HCL.HR

Preporod Wii U konzole nakon E3 sajma?

nebel 05.05.2013.   •   25 komentara


Informacije koje navodno pristižu od većih maloprodajnih lanaca govore kako je novi 3D Mario naslov za Wii U u planu za izlazak već u listopadu, a tu je niz drugih ekskluziva koje stižu prije kraja godine.

U ovih prvih pet mjeseci nakon izlaska Wii U konzole, čini se da je Nintendo bio znatno više fokusiran na pružanje podrške za već uspješni 3DS nego za svoju novu kućnu konzolu koja ne bilježi tako dobre rezultate prodaje. Dok je sam izlazak prošao zadovoljavajuće za Nintendo, mjeseci nakon toga razočarali su s brojem prodanih konzola. Više je razloga za tu situaciju, ali glavni problem je činjenica da novoj konzoli iz Nintenda jednostavno fali igara.

No Nintendo obećava da će se situacija promijeniti, odnosno da Wii U očekuju bolja vremena počevši od druge polovice ove godine kada kreću u agresivniju promociju konzole uz neke blockbuster naslove ekskluzivne za novu platformu. U skladu s time stiže nam novi trač o novoj 3D Mario igri za Wii U putem CVG-a koji u svom članku navodi sljedeće:

“Nekoliko blockbuster Wii U igara biti će izdano od ljeta do kraja godine, a jedan od njih je novi 3D Mario naslov.”

Već smo mogli pretpostaviti da ćemo prije kraja godine ugledati novu 3D Mario igru, ali zanimljivo je da CVG u članku navodi kako će ta igra izaći već u listopadu. Kažu da im informacije pristižu iz “razgovora s raznim maloprodajnim lancima na direktorskoj razini”, a daju do znanja i kako su ti isti direktori vratili povjerenje u Wii U nakon nekih “internih diskusija”.

Također se navodi kako će marketinška kampanja za novu 3D Mario igru krenuti na ovogodišnjem E3 sajmu gdje će igra biti predstavljena u igrivoj formi. Nintendo je i prije ovoga, putem jedne od svojih Nintendo Direct prezentacija, najavio kako će na E3 sajmu predstaviti novu Mario igru, novi Mario Kart i novi Smash. Bros. naslov, ali nisu najavili kada bi te igre trebale izaći na tržište. Tada je također potvrđeno da na novoj Mario igri radi EAD Tokyo, isti tim zaslužan za Super Mario Galaxy, Super Mario Galaxy 2 i Super Mario 3D Land.

Od nekih većih i potvrđenih igara, na Wii U će tijekom godine ekskluzivno izaći još Pikmin 3, Wonderful 101 i The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, a šanse su da bi na E3-u od Nintenda mogli saznati i datume izlaska za neke nove third-party Wii U igre poput Bayonette 2.

HCL će kao i svake godine budnim okom pratiti E3 sajam putem vijesti i posebnog podforuma na HCL forumu (koji ćemo otvoriti kada se sam E3 dodatno prbiliži).

Komentari (25)

  • GamerIN_HD

    05.05.2013 - 14:46

    Dosadili su i bogu više sa Super Mariom!

  • PugynhoAlmeira

    05.05.2013 - 18:12

    ma to samo lud covjek igra……. to je za djecu!!

    • Ementaler

      @PugynhoAlmeira, 05.05.2013 - 19:49

      Jesu djeca onda… ludi ljudi? I čak i ako ne cijeniš Super Maria, očito ne shvaćaš što izlazak nove 3D Mario igre znači za Wii U kao platformu. Ta igra će pomoći prodat Wii U konzolu, što će pomoći privući third-party developere prema njoj itd. U svakom slučaju, ajde se fino suzdrži od komentara ako misliš govoriti ovakve gluposti. Već sam ti izbrisao jedan ružan komentar danas koji je realno bio za direktnu opomenu.

