HCL.HR

Quantum Break je najprodavanija nova Microsoftova igra za Xbox One

Zoran Žalac 12.04.2016.   •   6 komentara


U prvom tjednu otkako je u prodaji Quantum Break je postao najprodavanija Microsoftova igra na Xbox One konzoli, nadmašivši tako Sunset Overdrive i Ryse.

quantum-break-video

Loše vijesti obično su glasnije od onih dobrih pa se na spomen Quantum Breaka proteklih dana većinom govorilo o lošem PC portu. Međutim, loša verzija za PC nije umanjila činjenicu da se radi o sasvim solidnoj igri – na Xbox One konzoli. Pokazuju to i prodajni rezultati u prvom tjednu, koji nisu prikazani brojčano, ali su bili dovoljno uvjerljivi da u Microsoftu Quantum Break proglase svojom najprodavanijom igrom za Xbox One.

Istini za volju, puna titula bi bila najprodavaniji novi IP pod izdavačkom palicom Microsofta, u fizičkom izdanju. To isključuje mogućnost da se igra prodala bolje od Haloa 5, Forze 6 i ostalih postojećih franšiza, ali se već sada prodala u većoj količini od ekskluziva kao što su Sunset Overdrive i Ryse. I to je neki uspjeh te svakako dobra vijest jer bi bilo doista šteta da Remedyjeva igra ne vrati veliki budžet koji je u nju uložen.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • MaliMicek

    12.04.2016 - 15:46

    Ako se pod Ryse misli na Ryse son of Rome e taj RYSE nije ekskluziva odavno 😉

    • PppPP

      @MaliMicek, 12.04.2016 - 15:53

      Pa nije ni Quantum Break ekskluziva. Nije riječ o ekskluzivama, već “najprodavaniji novi IP pod izdavačkom palicom Microsofta”.

    • baDarmageddoN

      @PppPP, 12.04.2016 - 16:47

      Yep

    • Zoran Žalac

      @MaliMicek, 12.04.2016 - 15:57

      Da, misli se na Ryse i znam da ga ima na PC-u, ali je i dalje ono što zovu “console exclusive” – ekskluzivan je za jednu konzolu. A kad se kaže Microsoftove ekskluzive onda se podrazumjeva da su ekskluzivne za njihove platforme – uključujući i Windowse. Na kraju krajeva, možeš imati i ekskluzivu za pojedini OS – generalno Linux nema ekskluzive, ali s druge strane nisu sve igre na Linuxu, a u zadnje vrijeme nisu sve igre ni na svim Windowsima. Hoću reć, fleksibilan je taj pojam danas i više se ne tumači na jednak način kao u prošloj generaciji.

  • brlja

    13.04.2016 - 16:45

    Kad im je to PRVA ekskuziva vrijedna spomena od izlaska konzole 😀 Da nema americkog lokal patritizma i bedastih engleza niko ziv nebi kupoio xboxone…

    • Virty

      @brlja, 15.04.2016 - 10:36

      Svašta…..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?