HCL.HR

PS4 je samo prilagođeni PC, tvrdi dizajner kampanje Total War: Romea 2

Renato Pedišić 06.03.2013.   •   63 komentara


The Creative Assembly je prepoznao PC u opisu nadolazećeg PlayStationa 4, a s tom su pretpostavkom na umu izjavili i ponešto o mogućnostima dolaska studija na konzolaško tržište.

“Ne vjerujem da je PC gaming u opasnosti od izumiranja. To je suluda ideja”, izjavio je Dom Starr, dizajner kampanje Total War: Romea 2, kao odgovor na pitanje koje gaming novinari u posljednje vrijeme vole postavljati svakoj važnijoj osobi iz svijeta PC gaminga. Nastavak njegovog intervjua s Eurogamerom izrodio je neke nove argumente:

“Činjenica da nova konzola, PlayStation 4, više-manje djeluje samo kao prilagođeni PC dokazuje koliko je PC platforma jaka i kako vjerojatno nećemo vidjeti njenu smrt u bližoj budućnosti.”

Osvrnuvši se na Starrovu izjavu, Eurogamer je priupitao koliko je realna mogućnost dolaska Total War serijala na PlayStation 4 ili neku drugu konzolu, a ovaj je odgovorio:

“Vjerujem da je uobičajeni odgovor na takvo što reći kako je to nešto o čemu se uvijek razmišlja i što je vjerojatnost, ali više o tome ne mogu komentirati. Osobno, mislim da bi bilo lijepo vidjeti Total War na konzolama, kako bi ga iskusili ljudi koji nisu nužno PC gameri. Ali, za takvo što bi trebao malo prilagođeniji kontroler pa bi nešto takvo na Wii U-u bilo lakše za napraviti – crtanje borbenih linija i micanje jedinica na malo prirodniji način. Vjerojatno bi se takvo što moglo izvesti i s touchpadom Dual Shocka 4, ako ga koristite kao miš ili kao trackpad na laptopu. U tom slučaju, zapravo samo gledate u PC spojen na televiziju i na taj bi način stvar radila na prilično isti način.”

Starr je na kraju priupitan i o suradnji Relic Entertainmenta, tvoraca Warhammer 40,000 serijala te The Creative Assemblyja, koja je najavljena još pred kraj 2012. godine, a koja je postala mnogo realnija otkad je Sega, tradicionalni izdavač CA-ovih igara, kupila Relic i postala vlasnikom svih njihovih licenci. Starr nažalost na takvo pitanje nije imao detaljnijeg odgovora do sljedećeg: “Nisam programiran da vam odgovaran na pitanja s tog područja! Ali bi dobro pasali, zar ne? Obje glavne franšize se odvijaju oko rata.. puno ubijanja se događa u obje, pa…”

Dakle i ovo zadnje je donekle potvrđeno – vjerojatno ćemo vidjeti dijete Relica i CA-a, a kada će se to dogoditi te hoće li se njihov proizvod pojaviti na nekoj od next-gen konzola? Samo će vrijeme pokazati.

Komentari (63)

  • Black op

    06.03.2013 - 12:40

    Sve igre se prilagodjavaju konzolama a tako bi trebalo biti i sa PC-jem, jedino tako bi izbjegli neoptimiziranost i stalno nadogradjivanje konfiguracija.

    • ANONYMNY

      @Black op, 06.03.2013 - 12:47

      Živio govornik

    • Apocalypse4987

      @Black op, 06.03.2013 - 14:10

      blebečeš gluposti. kakvo prilagođavanje? Igre, barem ove do sad šta su izašle, se programiraju prema arhitekturi procesora, iskoristivosti hardwerskih resourca i ulazno-izlaznim periferijama. Jel ti uopće znaš šta je optimiziranost i kako se nešto optimizira? Kakve veze ima hardwere šta je neki izdavać odlučija izbacit poluproizvod sa nekoliko stotina tisuća nepotrebnih linija koda, radi uštede vremena i novca?

