HCL.HR

Prva recenzija Zelda: Breath of the Wild daje igri čistu desetku

Juraj Bevandić 26.02.2017.   •   20 komentara


Još je rano za recenzije nove Zelde, ali časopis Edge je izbacio prvu recenziju igre i dao joj čistu desetku pored devetki za Nioh i Horizon Zero Dawn.

Zelda breath of the wild traileri

Stigla je prva recenzija Zelde: Breath of the Wild, a ujedno i prva recenzija Nintendo Switch igre ikada. Iako je posebno rano za takve stvari, jer igra i sama konzola izlaze službeno tek krajem idućeg tjedna, časopis Edge se odvažio na taj korak i dao igri rijetku desetku, a čitatelji koji su kupili časopis prenose informacije putem NeoGAF foruma.

U istom broju časopisa Nioh je dobila devetku baš kao i Horizon Zero Dawn tako da je Zelda pokupila bolje ocjene od obje hit PlayStation ekskluzive. Ne možemo vas uputiti na punu recenziju očito jer je u tiskanom obliku u časopisu, ali čitatelji na NeoGAF-u parafraziraju recenziju i ističu glavne točke.

Čini se da je igra krcata sadržajem i pravi je užitak istraživati i gubiti se u njenom svijetu. Glavni quest se može preći u dvadesetak sati ako se fokusirate samo na njega i navodno je prilično zabavan. Klasični RPG elementi opreme i napredovanja su prisutni i imaju velik utjecaj na igru, a borba je kreativna i zabavna.

Istaknuti su problemi s izvođenjem na Wii U verziji igre gdje FPS zna pasti ispod 20 sličica po sekundi, ali navodno nikad u ključnim trenutcima, dok se Switch verzija uglavnom vrti prilično solidno. Digital Foundry se također dočepao igre i konzole, pa možete pogledati njihovu priloženu analizu da vidite kako nova Zelda izgleda i vrti se na novoj konzoli.

Komentari (20)

  • baDarmageddoN

    26.02.2017 - 17:34

    Impresivna ocjena. Sigurno je da neću igrati jer nemam namjere kupiti Switch ali popratit ću tu igru na youtubeu.

    • YeYa

      @baDarmageddoN, 26.02.2017 - 17:53

      Također.

    • baDarmageddoN

      @YeYa, 26.02.2017 - 18:10

      Da se razumije… Lova je jedini problem. Između Proa sa VRom i Switcha morao sam izabrati bolje. Ali ako dođu open world Pokenoni sa ocjenom 10, e onda ću tražiti načina da se i NSw kupi.

  • Oblakoder

    26.02.2017 - 19:59

    Meni malo bode oci u ovom tekstu kako je posebno rano za prve recenzije nove Zelde ,a imamo Horizon Zero Dawn koji izlazi za 2 dana ,a njegove recenzije su se pojavile pre nedelju dana.Dosta njih su dobili Nintendo Switch i samu igru dosta ranije pa ne znam zasto je to toliko cudno?Sto se tice same igre ovo sto sam do sad video deluje stvarno impresivno :)

  • Tony Ghost 1811

    26.02.2017 - 20:02

    Vise sa tim ocjenama znaju pretjerat da to nije normalno. Kao sto su gta 5 davali po 100 ili 10. Kako vec neko ocjenjuje. To daje dojam da igra vise nikako ne moze napredovat. Jer je prema ocjeni savrsena. Ja ne poznajem danas igru koja zasluzuje vise od 95 ili 9.5. Za Zeldu cemo jos vidit ali cisto sumnjam.

    • Czar

      @Tony Ghost 1811, 26.02.2017 - 20:17

      To je stojadin samo u određenom trenutku i okolnostima, ne znači ta ocjena da više nakon toga nemože ništa bolje.

    • Stajic51

      @Czar, 26.02.2017 - 20:53

      Zaboravih to da dodam u upisu. Baš tako, ocena važi za određeni trenutak kada igra izađe, a GTA V je svakako nudio dosta toga više u odnosu na druge igre tog žanra, ali isto tako verujem da će novi GTA biti još bolji, jer taj serijal nikad nije razočarao.

