HCL.HR

Poznati prvi detalji The Last of Us multiplayera

Ante Malenica 04.06.2013.   •   3 komentara


Provjerite gameplay video, screenshote i neke dojmove ekipe portala TheSixthAxis koja je tijekom druženja s obećavajućom Sonyjevom PS3 ekskluzivom umočila prste i u mrežni mod.

Sudeći prema dojmovima ekipe s TheSightAxis.com, The Last of Us izuzev dojmljive kampanje za jednog igrača, nudi i više nego solidan mrežni mod. Naziva Factions, multiplayer ove postapokaliptične akcijske avanture čine dva moda: Supply Raid i Survivors.

Premisu prvog nije teško zaključiti – kao što sam naziv govori, cilj je pronaći što više potrepština koje su nužne za preživljavanje u postapokaliptičnom okruženju. Igrač ima na raspolaganju 20 života po meču i sve što uspije skupiti, poslužit će njegovom klanu NPC-jeva koji se formira prilikom odabira jedne od dvije ljudske frakcije preuzete iz igrine kampanje. Ideja je igranjem multiplayera tijekom virtualnih tjedana skupiti dovoljno potrepština kako bi NPC-jevi dobili nužne zalihe za preživljavanje. Što duže igrač igra multiplayer i biva uspješniji u njemu, njegov klan bit će brojniji i otporniji, što će opet nositi određene bonuse u samim mečevima.

Što se tiče mrežnog moda Survivors, riječ je o nešto kompetitivnijem izdanju mrežne borbe – meč koji se sastoji od sedam rundi, igraču daje na raspolaganje samo jedan život. Ako je on potrošen, igrač mora čekati kraj meča da dobije ono što je uspio skupiti tijekom jednog virtualnog dana (meč = virtualan dan).

Inače, postapokaliptične borbe odvijat će se između timova od četiri igrača na sedam različitih mapa. Izuzev četiri predefinirane klase (assault, sniper, support i stealth), biti će moguće kreirati i četiri proizvoljne, uz otključavanje određenih vještina i boostera.

Boosteri (za zdravlje recimo) moći će se koristiti tek kada klan NPC-jeva dostigne određeni broj članova. Ideja je dakle povećati brojnost i izdržljivost svojeg klana kroz što veći broj odigranih mečeva koji predstavljaju protok virtualnog vremena unutar same karijere. Zgodan način da se postigne trajnost, no razvojni studio Naughty Dog ima u planu i dva DLC-a koji će biti vezani uz ova dva mrežna moda.

Demo inačica The Last of Usa je od 31. svibnja dostupna vlasnicima Sonyjeve ekskluzive God of War: Ascension, dok punu inačicu igre u prodaji očekujemo 14. lipnja. Dok ne dobijemo Sonyjevu službenu potvrdu cijele ove priče, možete baciti oko na galeriju slika koja vizualizira buduće mrežne sukobe, ali i na upravo procureni video koji demonstrira gameplay u 360p rezoluciji.

Ispod ističemo svega četiri slike iz multiplayera, a za ostatak (ima ih ukupno 10) provjerite našu punu galeriju.

Komentari (3)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?