HCL.HR

Predstavljanje vodom hlađenog laptopa Asus ROG GX 700 u Zagrebu

Igor Belan 22.02.2016.   •   3 komentara


Asus i Instar Informatika pozivaju vas na predstavljanje prvog gaming prijenosnika s vodenim hlađenjem – Asus ROG GX 700.

asus-instar-rog-gx-700

Jedna od najzanimljivijih i najskupljih prijenosnih PC mašina na svijetu ovog vikenda (25-28.2.2016.) bit će službeno predstavljena u Arena Centru u Zagrebu (prizemlje, ulaz Slavonija) i svi ste pozvani vidjeti to čudo na djelu.

Riječ je o Asus ROG GX 700 gaming laptopu koji je poseban po posebno razvijenom sustavu vodenog hlađenja, nešto što u laptopima dosad nismo imali prilike vidjeti. Takav sustav nije tu bez veze jer ispod haube ovaj laptop skriva punokrvni Nvidia GTX 980 čip (baš poput onih u desktop računalima) i to s 8 GB GDDR5 video memorije.

Gaming laptopi obično ne dopuštaju overclocking, no novi GX700 pokreće 2.7GHz quad-core Intel Core i7-6820HK procesor iz nove Skylake obitelji, jedan od prvih mobilnih procesora kojeg možete overclockirati ukoliko to poželite.

To je naravno samo dio priče jer GX700 također podržava do 64GB DDR4 RAM-a te G-Sync ekran 4K rezolucije. Iako je posebno razvijeno eksterno vodeno hlađenje koje pumpa tekućinu u utrobu laptopa pravi prizor za radoznale gamerske oči, upravo taj G-Sync ekran visoke razlučivosti je ono što morate vidjeti uživo da biste sponzali koliko oštro i fluidno igre mogu izgledati.

“Pored toga što će moći vidjeti i isprobati GX700, posjetitelji će uživati i učestvovati u eksperimentima ‘Ludog znanstvenika’ i njegovih asistenata koji će na jednostavan i zabavan način objasniti naučne principe koji su korišteni u izradi ovog moćnog uređaja.”, stoji u objavi za novinare.

ASUS_GX700_promocija

Nije nam još jasno tko je taj ludi znanstvenik i o kakvim eksperimentima se radi, ali definitivno su nas zainteresirali. Ono što znamo za sigurno je da će u petak od 12 do 13 sati i u subotu od 17 do 20 sati na eventu biti prisutan poznati hrvatski youtuber Marko KOFS koji će prisutnima na sebi svojstven način objasniti razliku između zračnog i vodenog hlađenja.

Više informacija o novom GX700 pronađite ovdje.

Označeno sa:

Komentari (3)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?