    • Marac Marko

      @Tony Ghost 1811, 26.02.2017 - 20:41

      Pa fora je u tome da kad se izbaci igra na kojoj radi vise od 300 programera sa izradom od minimum 4.go.. dobis kvalitetan proizvod koje je skorom pa savrsen. Kužis ne ;-)A o kvaliteti Eiji Aonume da ne pricamo, legenda :-)

    • Goran1234

      @Marac Marko, 26.02.2017 - 21:12

      Eiji je legenda,ali i Nintendo izbacuje ispolirane igre,kod vicine open rpg uglavnom dobiješ i hrpu bogova…

    • Stajic51

      @Tony Ghost 1811, 26.02.2017 - 20:49

      GTA V je svakako zaslužio te ocene, ni sam ne znam koliko sam sati potrošio na tu igru, vidim da se i dan danas igra, zbog online multiplayera, naravno da ima svojih nedostataka, kao i svaka igra, ali su ti nedostaci sitnica u odnosu na sve ostalo. Last of Us je isto igra koja je zaslužila sve ocene, priča, gameplay, okruženje, sve je bilo odlično. Što se nove Zelde tiče, čekam igru već godinama i pogledao sam svaki video vezan za nju, deluje neverovatno dobro i zabavno, biće bez sumnje najbolja Zelda ikada, ali naravno da neće napraviti bum kao što je to Ocarina uradila, jbg, bila su tad drugačija vremena.

    • blacklist0907

      @Tony Ghost 1811, 27.02.2017 - 13:24

      Gta je zasluzio te ocijene jer je postavio ljestvicu previsoko za vecinu developera…cak i 3 godine kasnije nema bolje igre

    • Tony Ghost 1811

      @blacklist0907, 27.02.2017 - 13:45

      Svejedno, 100 nikad ni jedna igra nije zasluzila. To je logicno. Jer kad das ocijenu 100 znaci da igra ne moze napredovat. A sad ti sam razmisli dali je gta mogao bolje. Slazem se da je za onaj zanr tata.

    • baDarmageddoN

      @Tony Ghost 1811, 27.02.2017 - 15:06

      Gta V je definitivno još i danas igretina ali da su bugovi bili uračunati u ocjenu to je već 99 pa manjak modova prema SanAndreasu 97 pa nedostaci koje je npr. Destiny dobro riješio -mislim u slučaju kada ti netko ode iz heista i uništi ti sve što ste ti i ostali odlično napravio- 95. Nema nikakvog razloga da GTA 5, ma koliko dobar bio dobije 100 poena. Nema logike, nema smisla i nema razloga. Pogotovo ne ona ps3/x360 verzija. Znamo svi da je tu HCLov recenzent bez ikakve dvojbe pogriješio ali opet, gta 6 će dobiti ocjenu za dan, godinu i mjesec izlaska a ne zbog usporedbe sa 5icom. Po meni, gta V je malo iznad razine VCa i IV a ispod SA.

    • Tony Ghost 1811

      @baDarmageddoN, 27.02.2017 - 15:40

      Tako je. Slazem se.

  • Goran1234

    26.02.2017 - 20:07

    Da je malo rano za visoke ocjene,ali nebi bila prva Zelda s čistom 10 ocjenom…Eno zadnji Skyward Sword je isto dobio ocjenu 10 a Ocerania of Time to svi znaju…uglavnom nemogu dočekati više..taj petak! 😀

    • Marac Marko

      @Goran1234, 26.02.2017 - 20:37

      Ali ti ces igrat na Wii U, to nije to 😉 😛 haha..

    • Goran1234

      @Marac Marko, 26.02.2017 - 20:41

      Da hoću,nije mi ni najmanje krivo 😉

    • Marac Marko

      @Goran1234, 26.02.2017 - 20:43

      Jos da naprave nastavak Drakan: The Ancient’s Gates ja sretan ko beba..hahaha

  • Goran1234

    26.02.2017 - 20:53

    Eh sad ti bi zmajeve na Switchu??i ja bih Seiken Densetsu 3,normalno pravu obradu.. :)

  • delko

    27.02.2017 - 16:05

    Imam velika ocekivanja od ove igre ali malo kvari dojam graficki dio price. Igra je prelijepa i trebala bi da sjaji ali jako losa filtracija tekstura, sjenke isto jako slabe, iskakanje efekata cak u Linkovoj neposrednoj blizini itd. —- da li je to zbog hardwera konzole ili ? :S

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!