HCL.HR

Pušu vjetrovi promjene – otkazan Five Nights at Freddy’s 6

Zoran Žalac 03.07.2017.   •   5 komentara


Five Nights at Freddy’s serijal možda je došao do svog kraja jer se njegov tvorac zasitio rada na šestom dijelu.

fnaf-6

Priča serijala horor igara Five Nights at Freddy’s naprosto je fascinantna. U vrlo kratkom roku, manje od godine dana, FNAF je dobio čak četiri igre koje su realno gledano bile isprdci bazirani na jeftinim trikovima strašenja. Ipak, popularnosti serijala pogodovala je YouTuberska klima pa je tvorac igara odmah dobio ponude za filmsku adaptaciju, na temu igre pisali su se romani i kojekakvi fan-fiction scenariji.

Početkom 2016. godine Scott Cawthon pokušao je uzeti kreativnu pauzu od glavnog serijala te je lansirao spin-off igru drugačijeg žanra, Five Nights at Freddy’s World. Reakcija publike na igru bila je iznimno negativna, zbog čega ju je njezin autor naknadno povukao iz prodaje na Steamu te ju više nije vraćao u ponudu.

Iste godine vratio se provjerenom konceptu te izbacio novi nastavak FNAF-a kojega nije numerirao kao peti dio već kao Sister’s Location. Uspjeh te igre bio je jasan pokazatelj kojim smjerom treba ići pa se Cawthon odmah bacio na razvoj šestog dijela.

I tu priča staje. Kako danas doznajemo, Cawthon je otkazao razvoj igre pod objašnjenjem da mu je više dosta forsiranja.

“Nakon što sam se forsirao da svakoga dana radim na igri, shvatio sam nešto – stvarno više ne želim raditi na tome. Svakim novim nastavkom očekivanja za igru su rasla, i to je opravdano. Svaka igra treba biti bolja od prošle. Ali pritisak toga se nagomilao i bojim se da sam zanemario ostale stvari u životu kako bih se borio s tim očekivanjima.” – objasnio je Cawthon.

Razlog zašto Cawthon odustaje of FNAF-a vjerojatno leži i u činjenici što je svaka sljedeća igra bilježila pad prodaje, dok su korisnici očekivali nešto novo i nešto bolje.

Iako ovo vjerojatno znači kraj za FNAF serijal, Cawthon ističe da ne diže ruke od proizvodnje videoigara. Svidio mu se razvoj FNAF Worlda pa bi se htio okušati u drugim žanrovima i novim projektima, a kao mogući primjer navodi tajkunsku igru s pizzerijama.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • nikola65478

    03.07.2017 - 12:18

    Da bar napravi nesto tipa pizza sindicate.

  • TomaGod

    03.07.2017 - 12:45

    Bljuje mi se od milkanja

  • ToniMC

    04.07.2017 - 14:19

    I bolje da prestanu….

  • SI

    07.04.2018 - 20:29

    Scott je lagao

  • Lancero

    03.03.2019 - 17:05

    Ta tajkunska igra je postala fnaf 6

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?