HCL.HR

Prvi veliki ljetni transfer Manchester Cityja je – igrač Fife

Zoran Žalac 06.07.2016.   •   13 komentara   •   Zanimljivosti


Dok Pep Guardiola pikira pojačanja za glavnu momčad Manchester Citya, uprava kluba angažirala je zasebnog džokera – profesionalnog igrača FIFA serijala.

man city fifa player

Nogometni klubovi sve ozbiljnije shvaćaju eSports scenu. Nakon što su Valencia i Schalke 04 formirali vlastite eSports ekipe, sličnu stvar napravio je i Manchester City. Naime, City je angažirao Kierana ‘Keza’ Browna, 18-godišnjeg profesionalnog igrača FIFA serijala koji će predstavljati klub na raznim eSports turnirima i ostalim natjecanjima.

Među Brownovim zadaćama bit će i vođenje Twitch kanala za Man City kao i druženje s fanovima kluba na različitim manifestacijama. Kako on sam kaže – to je bila ponuda koja se ne odbija. Iz marketinškog odjela kluba poručili su kako su je Brown iznimno talentiran te da vjeruju kako će im uvelike pomoći u interakciji s fanovima.

Financijski detalji ovog „transfera“ nisu otkriveni, ali jasno je da Brown neće raditi za kilu špeka. Pa eto vam ideje – pratite svoj klub igrajući Fifu – ako ga uopće ima u toj igri, a kad trend zapošljavanja eSports igrača jednom za pedeset godina dođe i na naše prostore, imat ćete dobru alternativu za mirovinu. Bog zna da ju poštenim putem ovdje nikada nećete zaraditi.

Označeno sa: ,

Komentari (13)

  • GTA222

    06.07.2016 - 18:32

    “Bog zna da ju poštenim putem ovdje nikada nećete zaraditi.” dobra.

  • berac_malina39

    06.07.2016 - 20:01

    Zorane, ovo je najbolja stvar koju sam ikada pročitao.

  • gorgonzola

    06.07.2016 - 20:34

    Ubrzo ce igrati pomocu kontrolera, kako su poceli.

  • Whynot?

    07.07.2016 - 00:35

    Muka mi je sad nakon citanja ovoga. Iz dana u dan nesto novo se upetlja u fudbal. Dosta sto je novac sve sve pokvario u smislu nekih apsurdnih transfera, odnosno kolicina novca koja se prospe na igraca koji recimo nema nijednu veliku tekmu iza sebe, itd. Sada ovo vec prelazi u pohlepu.

    • movie

      @Whynot?, 07.07.2016 - 09:55

      Pricas gluposti. Kakva pohlepa? Marketing je danas sve i moras svugdje biti prisutan. Ne razumijem sto se stalno bunite na visinu transfera pojedinih igraca? Ako recimo ronaldo godišnje proda svojih dresova u visini od 100 milja necega, zar je njegov transfer u real od 95 milja eura onda suludo bacen novac iz perspektive reala? MC je dao prije par godina izradu studije o isplativosti kupovine messia. Izracunato im je da mogu platiti njegov transfer u visinin od 250 milijuna eura i da ce za vrijeme trajanja ugovora vratiti sva ulozena sredstva i jos zaraditi. Danas je marketing cudo i zato neki nogometasibtoliko vrijede. S druge strane klupvi u BPL od tv prava zarađuju strasne novce. Godišnje najlošiji klub lige na ime tv pravavdobije preko 70 milj funti. Znaci logicno je kad svi imamo novca a zelimo iste igrace da cijene istih skacu. Zakon ponude i potraznje. Tako svijet duze vrijeme funkcionira. Samo danas na visem nivou nego ikada prije.

    • Whynot?

      @movie, 07.07.2016 - 12:34

      Klubovima nije mjesto u esportsu. Cak i previse zaradjuju na godisnjoj osnovi. Real je prosle sezone zaradio oko 580 mil. €, jos dodaj 40 za osvajanje Lige prvaka. Sto se tice transfera, nisi me shvatio, rekao sam izricito za igrace koji nisu ni primirisali nekoj velikoj sceni. Uzmi za primjer prelazak Batshuaiya u Chelsea. 40 miliona eura za igraca koji je bio rotacijski igrac, desilo se da je imao solidnu sezonu, pa sta? To ga ne cini vrijednim tolikog novca. Valencia za svog Andre Gomesa trazi 60 mil. £?!?!?! Everton ne da Stonesa koji jos nema ni 20 godina za manje od oko 70 miliona. Igrac poput Messia koji dolazi jednom u 20 godina bez sumnje vrijedi sav novac ovog svijeta. Isto tako i CR7. To si apsolutno u pravu da se isplate, ali ja sam ovdje mislio na igrace koji su za nekoliko klasa ispod njih.

    • movie

      @Whynot?, 07.07.2016 - 13:51

      Pa odogvorio sam ti i na to. Klubovi enormno zarađuju. Samo od tv prava malo bolji klubovi BPL zarade godišnje preko 100 milja funti. Imamo nekoliko solidnih igrača na tržištu a nas dvadesetak koji ih možemo kupiti. I onda se događa to kaj se događa. Pumpaju se cifre kako bi igrač završio kod tebe. Apsloutno neralno ali kada novci cure koga briga za koju milju više kada se sve dobro naplati kroz marketing..

    • krosis

      @Whynot?, 07.07.2016 - 14:03

      “rekao sam izricito za igrace koji nisu ni primirisali nekoj velikoj sceni….”…..glupo razmisljanje imas….svaki igrač kojeg kupi neki klub nosi rizik sa sobom ( kao i svako drugo moguce poslovanje na svijetu)….dakle ti mislis da su messi i ronaldo od starta bili na velikoj sceni….niti oni nisu imali velika natjecanja iza sebe kada su prelazili u jace i jace klubove…..to ti je ko da mi kazes necu zaposliti radnika koji nema iskustva u ovom poslu….a gdje ce ga stjeci ako mu ne das priliku??….

    • Whynot?

      @krosis, 07.07.2016 - 16:45

      Izvini, ali svaki mladi talent ne nosi rizik (Lukaku, Donnarumma, Denayer, Hakim Ziyech), dok neki itekako mogu te natjerati da zazalis (Odegaard ili Rasford). Hocu reci za neke rano vidis da ce biti igrac najvece klase.

    • movie

      @Whynot?, 07.07.2016 - 19:08

      Bez razlike svaki igrac nosi rizik, bilo od ozlijede na terenu pa do setnje gradom.. Hoces reci da je lukaku igrac najvise klase? Dok god svijet funkcionira po sistemu ponude i potraznje, cijene ce ssamo rasti. Sve je vise bogatih klubova koji ne pitajubza cijenu.

    • Whynot?

      @movie, 07.07.2016 - 20:49

      Da, i pisanje njegovog prezimena malim slovom je uvreda za igraca takvog kalibra. Po meni, on je najbolji centarfor na svijetu u o ovom trenutku.

  • Vailent

    07.07.2016 - 03:52

    hahaha text je odličan Zorane kralju 😛

  • SemirTheChosen

    07.07.2016 - 11:25

    SUper text zorane kapa dolje!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?