HCL.HR

Prvi Zlatni Dabrovi krenuli na put iz Hrvatske do izdavača i developera

Igor Belan 20.02.2014.   •   9 komentara   •   HCL objave


Poslali smo prve kipiće Zlatnog Dabra prema izdavačima i developerima čije su ih igre iz 2013. godine osvojile zbog vaših i naših glasova.

Zvučat će kao blesavo hvalisanje ili nekakva egomanija, al’ hej – ne radim ovo često, potrpite me malo. Prije svega, moram reći da smo stvarno ponosni na mnogo stvari koje smo napravili kroz devet godina postojanja HCL-a. Od velikih nagradnih igara, preko organizacije raznih turnira i putovanja na Gamescom (dvaput!), stvaranja community portala za određene igre pa sve o našeg YouTube kanala koji svaki dan dobije preko 130 novih pretplatnika. Čovječe, kad se samo sjetim entuzijastičnog ali i pomalo balavog početka projekta i usporedim to s mjestom na kojem stojimo danas… ma smiješno je zapravo.

Ali postoji nešto na što smo posebno ponosni, nešto što nitko iz Hrvatske do sada nije napravio (bar koliko mi znamo). Vidite, naš Zlatni Dabar, godišnji izbor najboljih igara koji tradicionalno pokrećemo na našem forumu svakog prosinca već devet godina, u svom izdanju za 2013. godinu bio je po mnogočemu poseban. Osim što smo potpuno redizajnirali format glasanja za najbolje igre i proširili tako Dabra najširem krugu glasača do sada, ove godine smo, dame i gospodo, napravili prave male Zlatne Dabrove!

Ozbiljno, naš dabar Đuka je konačno prestao biti samo 2D sličica koju sam prije 10-ak godina nacrtao na kraju bilježnice iz matematike razmišljajući o stvaranju ovakvog portala te je konačno postao prava, zlatna 3D figura koju ćemo poslati izdavačima i developerima najboljih igara 2013-te. Nezahvalnog posla pretvaranja te sličice u pravi 3D model uhvatili su se naši prijatelji iz Geek Designa, ista ona radišna ekipa koja je prošle godine napravila 3D model našeg logotipa. I napravili su stvarno odličan posao u poprilično kratkom vremenu.

The Golden Beaver 2013

Obavijestili smo naše kontakte s izdavačima poput Ubisofta, Electronic Artsa, Take Two Interactivea, Sege i Sonyja o osvojenim nagradama, a prvi paketi sa Zlatnim dabrovima sada su na putu do zemalja poput Poljske, Grčke i Velike Britanije. Svi su nam obećali javiti se kada im nagrade stignu, a tko zna – možda se i uslikaju s njima i bace to na Twitter. Nikad ne znaš!

Nadam ste da ste ponosni na ovaj poduhvat zajedno s nama, jer i vi ste djelom zaslužni za te nagrade. Na kraju krajeva, ukupno 11 Zlatnih dabrova odlazi u ruke izdavača i developera jer ste vi tako odlučili svojim glasovima. I zato, još jednom – hvala vam na glasovanju! Ako ste zaboravili, prisjetite se koje su igre osvojile Zlatnog Dabra kroz posebne video priloge u našem konačnom izvješću.

Komentari (9)

  • DjokaBA

    20.02.2014 - 11:06

    bravo ! najbolji ste na Balkanu

  • progressive

    20.02.2014 - 11:14

    Svaka čast! To je to 😀

  • Virty

    20.02.2014 - 11:30

    Lipo 🙂

  • Stribor88

    20.02.2014 - 12:57

    dobar način uvlačnja izdavačima u … da se ne prostačimo ovdje, šteta što se ne šalju razvojnim timovima koji nose 99% tereta razvoja projekata… ili najboljim startup timovima
    iduće godine šaljite ekipi gajbu nektar pive, a ostatak uložite u modernizaciju web stranice
    pusa;)

    • Me666

      @Stribor88, 20.02.2014 - 14:04

      Šalje se i izdavačima i razvojnim timovima, kao što piše u vijesti. A ne smije se zanemariti ni uloga izdavača jer upravo s njima u pravilu imamo kontakt kada pokušavamo nabaviti igre za recenziju, sve su to prva liga ljudi više-manje.

  • goldfinger

    20.02.2014 - 13:15

    Bravo!

  • CookieTheMonsta

    20.02.2014 - 23:13

    svaka čast, početak nečeg odličnog 😀

  • Ripcordx

    25.02.2014 - 09:13

    Svaka Čast !!

  • zuyo

    21.03.2014 - 18:46

    eto twita 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?