HCL.HR

Radi se na Assassin’s Creed TV seriji, ali još je daleko od televizora

Juraj Bevandić 23.03.2017.   •   13 komentara


Direktor sadržaja popularne Ubisoftove franšize potvrdio je na Redditu da se radi na Assassin’s Creed TV seriji, ali vjerojatno ju nećemo gledati uskoro.

Creed TV

Direktor sadržaja Assassin’s Creed serijala Aymar Azaizia održao je Ask Me Anything (AMA) na Redditu gdje je odgovarao pitanja uglavnom o prirodi svog posla, planovima za budućnost serijala i prihvaćao komplimente te se družio s fanovima. Nama su za oko zapeli određeni planovi koje nismo očekivali, a to je da se napravi Assassin’s Creed TV serijal.

Iako je u najizravnijem komentaru rekao da nam ne može otkriti previše toga o seriji, potvrdio je da je ona u planu ili kako jedan drugi odgovor sugerira – u ranim stadijima izrade. Naš Zoran je u svojoj recenziji nedavni Assassin’s Creed film nazvao “španjolskom kastracijom”, pa nas ne ohrabruju ovi komentari da se na seriji radi kao i na filmu iako Aymara ideja očito jako uzbuđuje.

Možda televizijska serija i ne bi bila toliko iznenađujuća s obzirom na sam film, ali i dokumentarac koji je Ubisoft nedavno stvorio radeći reklamu za Ghost Recon: Wildlands. Čini se da Ubisoft uživa u širenju na razne medijske oblike, a mi se samo nadamo da će iskustvom porasti i kvaliteta njihovih radova, a pada nam na pamet i da se čini kao da bi Hideo Kojima mogao biti u pravu kada je izjavio da će se filmovi i igre u budućnosti spojiti.

Komentari (13)

  • Muflon

    23.03.2017 - 11:00

    Ideja AC serije zapravo nije loša. Kod filma je glavni problem taj što su pokušali možda idejno smislenu AC priču stisnut u manje od 2 sata filma, kod serije bi se sve to moglo lijepo “build-up”at, smjestiti u neki povijesni kontekst u kojem je protagonist bitan sudionik poznatih događaja u određenom razdoblju (kao što je to u igrama) a ne neki lik koji nosi kapuljaču i plazi po zgradama (ko ovaj iz filma). AC i kao igra je više koncipiran kao serija (sequence = epizoda) pa ako uspiju osmisliti nekog karizmatičnog lika poput Ezia ili Edwarda (a nekog drvenog Španjolca koji jedva 3 riječi progovori) i smjestiti ga u zanimljivo povijesno razdoblje (a ne Španjolsku inkviziciju o kojoj niko ništ nezna osim da je bila u Španjolskoj) i ubace poznate povijesne ličnosti poput Machiavellia, da Vincia, Blackbearda, Marxa itd. (a ne nekog popa iz Španjolske koji je postojao ali nikog nije briga), mogla bi to biti solidna TV serija.

    • funky0308

      @Muflon, 23.03.2017 - 16:24

      Kako mislis nitko nista ne zna o inkviziciji? Radi se o jednom od najzanimljivijih ideja srednjeg vijeka. Nema govora o tome da nitko o tome nista ne zna. Meni taj setting bas i stima u ACu, gradjevine gradnjene gotickim stilom, biskupi i pape koji su bili gotovo pa bozanstva, spletke i intrige na dvorovima pa i sam pokret inkvizicije. OK, ja volim povijest pa mi je to zanimljivo ali vise mi stima takav AC nego Unity. Od Synicatea sam ocekivao puno, a dobio jako malo kao i od puno igara izaslih pod Ubisoftom, sada je konacno na redu dobra AC igra o dobra AC serija. Uostalom, ako je prica dobra, ispricana na dobar nacin i sve skupa je kvalitetno odradjeno svaka tema moze biti dobra. BTW, ako je netko volio AC Black Flag, a nije gledao Black Flagg seriju – neka pogleda.

    • brlja

      @Muflon, 25.03.2017 - 11:18

      Kod filma je osnovni problem sto su pomaknuli granice zanra, a taj zanr ide samo prema dolje. Stvarno nisam vidio film AAA produkcije s ovoliko losim efektima. A posto ovakvi filmovi nista drugo nemaju, stvarno sam fasciniran. SVE JE U DIMU – SVE. Pa taj ac ako ima istaima te otvorene prostore di glavni lik stoji na zgradi. A ovi u filmu zbog ustede render timea, sve u dim i maglu 🙂 grozno,naprosto grozno….

  • MarinCRO12

    23.03.2017 - 13:30

    baš sam prije par dana frendu spominjao kako bi bilo dobro da naprave Assassin’s Creed seriju 😀

  • metalshegy

    23.03.2017 - 14:22

    nek daju netflixu da ih spasi jer nakon onog filma ce se tesko oporavit

    • baDarmageddoN

      @metalshegy, 23.03.2017 - 14:44

      Upravo to. Ideja je odlična. Serija ima sanse. Filmu niti vrhunski glumac nije mogao pomoći.

    • Valmorph

      @baDarmageddoN, 23.03.2017 - 17:24

      Ma i serija će ga spušiti naveliko bude li to Netflix radio (po mom mišljenju Narcose su uništili, barem ovaj dio s Escobarom… tako dobri glumci i onda sažmeš cijeli čovjekov život na 10ak epizoda s pričama koje su prožvakane tisuću puta umjesto da se osloniš na one nikad ili rijetko puta ispričane, a ima ih podosta). Nadam se da će se popraviti sa 2. sezonom. Mislim da bi AC HBO puno bolje odradio. Zapravo, sve serije koje su mi ostavile neki veći pečat u sjećanju je bio njihove produkcije.

    • funky0308

      @metalshegy, 23.03.2017 - 16:28

      Ja ga veceras idem treci puta probati pogledati. Na prva dva puta sam zaspao. Ne znam puno o filmu ali ne cini mi se uopce kao nesto vrijedno gledanja….ali ajd’ AC je u pitanju pa ne mogu ne pogledati.

    • metalshegy

      @funky0308, 23.03.2017 - 19:29

      haha nista ne propustas ako ne pogledas xD stvarno nis nisam ocekivao od filma al dobio sam bome jos manje od toga… serija sa solidnim glumcima, dobrom razradom likova, detaljnijom pricom i dobrim akcijskim scenama bi mogla bit dobra ali nece uspjet sve to uklopit jer inace bi bila 10/10 i fascinantno mi je kako je 90% filmova radenih po igricama ispalo tako lose i sad kao da postoji neka kletva da su svi buduci filmovi po igrama osudeni na propast

    • funky0308

      @metalshegy, 25.03.2017 - 08:01

      Sinoc sam ga uspio pogledati …a ne znam, valjda nekih 70ak %…pa nije to meni bas toliko lose koliko ljudi govore. OK, nisam vidio cijeli film ali ne djeluje lose. Da su se malo vise fokusirali na Spanjolsku, a manje na taj zatvor bilo bi puno bolje ali nije to bas toliko lose

  • markogamingking123

    23.03.2017 - 16:22

    Film mi je stvarno predobar, pogledao sam ga dvaput. Mislim da drugačije neće biti i sa TV serijom. Još kad bi napravili npr. 1. sezona Altair, druga Ezio Audiotore itd.

  • markogamingking123

    23.03.2017 - 16:23

    Auditore* xD

  • KomandirTomas

    25.03.2017 - 19:15

    Kompanije previše “muzu” serijal Assassin’s Creed

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?