HCL.HR

Prey 2 otkazan u Bethesdinom hranidbenom lancu

ToxarE 31.10.2014.   •   4 komentara


Znanstveno fantastična pucačina Prey možda jednom i dobije svoj nastavak, ali on neće biti onakav kakvim ga se najavljivalo niti će za njegov razvoj biti zadužena ista ekipa.

Nekad obećavajući Prey 2 nova je žrtva nemilosrdne korporacijske strane igraće industrije. Naime, dotični je nakon višegodišnjeg prevrtanja konačno otkazan, potvrdio je Bethesdin potpredsjednik Pete Hines na PAX Australia sajmu. Čini se kako je, bez obzira na impresivni potencijal igre (trailer!), razvoj ovog projekta zalutao na put s kojega se developer više nije znao vratiti.

Evo kako u Bethesdi objašnjavaju odluku otkazivanja igre:

„[Prey 2] je igra u koju smo vjerovali, ali za koju nikada nismo osjetili da je ondje gdje treba biti – nikada nismo vidjeli put do uspjeha sve i da je igra bila dovršena. Nije bila naš standard kvalitete i odlučili smo je otkazati. Više nije u razvoju. To nije bila lagana odluka, ali nije ni iznenađenje mnogima jer o igri nismo pričali već duže vremena.“ – izjavio je Pete Hines za CNET.

Ipak, ovo ne znači kako je Prey serijal ovime pokopan jer iako je nastavak otkazan, to ne mora značiti da ga više nikad neće biti.

„Human Head Studios više ne radi na igri. No to je franšiza s kojom vjerujemo da možemo nešto učiniti – samo trebamo vidjeti što to točno jest.“ – dodao je Hines.

Dakle, ako nastavka i bude, neće to biti ista igra koja je najavljena prije četiri godine, i koju su svi nahvalili nakon prvog prikaza na E3 sajmu. No, tko zna – uvijek postoji mogućnost da bude i nešto više od toga.

Komentari (4)

  • ddeadmau5

    31.10.2014 - 18:17

    Čini se prezabavno šteta kaj su otkazali

  • MoGaming

    31.10.2014 - 19:41

    Bethesda stvarno donosi loše odluke sa igrama u zadnje vrijeme

  • goldfinger

    31.10.2014 - 21:03

    Šteta,i to full…

  • krolesi

    31.10.2014 - 23:54

    Kupio sam Prey original i najžalosnije je od svega je to, što kad čujem ime Prey sjetim se Duke Nukema

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?