    • Black op

      @Black op, 06.03.2013 - 14:30

      Pa hajde mi ti reci da li bi radije dao 300-400€ za konzolu (ne zna se cijena ali sigurno nece biti iznad 600€) ili svakih nekoliko godina po 700€?Konzole novije generacije bi trebale biti i mozda malo duze od sadasnjih.

    • Apocalypse4987

      @Black op, 06.03.2013 - 14:41

      krivo gledaš na gameing. to je običan hobi, kao npr, golf, lov, jedrenje. kao i svaki hobi, i gameing ima ogroman asortiman opreme i mislim da svako sebi može nać nešto što mu odgovara. al ako nisi spreman potrošit novac na ono šta želiš, uvik se može bavit nećim jeftinijim. nije tu kriva nikakva optimizacija. odigram tu i tamo koju igru na PC-u, kadkad high, rijetko na ultra high, star je 4 godine, jednom nadograđen, i uopće ne osjećam da sam osta bez 700 €

    • JaBitiTarzan

      @Black op, 06.03.2013 - 14:54

      Konfiguracija stara 8 godina i koja je koštala 700€ je u stanju da nosi teret svih igara do dana današnjeg. I tjeraće ih dok se ne popjave next gen konzole.

    • rejn?er

      @Black op, 06.03.2013 - 15:08

      kupio komp prije 5 godina za 4.8k kn, nikad ništa mjenjao, i to uključujući miš mx518 te monitor koji je bio 900kn. evoga pokreće witcher 2, crysis novi, fc3, gw2, sve. tolko o tome da su konzole isplativije, pogotovo kad se uzme, da za konzole trebaš imat neki dobar i velik tv, koji sigurno neće bit ispod 1k kn + ponuda je na pcu kudikamo bolja i veća, a osim toga svatko u današnje vrijeme MORA imat kompjuter. ovaj forum sigurno posjećujete preko svog playstationa? da mogu mislit.

    • JaBitiTarzan

      @Black op, 06.03.2013 - 15:41

      Naravno da si u pravu. Vlasnici konzola obično imaju i PC, dok nema baš svaki PC vlasnik i neku konzolu.

    • BsTyLer

      @Black op, 06.03.2013 - 15:53

      pa normalno štaće mi??ako mi se igra zavaljen u fotelju hdmi na plazmu i rokam i to samo sportske igre nba,pro,nfs….

    • RedEy3

      @Black op, 06.03.2013 - 15:58

      Jeste ga zasrali, komp star 8 godina jeftiniji tada od 4 tisuće kuna danas pokreće igre poput crysys 3? Jesi ti lud ili se praviš? Vidim da se puno kužiš u komponente.rejner također ti vrtis crysis eventualno na baby res sa low detaljima na 20 fpsa

    • RedEy3

      @Black op, 06.03.2013 - 15:58

      Jeste ga zasrali, komp star 8 godina jeftiniji tada od 4 tisuće kuna danas pokreće igre poput crysys 3? Jesi ti lud ili se praviš? Vidim da se puno kužiš u komponente.rejner također ti vrtis crysis eventualno na baby res sa low detaljima na 20 fpsa

    • p3rocro

      @Black op, 06.03.2013 - 16:11

      Vidiš da nemaju pojima. Igraju igre na minimalnim detaljima i onda uspoređivaju pc i konzole 😀 *Jabitiasshole Pokreni Crysis na max na pc-u i onda ga zaigraj na konzolama pa ti vidi. Ako nemaš gdje dođi do mene pa isprobaj.

    • Ne[c]ro

      @Black op, 06.03.2013 - 16:53

      E obozavam ove koji brane konzole na tako glup nacin. " Igraju igre na minimalnim detaljima i onda uspoređivaju pc i konzole" Mora da na je na danasnjem xboxu sa pol gige rama ako se ne varam runna crysis na max detaljim i punoj rezoluciji. NE. Detalji ce bit kao i na kompu na low-mid, a necu da spomenem da rezolucija na kojoj ces igrat neci niti biti 720p vec nekih 500-tinjak piksela upskejlano na 720. Da ne spomenem fps koji ne dostize 30. Nisam nikakav hejter konzola al tolko gluposti pisu ovi konzolasi koji misle da njihov crysis na konzoli je kao na ultra settingsima na PC-u.

