HCL.HR

Prvo mjesto League of Legends MSI turnira pripalo Edward Gamingu

Stjepan Fikter 11.05.2015.   •   0 komentara


Prvi Mid-Season Invitational turnir pružio je zanimljivo i napeto finale u kojemu je bilo potrebno pet mečeva da Edward Gaming zasjedne na tron ispred suparnika SKTelecom T1.

Početkom godine Riot je najavio novi međunarodni turnir u League of Legends – Mid-Season Invitationalu kojemu će snage odmjeriti šest timova – petero su prvaci svojih regija, a šesti tim će prisustvovati putem Wild Card pozivnice.

U grupnoj fazi koja je trajala dva dana, snage su odmjeravali: Fnatic, Team Solo Mid, Edward Gaming, SKTelecom T1, ahq e-Sports Club i Besiktas e-Sports Club. Nakon odigranih mečeva, u polufinalu su se našli Fnatic protiv SKTelecom T1 gdje je SKT s rezultatom 3-2 osigurao mjesto u finalu te ahq e-Sports Club i Edward Gaming koji je u tri meča osigurao finale.

Borba za prvo mjesto također se igrala u formatu best of 5, a u prvom meču pobjedu je odnio SKT s time da je Easyhoon krenuo na mid laneu umjesto Fakera. Iduća dva meča pripala su Edward Gamingu, no zatim u četvrtom meču Faker zamjenjuje Easyhoona te dolaze do pobjede. To nije uzdrmalo EDG i njihovog mid-lanera Won-seok “Pawn” Heoa koji kaže da su u posljednju borbu finala ušli s pozitivnim mentalitetom budući da su imali plan: “Otvorili smo LeBlanc namjerno, nadajući se da će je Faker odabrati zato što sam pripremio Morganu kao counter-pick. Tada je on zapravo odabrao Morganu i bio sam sretan zbog toga.”

Pawn za sebe kaže da nije dobro odigrao prve dvije borbe, ali da je u trećoj odigrao dobro protiv Easyhoona te da je razočaran što je u četvrtoj Faker zamijenio njegovog prijašnjeg protivnika. U finalnoj borbi koja je trajala 37 minuta, isplatilo se dopustiti Fakeru da odabere LeBlanc budući da je Pawn na kraju s Morganom imao rezultat 7-2-5. No, najveće iznenađenje pete borbe bio je Clearloveov Evelynn odabir za džunglu, te je Clearlove proglašen igračem turnira.

Pawn na kraju kaže: “Nisam još zadovoljan. Osvojit ću ovogodišnji World Championship i biti prvi igrač koji je osvojio tri međunarodna turnira.” U slučaju da ste zaboravili, ove godine svjetsko prvenstvo igra se u Europi te počinje u listopadu s time da je finale rezervirano za zadnji dan mjeseca.

Tijekom finala, otkriven je i novi heroj koji će se pojaviti u League of Legendsu – Ekko, The Boy who Shattered Time.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?