    • PugynhoAlmeira

      @PugynhoAlmeira, 06.05.2013 - 13:22

      Ja sam rekao svoje mišljenje!! igrao sam ja super -maria dok sam bio klinac tipa 2-3 razred, ali pošto više ne idem u 2-3 razred, nema sanse da trcim sa mariom i skupljam dijamantice…….. i zetoncice…….. tko voli neka izvoli!! ja ne vidim vise zabavu u tome, meni je zabavnije kada moram razmisljat sta – kako -kuda- nego u mario skakat, i hodat……. 🙂

    • Ementaler

      @PugynhoAlmeira, 06.05.2013 - 14:14

      Aha, okej.

    • SonOfOsiris

      @PugynhoAlmeira, 07.05.2013 - 18:57

      hahahaha daj molim te

  • kuky90

    05.05.2013 - 22:24

    Super su mi ovi klinci iz nove generacije igrača koji neznaju što su prave old school, zabavne igre, a još manje ih znaju cijeniti. Ne nisu samo za djecu ako nema krvi i ubijanja, neke igre su bolje i bez toga. Super mariu je poanta gameplay i zabava, a tek kasnije ostale đinđe-minđe, zato nintendo niti ne zanima neki ultra dobar hardver za njihove konzole.btw…NES i SNES su me odgojili zato mi ne vrijeđajte mareka i nintendo 🙂

    • ThOr VeLikI

      @kuky90, 06.05.2013 - 13:54

      Tako je majstore! 😉
      I ja sam odrasel uz NES,SNES..

    • afterlife

      @kuky90, 06.05.2013 - 17:27

      +1
      i N64

  • TX

    06.05.2013 - 09:04

    Ljudi samo prodaja igara može potvrditi koliko je neka igra dobra:
    http://www.vgchartz.com/gamedb/

    Vidi prvih 15 su Nintendovi naslovi??? A do top 30 ukupno 24… dakle Mario se prodaje bolje i od GTA, CoD-a i svega ostalog…

    • buby8992

      @TX, 06.05.2013 - 11:06

      Ovo je jedna od najvećih gluposti koje sam ikada pročitao. Znači po tvojoj logici su CoD igre na X360 i PS3 najbolje, samo zato jer se najbolje prodaju, ali nema nikakve veze to što se radi o istim igrama sa minimalnim promjenama. Prodaja nema nikakve veze sa kvalitetom igre, ona samo govori koliko je neka igra pojednostavljena i prilagođena širokim masama. Uostalom, Nintendove igre su najprodavanije samo zato jer nemaju nikakvu poštenu konkurenciju, a kada i dođe neka konkurencija od strane third party studia, obično podbaci u prodaji, jer je opće poznata činjenica da Nintendovci sve što nije napravio Nintendo smatraju igrama druge klase i ne podržavaju ih, nego radije čekaju novi nastavak Maria i kompanije Dok se na Playstationu i X360 ekskluzive i multiplatformski naslovi podjednako prodaju, pa je samim time mnogo veća konkurencija. Jedna Zelda nema nikakvu konkurenciju unutar svoga žanra, dok jedan Assassin Creed ima za konkurenciju Tomb Raider, GOW, Darksiders, Dante's Inferno, Batman Arkham… i mnoge druge. To uopće nije ni fer uspoređivati.

    • ThOr VeLikI

      @TX, 06.05.2013 - 14:00

      Buby, TX ti je napisao točno kako je, prihvatio ti to ili ne, i nije nikakva glupost..!

    • SonOfOsiris

      @TX, 07.05.2013 - 18:58

      a istina boli šta ćeš

  • deltafors

    06.05.2013 - 14:50

    E ako ne bude preporoda možda ne bude Nintenda (barem kao tvrtke koja proizvodi konzole). Pre malo su igrica za Wii u izdali u ovom vremenu dok nije bilo drugih konzola, tj. baš kad su mogli privući velik dio publike. Vidit ćemo kako će proći. Za sad Nintendo spašava 3DS, al kolko će dugo i dalje?