    • RedEy3

      @Black op, 06.03.2013 - 18:13

      Istina, ali da vrtis crysis 3 vizualno bolje od konzola moraš dati DANAS barem 4000-5000kn, stvar je što je ps3 zatvorena konzola i samim time bolji izbor za one koje nemaju, ja sam tek prije koji mjesec kupio ps3 jer sam morao proći sve one odlične ekskluzive prije nego izađe četvorka, iako sam imao dvojku vecinu života sam PC igrač još uvijek doma držim staru amigu od 16 rama koja je tada došla preko 2000 maraka i jedini sam imao komp u kvartu, te nakon toga komp od svega 800mhz i 256 rama. Imam još jedan komp koji sam platio malo manje od 5 tisuća prije 3 godine u admu sa 6770 1gb ddr5 grafom, phenom quad 3.0ghz procesorom i 8gb rama i baš iz zanimacije sam neki dan pokrenuo crysis 3 na full hd res ali low detaljima i fps mi jedva drži 25-30 dok čak ni moj novi komp gtx 680 ti 2gb, i7 ivy 3.4, 8gb ram ne može full hd ultra radit više od 50fpsa, to sve govori kako je zahtjevna. Komp sam platio 10 tisuća prije manje od pol godine- sam sam ga složio kao i sve ostale osim naravno amige. Zato mi je smiješno kako netko može uspoređivat komp star 8 godina sa icim, taj bez nadogradnje ni oblivion ne može na ultra držat

    • JaBitiTarzan

      @Black op, 06.03.2013 - 18:40

      Moj sine, znaš šta ti imaš. Ti imaš jedan od dva gadna problema, i to: 1. Ili imaš 32bit OS koji vidi svega 3.25GB ram memorije i ne može u potpunosti da iskoristi potencijal brzog hardvera; ili pod 2. gadan kompleks niže vrijednosti. Ja imam sporiji procesor nego ti što napisa slabiju grafičku karticu i manje memorije pa mi Crysis 3 sve u full ne pada ispod 50FPS. A u komponente stare 8 godina ti idu Core 2 Duo procesri, geforce 8800GT, koji su u stanju da isporuče takve detalje u Crysis 3 koje na konzoli možeš samo sanjati. Druga stvar, postoji Crysis (prvi) prerađen za konzole. Prerađen kažem zato što je ta igra izvorno rađena u Cry Engine 2, i nije portana na konzole, jer je takav posao nemoguće napraviti. Ta igra je rađena u Cry Engine 3 koji je rađen za konzole. Neko će reći da je optimiziran, ja ću reći da je osakaćen. PS3 i Xbox 360 imaju geforce 7800GT radeon X1800XT respektivno, grafičke kartice koje na PC mogu da pokrenu Crysis na lijepim detaljima i HD rezolucijama, pri čemu je svako drvo moguće srušiti i većinu kuća, i nema pop up. A uzmi na svojoj konzoli odigraj Crysis pa ćeš da vidiš. Ja ne kažem da je PC bolji ili gori, ali pretjerao si u trolovanju i smatram da bi redakcija trebala da intervenira u ovom slučaju. Ali imaju oni pametnijeg posla, nadam se. Ja svoj PC nadograđujem čim se pojavi igra da je ne mogu iograti na maskimalnim postavkama. To može biti svake 3 godine a može se dogoditi da već sljedeće godine kupim neki dio ili nekoliko dijelova. Ali mene interesuje kvaliteta grafike i ne zanimaju me pare. ALI!!! Na konfiguraciji koja podrazumijeva komponente stare 8 godina možeš igrati sve igre koje su izašle do danas. Ako misliš da griješim obrazloži mi zašto to misliš. Što se tiče obliviona, na tim konfiguracijama ga možeš igrati sa takvim detaljima, usporedbe radi, konzolaška verzija u odnosu na te detalje izgleda fakat smiješno.

