HCL.HR

Poznati redatelj filmova inspiriranih video igrama odustaje od snimanja

Filip Galeković 27.10.2016.   •   8 komentara


Jedan od najpoznatijih redatelja filmova inspiriranih video igrama odustaje od snimanja jer tvrdi da je tržište mrtvo. Kritičari se ne bi složili.

Uwe Boll prestao režirati

Tržište je mrtvo,” kaže Uwe Boll, “nemoguće je zarađivati na ovaj način zato što se tržište za filmove na Blu-Ray i DVD medijima umanjilo za 80% u protekle tri godine.” Kao što možete pogoditi, “popularni” njemački filmofil i gamer Uwe Boll više neće snimati filmove i to zato što ih već neko vrijeme financira iz vlastitog džepa.

Pojasnio je i zašto nije u poziciji da promijeni pristup snimanju: “U mojim godinama nije prihvatljivo da radim sve jeftinije i jeftinije filmove, a budući da imam popriličan broj uradaka iza sebe ne mogu se vratiti na razinu studentskog snimanja. Najiskrenije mi je žao; rado bih nastavio snimati ali jednostavno nije moguće.”

Većina Bollovih filmova su adaptacije video igara te se kritičari uglavnom slažu da su loši u gotovo svakom pogledu. Ipak, zanimljivo je spomenuti da je upravo Uwe Boll bio ustrajan filmaš koji je na igre gledao kao na vrijedan izvor inspiracije te usporediti njegov pad s rastućim brojem visokobudžetnih adaptacija koje su trenutačno u izradi.

Njegov posljednji uradak bit će Rampage 3. Ipak, Boll nije naročito optimističan: “…budući da je moderna tehnologija streamanja video sadržaja tu gdje jest, ogromna količina filmova kruži internetom i nijedan ne ostavlja nikakav dojam na gledatelje.” Njegovu reakciju na neuspjelu Kickstartet kamapanju za isti film možete vidjeti u videu, ali budite upozoreni na slobodno izražavanje.

Da bi ovu tragičnu priču zaokružili veselom notom, Uwe Boll ima vlastiti restoran u Vancouveru imena Bauhaus te se govorka da isti dobiva odlične ocjene od kritičara i posjetitelja. Pa eto, karma radi svoje.

Je li vama žao što Uwe Boll više neće snimati filmove ili vam je pao kamen sa srca?

Komentari (8)

  • HCM2A

    27.10.2016 - 21:45

    strasno….ovo je veliki udarac za ljubitelje sedme umjetnosti…..:)

    • mili1985

      @HCM2A, 27.10.2016 - 22:17

      Istina. Njegovi klasici poput Alone in the dark će zauvijek ostati urezani na samome vrhu filmske umjetnosti. Good riddance! 🙂

  • Artyom

    27.10.2016 - 22:25

    Uwe će zauvijek ostati upisan kao vjerojatno NAJGORI režiser u povijesti sedme umjetnosti. NeHvala ti Uwe na svemu, trebao si se ostavit fimova prije 20 i kusur godina.

    • drazensi

      @Artyom, 28.10.2016 - 00:14

      hooo, zacudio bi se kakva cuda od filmova sve izlaze, za koje je cak i Uwe legenda ziva :)..ako sto valja od njegovih filmova to i je zapravo ova Rampage trilogija koja zapravo nije ni toliko losa kolko bi covjek ocekivao 🙂
      a na Far Cry sam se lijepo nasmijao 🙂

    • FFORI

      @drazensi, 28.10.2016 - 09:02

      Meni je Far Cry film bio cool 😀

  • stribor14

    28.10.2016 - 09:46

    Postal <3
    Njegovim filmovima pristupis sa zrnom soli i full se zabavis xD xD xD

  • Solokow

    28.10.2016 - 10:29

    Koliko god njegovi filmovi bili loši, ipak smo ih svi gledali 😉

    • Artyom

      @Solokow, 28.10.2016 - 21:18

      Samo zato što smo gameri. Al mora se priznat da je čovjek praktički sam skoro uništio videogame movies industriju.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?