HCL.HR

Rage će biti najsporiji na PS3

Igor Belan 31.07.2009.   •   8 komentara


Carmack nam danas otkriva da kako trenutno stvari stoje, igra Rage bi mogla biti najsporija upravo na najmoćnijoj konzoli – Playstationu 3.

Novi broj časopisa EDGE otkriva nam jednu zanimljivu informaciju za sve gamere koji željno izčekuju novi ID Softwareov naslov – Rage. Naime u prilogu od deset stranica o ovoj multiplatform igri, John Carmack izjavio je između ostaloga kako Xbox 360 i PC verzije igre za sada bez problema održavaju stabilan framerate od 60 sličica u sekundi, dok Playstation 3 vrti ovaj očito zahtjevni naslov na samo 20 do 30 sličica. Carmack je nastavio kako je razlog ovoga uglavnom onaj isti koji smo već nekoliko puta čuli u vezi Playstationa 3 – programiranje za PS3 nije tako jednostavno. Programeri su naime naišli na problem kako rasporediti procesorske poslove na toliko procesorskih jezgri te na kraju nisu dobro optimizirali igru.

S druge strane, Playstation 3 verzija igre trebala je biti najnaprednija, upravo zbog naprednog procesora te BluRay čitača, zbog kojega će PS3 verzija biti na jednom BluRay disku, dok će Xbox 360 verzija zauzimati čak četiri DVD-a. No nije sve tako sivo PS3 gameri! Carmack je nedavno na internetu otkrio još par detalja iz spomenutog članka nadodavši kako je uvjeren da će probleme koje trenutno imaju sa PS3 verzijom uspješno riješiti do datuma izlaska igre. Sretno im bilo.

Komentari (8)

  • Lazy

    31.07.2009 - 16:44

    Pun mi je kufer tih priča da je teško programirati za 3-cu,pa ljudi to vam je poso,zato nabijem legendu Carmacka i njegov tim poluprogramera,i sve kojima je spika da je teško(pogle onog majstora što cili dan kopa motikom na suncu)(jel njemu teško) mamu vam kapitalističku.

  • netko

    31.07.2009 - 16:59

    Lazy – pa i na PC-ju je teško napraviti igru tolikih razmjera, a kamoli na PS3-ju, al’ se uvijek naprave igre. Teško je i onima koji cijeli dan kopaju motikon, al kad se mora, onda se mora.

  • Facaa

    31.07.2009 - 17:03

    Čitali ekšli Edge il prenosite šta tamo piše sa neke druge stranice? Jerbo pod a) “Everything is designed as a 60 hertz game. We expect this to be 60 hertz on every supported platform.” Veli Carmack. (PC, MAC, PS3, 360)
    I pod b) već su 2007 pokazali na kvejkconu igra na PS3-u u 60fps. Guglajte il neš.

  • Ementaler

    31.07.2009 - 17:12

    Nakon što je rekao da će na PS3-u imati lošiji fps ( 20-30 ), nastavio je sa ovime ( Egde citat ):
    “The PS3 lags a little bit behind in terms of getting the performance out of it. The rasteriser is just a little bit slower – no two ways about that. The RSX is slower than what we have in the 360. The CPU is about the same, but the 360 makes it easier to split things off, and that’s what a lot of the work has been, splitting it all into jobs on the PS3.”

  • Bela

    31.07.2009 - 17:21

    @ Facaa ak je Carmack reko citiram “We expect….” to ti znači mi očekujemo…..a ne to je gotova stvar…learn english 😉 ionako svi game dizajneri i developeri očekuju da će njihova igra biti čudo neviđeno optimizirano i da radi 40fps na frižideru te ih tako i najavljuju,pa na kraju i ne ispadne baš toliko očaravajuće….svi znamo da se vole preseravat ,ali to je samo zbog teške konkurencije….

  • Lazy

    31.07.2009 - 18:19

    Ma ja sam malo zabrija Netko,nemoj ti mene sve ozbiljno,al znaj sve je dobro kad se dobro svrši.He he.

  • Facaa

    31.07.2009 - 20:53

    Ma ne kažem da je PS najjača stvar u svemiru i svima je jasno da ima problema..ali me samo zanimalo dal ste ekšli čitali Edge il samo prenijeli sa nekog sajta. Jerbo ti neki sajtovi znaju dost krivo prenijeti il vaditi iz konteksta neke stvari.

  • Ementaler

    01.08.2009 - 00:21

    Čitali smo edge online 🙂 – http://www.edge-online.com

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?