    • Ne[c]ro

      @Black op, 06.03.2013 - 18:43

      Ne nemoras dati 4-5k da igra izgleda bolje od konzola. Aj ti sad skini na rezoluciji na kojoj konzole runnaju igru od oko 600p i iskljuci sve AA i ta sranja. Doduse ima par razloga zasto se i noviji kompovi jer optimizacija s driverima jos nije izasla. To pogotovo mozes vidjet na svojoj 680 jer nvidiaini driveri za crysis su jos u testnoj fazi. Uz to cujem podosta da je crytek napravio namjerne memory leakove kako bi igra postala famozna za benchmarkove i slicno kao sto je to bio slucaj sa crysis jedinicom.

    • liam

      @Black op, 06.03.2013 - 19:04

      Pa ne cudi se,ovaj portal pratim preko PC,PS3 i tableta. Bez ikakvih problema na ps3.

    • BsTyLer

      @Black op, 06.03.2013 - 19:07
    • Ne[c]ro

      @Black op, 06.03.2013 - 19:46

      Ne zaboravi da su to rezltati bez pravih drivera. Kad Nvidija napokon sve to sredi bit ce jos malcice bolje

    • RedEy3

      @Black op, 06.03.2013 - 19:51

      Dečko, općenito po tvojim komentarima vidim da nisi stariji od 20, prodajes mi osnovne stvari poput razlike između 32 i 64 bita a dok sam ja igrao PoP na amigi ti si učio pisati. Dok si učio korijenje ja sam upisao FER, dok si mamu zicao za novi komp ja sam sam kupio i ugradio sve komponente. Gotovo je žalosno uopće ulazit u raspravu jer nisi na mojoj intelektualnoj razini, Tarzane, što je nažalost očito i slijepom djetetu. Samim time što si fanboy i glumiš PC elitistu dokazuje moje tvrdnje, i molim te pokaži mi te detalje na hd rezolucijama koja pokazuje 8 godina stara grafička, jer vidim da jedino znaš kopirati fanboy izjave a samu smisao njih znaš ko i Ingrid engleski. Pojedi par zganaca pa se vrati, dotad necu trošit vrijeme na tebe.

    • maxim.x

      @Black op, 06.03.2013 - 19:57

      Bas volim ove rasprave sto je bolje, pc ili konzole. Mozes se nasmijati samo tako 🙂

    • Me666

      @Black op, 06.03.2013 - 19:59

      Pogotovo zato što vijest govori o ujedinjenju ta dva koncepta gaminga 🙂 Svašta

    • RedEy3

      @Black op, 06.03.2013 - 20:13

      I to je najsmjesnije, nigdje nisam natuknuo da je ps bolji već da je isplativiji za one koji nemaju dovoljno novaca, dapače ja preferiram pc i uvijek bi ga izabrao naspred trojke, ali to ne znači da ću pljuvat po sonyu jer za neke igre koje imaju pc-elitisti bi ubili, priznali ili ne.

    • drazensi

      @Black op, 06.03.2013 - 21:55

      ja imam jedan komp star 6 godina, nijedanput nadogradivan, platio ga onda 3600kn i dan danas vrtim sve igre na medium specs :)..pa ti reci sto hoces :)…osim naravno crysisa kojeg sam morao pokrenuti na jacoj masini samo zbog toga jer mi graficka ne podrzava dx11..
      grafika mi ionako nije bitna nego igrivost, tako da mislim da sva ta prepucavanja nemaju smisla jer sto ce ti ultra prelijepa grafika, ako sama igra samo lijepo izgleda dok je sve ostalo srot kao npr. kod spominjanog crysisa 3.. 🙂

    • JaBitiTarzan

      @Black op, 06.03.2013 - 22:25

      Sine, ne preferiraš ti PC, barem ne za igranje. Da preferiraš ne bi izvalio da geforce 8800GT ima problema sa Oblivionom. Ja ne glumim PC elitistu, ja sam igrač koji za SVOJE VLASTITE pare želi ono najbolje. A ti si jedna velika trolčina koja ne da ne zna razliku između 32 i 64 bita, nego nema pojma šta je to kompjuter. Ti misliš da su to još uvijek stvari poput amige ili komdorca. E pa mogu da ti kažem da je to prevaziđeno nekad davno, ali kod vas na selu je to mainstream, a gazda poput tebe ima PS3 🙂

    • bURn

      @Black op, 06.03.2013 - 22:48

      mx518 [3

    • dariomartic

      @Black op, 06.03.2013 - 22:58

      u pravu si sta mi vrijedi igrat crysys 3 kad je sve na low.crysys 3 je najpoznatija po grafici a to nemozes vidit sa kantom starom 5 god.zato si kupis sony i deri bez razmisljanja o low medim high zato imam sony.

