HCL.HR

Psychonauts 2 uspješno prikupio novac na Fig crowdfunding servisu

Gregor Stojev 07.01.2016.   •   2 komentara


Studio Double Fine još jednom je uspješno prikupio potrebne novce za njihov sljedeći projekt, ovoga puta nastavak platformera kojega su oduvijek hitjeli napraviti.

psychonauts-2

Ranije najavljena Fig kampanja predstavljena na Game Awardsu za prikupljanje donacija u svrhu izrade novog 3D platformera – Psychonauts 2 od strane Double Fine studija uspješno je prikupila 3.3 milijuna dolara i to tjedan dana prije zakazanog roka.

S gospodinom Timom Schaferom na čelu, koji je u industriji već dobro poznat po klasičnim LucasArts avanturama (Monkey Island, Grim Fandango), prije par godina je na sličan način  započeo kampanju preko Kickstartera kako bi se ostvarila klasična point and click avantura Broken Age.

Iako se oko Broken Agea dizala buka jer je ispalo da je prikupljeni novac bio dovoljan za samo pola cjelokupne igre pa je ista prepolovljena u dvije epizode kako bi se daljnjim prodajama skupilo još novca, nekako se cijela priča ipak završila bez smrtonosnih kontroverzi.

Štoviše, ispada da dobrodušni igrači u većem broju ipak nisu ostali skeptični prema razvojnom studiju i njihovim sklonostima skupljanja novca preko crowdfunding servisa te ćemo Psychonauts 2 izgleda u budućnosti ipak zaigrati – predviđeni izlazak je naime trenutno zakazan za 2018 godinu. Sada se naravno nadamo da tada opet nećemo dobiti samo polovicu obećanog kolača.

Povodom uspješne kampanje u videu niže možete vidjeti kako je Tim Schafer okupio cijeli studio da se zahvale igračima koji su im dozvolili da naprave igru koju su oduvijek hitjeli napraviti.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Lazy

    07.01.2016 - 20:02

    Kakva igra,kakve ideje…jednom riječju Psychonauts,tko nije igrao propustio je izvrsnu uvrnutu igru!

  • Xaotros

    07.01.2016 - 21:38

    Jos da mi najave brutal legend 2 i mogu umrijet.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?