    • ThOr VeLikI

      @deltafors, 06.05.2013 - 15:29

      Nintenda će biti još jako dugo, ako Wii U i podbaci, njima opet dobro, novaca imaju..
      I opšte nije bitno koliko su igrica do sad izdali za Wii U, jer njegova konkurencija tek
      dolazi krajem godine, a u to vrijeme će imati dovoljno igara za borbu sa novim konzolama, rame uz rame, a očito je to i bio cilj Nintenda.. Oni moraju imati prave igre u pravo vrijeme, a ne kad bi vi to željeli, a to će Nintendo i ućiniti, i opet se vidi da će pametno odigrati..

    • afterlife

      @deltafors, 06.05.2013 - 17:30

      +1

    • Zael

      @deltafors, 06.05.2013 - 21:19

      najvažnije da nastave proizvoditi igre.

  • ThOr VeLikI

    @-Aragorn-, 05.05.2013 - 16:50

    To se isto može reći i za Call of Duty, Metal gear solid, Final Fantasy itd…!
    Ako bude dobra igra uopšte nije bitno koji je to Mario po redu, budimo realni,
    jer je to ipak Mario 3D, pa prema tome je to Super Mario 5…
    1.Super Mario 64
    2.Super Mario Sunshine
    3.Super Mario galaksi
    4.Super Mario galaksi 2
    Prema tome je to 5. Mario 3D, i zato ne seruckajte! 😉

  • gamerman

    @-Aragorn-, 05.05.2013 - 17:05

    -1

  • IaMarmageddoN

    @-Aragorn-, 05.05.2013 - 17:20

    Srećom pa ima igrača koji nisu "pametni" kao ti…

  • buby8992

    @-Aragorn-, 05.05.2013 - 17:47

    CoD je na ovoj generaciji imao 7 igri, Metal Gear Solid samo 1 (ove godine će druga), Final Fantasy 2 (ove godine će treća), dok je Super Mario imao "samo" 14 igri. Tako da ne, ne može se reći isto. Svi pljuju po CoD-u, ali je on zapravo mila majka naspram Super Maria. Svaka krava muzara se može musti do određene mjere prije nego crkne. Uostalom, ne shvaćam zašto uopće spominješ Final Fantasy, jer on svakim novim nastavkom ponudi potpuno novi svijet, likove, priču i gameplay mehaniku? Dok Super Mario samo uzima staru mehaniku i dodatno je nadograđuje i proširuje, ali sve uglavnom ostaje isto, npr. Super Mario Bros Wii i Super Mario Bros U su gotovo iste igre, samo što U verzija ima HD grafiku i nekoliko novih mogučnosti. Ista je stvar i sa 3D Mariom, SMG imao istu, samo nadograđenu mehaniku Mario 3D-a sa N64.

  • kuky90

    @-Aragorn-, 05.05.2013 - 18:21

    Buby nemaš pojma. Odigraj pa onda pričaj.

  • ThOr VeLikI

    @-Aragorn-, 05.05.2013 - 20:23

    Nebre on to odigrati jer je frajer, a frajeri to ne igraju, samo se dure! 😉

  • Zael

    @-Aragorn-, 05.05.2013 - 21:57

    svih 7 cod igri su istog žanra i identičnog gameplaya. galaxy nema veze sa paper mariom koji nema veze sa mario kartom koji nema veze sa mario and luigi serijalom itd. blage veze ti nemaš, ništa od navedenog nisi odigrao. tata nintendo je razvio neke od najrevolucionarnijih igara uopće i uvjerljivo najinovativnijih ove generacije i prava je šteta šta se sustavno hejta na ovoj inače solidnoj stranici. uglavnom nema nitko ništa reći o nintendu a i kada se netko javi onda je to uglavnom hrpa gluposti (kao u ovom slučaju). malo off topic, nikada se ovdje nisam obraćao ni prozivao ijednog člana hcl ekipe ali moram pohvaliti igora za sav "cover" o nintendu. čitam to uredno i drago mi je da se ta dječja konzola ne zapostavlja ^^

  • SonOfOsiris

    @-Aragorn-, 07.05.2013 - 18:56

    nemaš pojma buraz, Zael ti je sve rekao

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?