    • buby8992

      @Black op, 07.03.2013 - 01:23

      Malo si se zeznuo. Geforce 8800GT je izašla 2007. a core 2 duo procesori 2006. Tako da ne spadaju u 8 godina stare komponente, ali da 8800GT može bez problema pokretati Oblivion na visokim postavkama.

    • JaBitiTarzan

      @Black op, 07.03.2013 - 05:32

      Dobro, godina dvije razlika. 8800GTX je izašla također 2006. eto uvrsti 8800GTX umjesto GT. Svejedno imaš starije serije 6xxx i 7xxx koje se lijepo ponašaju sa Crysis 3.

    • RedEy3

      @Black op, 07.03.2013 - 06:32

      I dalje čekam da mi pokažeš gdje sam izjavio da 8800gt ne može vrtit crysis, može, doduše na srednjem fpsu, srednjoj grafici i manjoj rezoluciji. A sad si opet pokazao svoje znanje s obzirom da ni ne znaš kad su izašli spomenuti djelovi a izjavljuješ da ih imaš u 8 godina starom kompu, ili imaš mogućnost putovanja u budućnost ili jednostavno nemaš pojma o kompovima samo kopiras poznate izjave pc-elitiste bez provjere, biram potonje, vidi se da sam opet bio u pravu. Drugo kažeš da 2-3 godine nisu velika stvar, pa dijete moje neobrozovano, sad mi je jasno zašto se hvalis da znaš razliku između 32 i 64 bita – pa tako nešto osnovnoškolsko je vrhunac za tebe. Si ti svjestan da se račulne komponente u 'samo' 2,3 godine i poduplaju u snazi i brzini? Nisi, jelda? I mislio sam. I dalje čekam da vidim mogućnosti 8 godina starih komponenti ma crysisu 3, ali vješto ignoriras taj dio… Što je i bolje jer je za plakati koliko se sramotiš.

    • RedEy3

      @Black op, 07.03.2013 - 06:49

      Da ali mi smo spominjali crysis, iako se dam kladit da ta tvoja konfa ne može pokrenut ac3 na full hd, mid detaljima, i konstantnom 30fpsu, prove me wrong

    • buby8992

      @Black op, 07.03.2013 - 13:54

      RedEy3 je u pravu. 2,3 godine u računalnim komponentama je velika stvar http://www.vidipedija.com/~vidipedi/index.php?title=Mooreov_zakon , a 8 godina stara konfiguracija ne može pokretati C3 ni na low settingsima i ne samo C3 nego većinu današnjih igri.

    • p3rocro

      @Black op, 07.03.2013 - 14:06

      Koja hrpa gluposti na jednom mjestu. O kojim rezolucijama se tu radi? Na kojem directX-u igraš pa nemoš mi uspoređivat 9 sa 11 i full hd sa 1024×768. Pricat da tvoj komp stari 8 godina i dalje sve dobro vrti je smješno jer to je ispod minimuma.

    • buby8992

      @Black op, 07.03.2013 - 14:42

      Ja ne znam u kakvom to ti paralelnom svemiru živiš, ali ovdje kod nas konfiguracija stara 6 godina koja je još u to vrijeme došla samo 3600 kn ne može da tjera današnje igre u HD rezoluciji i medium settingsima, možda jedino ako igraš u 800×600. Ja sam isto prije 6 godina kupovao gaming PC, ali sam ga platio preko 10 000 kn i već prije kojih 2 godine sam morao pokretati igre na medium settingsima, pa sam bio primoran nadograditi konfiguraciju sa jačim procesorom i grafičkom, pa čak i sa tim novim CPU-om u GPU-om današnje igre igram na medium/high settingsima na 1080p sa FPS-om koji varira od 35-45. u većini današnjih igri i bez obzira na DX 9 ili Dx 11.

