HCL.HR

Pratite finaliste Adriatic regije South East Europe Championshipa kroz livestream

Miroslav Pervan 10.04.2015.   •   2 komentara


Pogledajte koji LoL, HS i CS:GO igrači iz regije idu u finalnu borbu za prolazak u grupnu fazu ESL South East Europe Championshipa i pratite ih kroz livestream ove subote.

Prethodna dva vikenda odigrala su se po dva kvalifikacijska kupa u Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone i League of Legendsu, a sve u sklopu velikog ESL-ovog esports natjecanja za zemlje Jugoistočne Europe nazvano ESL South East Europe Championship. Naš tim admina je vodio kvalifikacijske kupove za zemlje iz Adriatic regije, a nakon što smo i posljednju kvalifikacijsku borbu priveli kraju dobili smo finaliste za sve tri igre – igrače koji se ove subote, 11. 04., bore za svoj prolaz u grupnu fazu ESL South East Europe Championshipa.

Potrudili smo se osigurati livestream za te finalne bitke u sve tri igre pa nastavite čitati i provjerite tko su finalisti u svakoj igri, kako očekujemo da bi se svako finale moglo odigrati i gdje ćete to moći pratiti uživo.

Do ovog finala Adriatic regije došle su dvije najbolje srpske ekipe EasyPeasyLemonSqueezyY i Rude Bunch. Ukoliko ispune svoja očekivanja i prođu prvo kolo, polufinalni meč između njih mogao bi biti jedan od najzanimljivijih u ovom natjecanju. U donjem dijelu bracketa favoriti su ekipa infectedNation (Srbija) koji su u staroj postavi znali zapapriti i nekim od boljih ekipa svijeta, dok u ovoj novoj postavi ne znamo što možemo očekivati.

Iako se trenutno nalaze u, na prvi pogled, lakšem dijelu bracketa to ne znači da će i osigurati ostanak u winners bracketu. Od ostalih timova zaista je teško procijeniti tko će biti u dobroj formi i uspjeti osigurati prolazak u grupnu fazu natjecanja. Napomenimo i da samo prva tri tima osiguravaju prolaz u grupnu fazu.

Svi CS: GO timovi koji će sudjelovati u finalu Adriatic regije za SEE Championship su:

FINALISTI KVALIFIKACIJSKIH KUPOVA
1. EasyPeasyLemonSqueezyY (Srbija)
2. Here for Beer (Hrvatska)
3. Gametime (Hrvatska)
4. Rude Bunch (Srbija)
5. GIANT5 (Hrvatska)
6. infectedNation (Srbija)
7. RANGERS GAMING (Albanija)
8. uNdErDaWgZ (Slovenija)

Prvi mečevi u CS: GO počinju u 18 sati, a stream smo osigurali za mečeve finala Looser Bracketa i velikog finala koji ćete moći pratiti na Twitch kanalu našeg Counter-Strike portala. Meč finala looser bracketa počinje u 22 sata, dok je veliko finale na rasporedu u 23 sata.

U finalu regije u Hearthstoneu kao i u kvalifikacijama, favoriti za ulazak bi trebali biti newk (Hrvatska) i Hanoky (Srbija). Prije svakog turnira u Hearthstoneu teško je predvidjeti neki razvoj događaja jer sve ovisi o pripremi igrača, a ovaj put to je još teže obzirom na to da je metagame u potpunosti otvoren i zbog nove Blackrock Mountain ekspanzije čije su posljednje nove karte objavljene prije svega 10 dana, a u igru su ubačene prije niti 24 sata.

Upravo zbog ovih otežavajućih okolnosti za natjecatelje vjerujemo da će svi mečevi biti iznimno zanimljivi i puni iznenađenja. Važno je naglasiti da u odnosu na CS: GO i LoL, u Hearthstoneu samo prva dva igrača osvajaju prolaz u grupnu fazu ESL SEE Championshipa.

FINALISTI KVALIFIKACIJSKIH KUPOVA
1. newk (Hrvatska)
2. Hanoky (Srbija)
3. Brosiv (Srbija)
4. aginho (Hrvatska)
5. Koma (Hrvatska)
6. Swips (Hrvatska)
7. Illusion (Slovenija)
8. xscr (Hrvatska)

Početak finala regije je u 14:00 sati, a najzanimljivije mečeve ćemo streamati na ESLhr Twitch kanalu od samog početka turnira.

U finale Adriatic regije u LoL-u plasirali su se neki vrlo jaki timovi iz naše regije. Kao favorite ovog kupa vidimo Glo Boyz Gaming (Srbija), The Gate Keepers (Crna Gora) i Rejected (Crna Gora). Glo Boyz Gaming bi se sa The Gate Keepers trebali susreti već u polufinalu te će se pobjednik tog polufinala vrlo vjerojatno naći u veoma teškom finalu protiv ekipe Rejected.

Da bi Rejected mogao proći do finala winners bracketa morati će prvo pobijediti ekipu Twingic (Srbija) koja postoji već nekoliko godina, a tu je i ekipa Unknown Soldiers (Hrvatska) čiji igrači također već dugi niz godina igraju zajedno, no u ove kvalifikacije kao i u ovo finale, ulaze dosta svježi. Pobjednik finala winners bracketa steći će možda i presuđujuću prednost u velikom finalu obzirom da će u isto ući s bodom prednosti u odnosu na tim koji će se iz looser bracketa vratiti u borbu za pobjednika finala Adriatic regije.

U League of Legendsu samo prva tri tima osiguravaju prolaz u grupnu fazu.

FINALISTI KVALIFIKACIJSKIH KUPOVA
1. Unknown Soldiers (Hrvatska)
2. Glo Boyz Gaming (Srbija)
3. MeNoPolska (Hrvatska)
4. Twingic (Srbija)
5. Rejected (Crna Gora)
6. The Gate Keepers (Crna Gora)
7. Meta Breakers (Hrvatska)
8. Nexus Gaming HR (Hrvatska)

Stream za finale League of Legendsa odraditi će naš Vjeran na kanalu ShazaamHCL. Stream počinje s prvim mečom već u 14 sati, a raspored mečeva koji će se streamati saznat ćete kada stream počne.

Za koga navijate? Jesmo spomenuli da svi ovi igrači imaju priliku učiniti nas neizmjerno ponosnima i ugrabiti finu novčanu nagradu? Oh da, jesmo, ali ne škodi ponoviti da je ukupni nagradni fond natjecanja 5000 eura.

Komentari (2)

  • gazda3009

    11.04.2015 - 21:11

    piše u 23 veliko finale CS:GO na Twitchu, a tamo pise Event is Offline

    • Voshy

      @gazda3009, 11.04.2015 - 21:55

      Zbog tehnickih problema malo kasni, ali sad je poceo stream velikog finala!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?