. Detalje o njoj trebali bismo dobiti tijekom godine, kada nas očekuje i potencijalna Kickstarter kampanja za taj projekt. Nije doduše izravno navedeno da će se raditi o Kickstarteru, no s obzirom na uspjeh InXile Entertainmenta s Wastelandom 2 i Torment: Tides of Numenera u to ne bi trebalo sumnjati.

Igra je najavljena za PC platformu, a to joj nekako i priliči jer su i njezini prethodnici tako bili začeti. The Bard’s Tale imao je izlet na konzole 2004. godine s preradom originala koja nije prošla naročito zapaženo.

Komentari (3)

  • snowblind

    26.01.2015 - 11:48

    Jedva čekam za vidjeti prvi gameplay. Serijal nisam nikad igrao, ali se sjećam trailera za 04 verziju koji je bio na Hackerovom cd-u. Bio mi je tada dosta smiješan.

  • black_out

    26.01.2015 - 14:05

    Brng.

  • maxim.x

    26.01.2015 - 16:40

    Igrao sam malo na androidu i igra mi je bila odlicna, sa super humorom i nacinom na koji ismijava rpg kliseje. Na zalost igru nisam dovrsio jer mi mobilni gejming ne lezi, ali mozda jos uhvatim vremena pa predem na PC-u.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?