    • movie

      @Black op, 07.03.2013 - 16:12

      Kad govorite kako nešto vrtite s lakoćom bilo bi korisno reći u kojoj rezi, koliki AA, koji nivo detalja, koji direct x, teselacija i tak… što to meni znaći što ti vrtiš igru na starom compu 8 god u 1024×768?
      Danas je standard 1920×1200, sve ispod tog meni nije vrijedno spomena..

    • JaBitiTarzan

      @Black op, 07.03.2013 - 16:28

      Radeon X1800XT sa Athlon 64 X2 4800 "Toledo" jezgrom, i nebitnom količinom RAM memorije (komponente koje su se pojavile 2005. godine) mogu da pokrenu Crysis 3. Uzmi pa probaj. I ne samo C3 nego sve današnje igre. 2 ili 3 godine razlike su velika stvar ako gledamo na high end komponente. Ako se stišćemo u budžetske kategorije, onda imaš pojavu u kojoj mainstream procesor u toku te dvije godine izgubi na vrijednosti od oko 20-25%. Nije velika stvar, ako uzmemo u obzir da komponenta sa 100€ pada na 75€. Razlika je 25€. Ali ako komponenta od 200€ pada na 150, tu je već primjetna razlika od tih 50€, naročito ako su komponente još skuplje, odnosno što skuplje to gore. Ali fora je u tome što svako sebi kupuje ono što može da priušti, tako da je svakome jednako teško tih 25%. Ako si ipak mislio o performansama, tvoja izjava na papiru lijepo izgleda, pojavili se procesori sa 8 jezgri osnovnog takta 4GHz. Grafičke kartice imaju toliko memorije i tako brze procesore da bi neko u šali rekao da su te današnje grafičke kartice zasebno superiornije nego mainstream PC. Sa praktične strane očito si u krivu. Zašto. Evo, pogledaj prvi Crysis. Igra stara 6 godina. Eto i Crysis 3, usporedi ih pa nam reci koliko je u stvari tehnologija napredovala. Ne za 2 ili 3, nego za čitavih 6 godina. A uzmi Far Cry, također prvi dio. I usporedi ga sa današnjim igrama, usporedi samo Gameplay. Razvoj tehnologije do tada je omogućio skrivanje od neprijatelja u grmlju (samo jedan primjerak kako razvoj tehnologije unapređuje gameplay) pri čemu smo njima nevidljivi ali mi ih vidimo kroz grmlje. Do tada to je bila znanstvena fantazija. Ima tu i tamo nekih inovacija na polju gejminga, ali sve je to vrlo slabo. Jedine inovacije je napravio Nintendo sa kontrolerima sa detekcijom pokreta, te M$ sa kinektom. što se tiče developera oni su još uvijek u bespućima 2004. godine. Vrhunac današnjih igara je kao što vidiš Unreal Engine 3, te igre koje se namjerno čine neoptimiziranima jer su portovi s konzola. Što se tiče stvarnog napretka u igrama to mogu pokazati samo i isključivo PC ekskluzive, i na kraju mog komentara ću da konzolašima pokažem nešto što nemogu imati na svojim konzolama. RedEy3, mogu ti reći da si prilično retardrian kad nisi u stanju da suzdržiš svoje emocije. Što se tiče Crysis 3 na 8 godina starim komponentama, nađemo se ja i ti, pa ti pokažem kako to sve izgleda. Pokažem ti koliko sam stariji od tebe, svoje zvanje i znanje, i još štošta ako te zaista zanima. U čemu je fora s tobom? Da li ti vidiš koliko si slijep? Koliko si zaljubljen u nešto svoje. Da li znaš koliko si narcisoidan? Da li si ikad napustio svoje selo u potrazi za znanjem? Ili ne radiš ništa drugo izuzev veličanja sebe i svog vlasništva.

