HCL.HR

Project Eternity ima prvi screenshot

Renato Pedišić 12.10.2012.   •   2 komentara


Obsidianov ambiciozni old-school RPG projekt, koji je kroz Kickstarter postao ogroman hit, prvi put nam se prikazao kroz jednu sliku iz igre.

Šanse su da ste već čuli za Project Eternity, pogotovo ako redovito pratite naš portal budući da smo vas u više navrata izvještavali o napretku Kickstarter kampanje ovog RPG-a iz Obsidiana. No, ako kojim slučajem ipak ne znate o čemu pričamo samo ćemo vam ukratko reći kako je riječ o projektu koji je do danas prikupio preko 2.7 milijuna dolara iz ruku gotovo 58 tisuća gamera-donatora, a sve to na osnovu Obsidianove priče o novoj viziji klasičnog RPG-a te njegovom povratku na osobna računala. Budući da tvorci kao glavne uzore stiču Planescape: Torment, Baldur’s Gate te Icewind Dale, ovako visoka cifra prikupljenih sredstava je itekako razumljiva.

Zbog čak 1.6 milijuna dolara “viška” Project Eternity se vrlo brzo razvio i prerastao okvire osnovnog koncepta pa sa svakim značajnijim povećanjem prikupljene svote Obsidian nagrađuje buduće igrače raznim dodacima igri poput novih klasa, neprijatelja, teritorija i sličnog. Trenutno se cilja na iznos od 2.8 milijuna dolara nakon čega bi se Obsidianu trebao pridružiti George Ziets, dugogodišnji Obsidianov suradnik na području dizajna u mnogim njihovim igrama.

Okej, sad kada znate osnove ovog projekta vrijeme je da vam predstavimo pravi razlog za ovu vijest – prvi screenshot iz igre (priložen ispod) koji dočarava atmosferu i ljepotu dizajna okoliša kojim ćemo koračati navodno u travnju 2014. godine kao korisnici Windowsa, OS X-a ili Linuxa. Primijetiti ćete očit sklad između živog i neživog dijela prirode igre, a posebna dizajnerska posvećenost i pažnja vidljiva je kod vodopada i rijeke koji izgledaju vrlo lijepo. Takav izgled okoliša kombinacija je rukom crtanih dijelova i 3D renderiranih objekata.

Ako se želite pridružiti Kickstarter kampanji Projekta Vječnost to možete učiniti ovdje, a ako kojim slučajem želite donaciju izvršiti preko PayPal računa i to vam je omogućeno.

Komentari (2)

  • PavleC

    12.10.2012 - 11:20

    Mocno!

  • shadowsc3

    12.10.2012 - 12:56

    Ja da imam ja bih ovima poklonio 2 mil. dolara sam ali neman ni jedan za dat…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?