HCL.HR

Predstavljen Doom 4, zove se jednostavno Doom

ToxarE 18.07.2014.   •   6 komentara


Kao što je najavljeno, id Software je na QuakeConu otkrio novi nastavak u Doom franšizi i slijedeći popularne trendove, zove se samo Doom.

Nova Doom igra premijerno je predstavljena prije nekoliko sati na Quakeconu i zove se jednostavno Doom. Iako je id Software odlučio pratiti popularni trend imenovanja novih nastavaka u starim franšizama bez nekakvog podnaslova ili brojke, sama igra temelji se na praksama pucačina stare škole.

Gameplay je prikazan novinarima iza zatvorenih vrata, a neki od njih podijelili su s nama prve informacije o onome što su tada vidjeli.

Saznali smo tako da iza igre stoji najnovija verzija id Softwareova pokretača, id Tech 6 te da se razvija za PC, PS4 i Xbox One s ciljanom rezolucijom 1080p pri 60 sličica po sekundi. Kao igra zasnovana na praksama stare škole FPS-a, novi Doom neće imati regenerirajuće zdravlje i moći ćemo nositi sva oružja od jednom, a kretanje će biti brže od ongoa u Doomu 3. Vraća se i legendarna dvocijevka, za koju neki novinari tvrde da je komično predimenzionirana, a vidjet ćemo i bacač raketa, motornu pilu te “rapid-fire plasma rifle”. U maniri sličnoj MGR: Revengeanceu, motornom pilom ćemo moći fino sjeckati neprijatelje u svim smjerovima. Samo izmjenjivanje oružja odvijat će se putem kružnog menija koji uspori vrijeme kada ga aktivirate.

Interesantno je da će bliska borba prsa o prsa predstavljati važan dio igre uz brutalne animacije koje osim krvi prikazuju i otkidanje udova. Takve animacije ovise o kontekstu – u jednom trenutku prikazanog demoa igrač je mogao palom neprijatelju otkinuti ruku i upotrijebiti je kako bi zaobišao sigurnosni sustav na vratima. U drugom pak trenutku jedan demon je otkinuo ruku samom igraču i zatukao ga njome do smrti. RPS u svom izvještaju kaže da level dizajn singleplayera djeluje vrlo linearno te da će multiplayer biti brz i kompetitivan, pri čemu će se sigurno isticati važnost double jump mehanike.

Gameplay video još nije dostupan, no čim ga negdje ulovimo očekujte da ćemo to objaviti na HCL-u. Do tada, pogledajte teaser trailer ako već niste i javite nam u komentarima kako vam zvuči novi Doom.

Komentari (6)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?