    • Andrash

      @Black op, 07.03.2013 - 18:09

      Ali ni tu nije tako bajno. Na ps3 konzoli- samo ne moraš razmišljati o postavkama- to ne znači da radi na ultra kao na novom pc-ju. I na konzoli se igra ne vrti na fullHD- nego je sub HD, nema mnoge dx11 pogodnosti i sigurno ne prelazi 30 fps, a teksture u najnovijim igrama na konzolama budu uglavnom kao low-med na pc

    • trulex

      @Black op, 08.03.2013 - 15:04

      Od čega bi onda proizvođači hardvera živili?

  • Whiplash

    06.03.2013 - 13:09

    @Black op – Da, postigla bi se optimiziranost, ali bi tehnologija znacajno usporila s napretkom. I sad si dobio PS4 ponajvise zbog toga sto je PS3 naspram PC-a postao smijesan.

  • p3rocro

    06.03.2013 - 13:47

    Jbt. pretvarate se u 24 sata. Pa svaki idiot vidi da je PS4 prilagođeni PC jer vidi čuda svi djelovi se mogu/moći će se nabaviti i za pc osim memorije8u tom obliku) no možda se i to uskoro promjeni.

    • Me666

      @p3rocro, 06.03.2013 - 13:51

      Čovjek je naveo druge razloge zašto je PS4 poput PC-a. Pročitaj vijest, a ne samo naslov.

    • p3rocro

      @p3rocro, 06.03.2013 - 13:58

      A pročitao sam i prvi puta i ništa se ne mjenja.

    • JaBitiTarzan

      @p3rocro, 06.03.2013 - 14:57

      Naravno, preskočio si pola članka jer ti je mrsko čitati. Čovjek je uopće govorio da nema bojazni od izumiranja PC gejminga uspoređujući PC i PS4. Možda bi HCL trebao svaku vijest izdavati u video formatu, tako da se naša lijena polupismena djeca odveć ne smaraju.

    • rejn?er

      @p3rocro, 06.03.2013 - 15:09

      ja bi rađe čito vijest, nego ju gledo.

    • maxim.x

      @p3rocro, 06.03.2013 - 15:18

      Kako si ti pametan jbt!

    • p3rocro

      @p3rocro, 06.03.2013 - 15:21

      Naslov je neprimjeren sadržaju i točka tj. pretjerano senzacionalistički i glup. Primjeren bi bio PC ima dugu i svijetlu budućnost tvrdi dizajner kampanje Total War.
      Nemora se PS 4 sad uvlačit u svaku vijest.

      Vjeruj mi pismeniji sam od tebe u svakom pogledu a nisam ni ljen.

    • p3rocro

      @p3rocro, 06.03.2013 - 15:23

      Hvala i ti isto.

    • JaBitiTarzan

      @p3rocro, 06.03.2013 - 15:39

      Nemam ti što vjerovat, oko pismenosti i lijenosti. To dokazuješ.

    • p3rocro

      @p3rocro, 06.03.2013 - 16:09

      Problem je kad se ideš raspravljat sa seljačinom o nečemu jer te uvjek odvede na svoje područje i uništi sa iskustvom. Prestani odgovarat na moje komentare jer moraš biti najmanju ruku primitivan da ideš o nekome sudit na temelju dva komentara. Sigurno si uspješan u životu? LOL

    • Me666

      @p3rocro, 06.03.2013 - 16:15

      Očito nisi pročitao dio u kojem govori o sličnosti PS3-ova touchpada i onog laptopa te kako bi se to moglo koristiti u strateškim igrama tipa Total War. Mislim glupo mi je da ti moram prevoditi vlastitu vijest, ali ako ti je ono puno teksta očito ti moram raditi ovakve izvatke 🙁

    • p3rocro

      @p3rocro, 06.03.2013 - 16:19

      A gle hvala na pomoći al ovdje se radi o PS 4 al ne PS 3 hahahaahahaha

    • Me666

      @p3rocro, 06.03.2013 - 16:24

      Sitna tipkovnica :'(

    • p3rocro

      @p3rocro, 06.03.2013 - 16:31

      Nije nego kad ne čitaš vijest. Užas, ideš enkom pamet solit a nisi ni vijest pročitao do kraja!!!!

      Evo izdvojio sam ti detalje u kojima se spominje Dualshock i Playstation 4 tako da ti ih mozak lakše probavi jer očito previše informacija je zaprimio odjednom.

      "Činjenica da nova konzola, PlayStation 4, više-manje djeluje samo kao prilagođeni PC dokazuje koliko je PC platforma jaka i kako vjerojatno nećemo vidjeti njenu smrt u bližoj budućnosti."

      "Vjerojatno bi se takvo što moglo izvesti i s touchpadom Dual Shocka 4, ako ga koristite kao miš ili kao trackpad na laptopu. U tom slučaju, zapravo samo gledate u PC spojen na televiziju i na taj bi način stvar radila na prilično isti način."

    • maxim.x

      @p3rocro, 06.03.2013 - 16:38

      Ti razumijes da je on napisao ovu vijest?

    • p3rocro

      @p3rocro, 06.03.2013 - 16:42

      Razumijem. Al moram ga podjebavat malo 😀 kad se svi odma pale ko šibice. Komentirao sam naslov i odma eksplozija. Valjda i tu vrijedi pravilo da možeš komentirat samo ak je komentar pozitivan inače se autori naljute. 🙂

  • BsTyLer

    06.03.2013 - 15:56

    Ja več osam godina slušam da pc gaming izumire…

    • Me666

      @BsTyLer, 06.03.2013 - 16:16

      A takve ti se priče uvijek aktualiziraju kad dolaze nove konzole/novi načini igranja… reklo bi se da je to vječna tema gaminga i dok se god ima o tome raspravljati jasno je da će PC potrajati.

    • BsTyLer

      @BsTyLer, 06.03.2013 - 18:30

      true true

  • pegaz2507

    06.03.2013 - 18:24

    Moje skromno misljenje je da je PS3 dobar samo zbog ekskluziva, stvarno ima super igara, ali za sve ostalo PC je zakon. Kad mi je PS3 ylod-ao kupio sam slim i imao ga donedavno. Sad mi je stvarno zao al trebao sam novce… Imao sam svaki ps dosad, i stvarno volim playstation, nisam nikakav fanboy, sigurno da i xbox ima super igara makar nisam nijednu probao. Ali izbor igara i mogucnosti PC-a su nedostizne za svaku konzolu IMO.

  • BsTyLer

    06.03.2013 - 23:45

    Čekaju o čemu ovi pričaju /svađaju pa rokam Crysis 3 na gameboyu svaki dan ,samo šta mi brzo baterije odu 🙁 jbg

  • osekair

    11.03.2013 - 18:54

    Pozz ljudi, ma ne bi tio i ja sad zapocet al citam komentare i nemogu virovat sta ljudi pisu.
    Necu kao neki napasti i vrijeđati "tarzana" ali imao sam pc star isto otprilike tako 8 godina godina vise manje nije puno ni vazno. Platio ga 10 000kn (nisam igrao crysis 3 pa necu ga ni spominjat) al pokusao sam pokreniti bioshock 1 i nije tilo, slabe komponente.
    Eto to je sve sto mogu reci, ne kazem da tarzan nema pojma glupo je da mu proturjecim al meni nista ne ukazuje da je tako. Cudno stvarno cudno. Sad imam komp samo kuiciste i komponente u njemu vride 5 500kn pa mi igra poput hitman apsolution trza malo kad je na ultra. o crysis 3 sam tek dosta puta cuo da je dosta zahtjevna i da ima predivnu grafiku tako da pc koji je placan oko 4000kn star 8 godina da vrti dobro igru mi je isto kao da neko kaze 2+2=5 i da sam glup ako to ne kuzim. Al naravno ljudi moji to je samo moje misljenje ko sam ja da tvrdim suprotno…

  • movie

    @LRusso465, 07.03.2013 - 16:17

    to je kao da kažeš kako je auto star 8 godina smiješan nasprem novog. Pa naravno da je i što je tu čudno? Bilo bi čudno da nije…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?