HCL.HR

Rainbow Six Siege izrasta u ozbiljan eSports naslov

Franco Matijević 05.02.2018.   •   7 komentara


Najveće svjetske eSports organizacije već su formirale svoje Rainbow Six Siege ekipe dok neke još traže svoje buduće zvijezde.

rsiege esport

Ako još ne znate Rainbow Six Siege je taktička pucačina iz prvog lica u kojoj tim od pet ljudi pokušava obraniti ili uništiti mjesto bombe. Ubisoft je igru pustio u prodaju krajem 2015. godine te je do sada već skupila zavidnu brojku igrača koji je igraju na dnevnoj bazi. Prvobitna zamisao kreatora bila je da se igra usredotoči na eSports, a novi igrači bi nakon napunjenog dvadesetog levela mogli krenuti u ranked play i samim u kompetitivno igranje.

Sve je to bilo lijepo zamišljeno, no ipak je nešto nedostajalo. Igra nije zainteresirala veće eSports organizacije te je sama kompetitivna scene igre ostala nedovoljno medijski popraćena. Zašto je to bilo tako možemo prepisati malim nagradnim fondovima na turnirima i iznimno niskom broju gledatelja tih istih turnira.

U posljednje dvije godine mnogo se toga promijenilo kod Rainbow Six Siegea. Mnoštvo promjena u igri, učestala ažuriranja digla su kvalitetu samog igranja, šira paleta igrivih likova i njihovih izgleda te ulaganje u eSports scenu. Rainbow Six sada ima preko 25 milijuna registriranih igrača i ugovor s Electronic Sports League kompanijom zaduženom za organiziranje online i LAN turnira.

Sve te sjajne vijesti privukle su pažnju velikih eSports organizacija te je sada svakoj zadatak formirati svoju Rainbow Six Siege ekipu. Ovih dana, popularna organizacija CLG, objavila je imena svojih Rainbow Six igrača. Skys, England, Geoolicious, LaXlnG i Shuttle su odabrani igrači koji će CLG pokušati dovesti do prvog trofeja.

Prvo sljedeće natjecanje zakazano je za ovaj mjesec kada kreće Six Invitational 2018 turnir na kojemu ćete moći vidjeti CLG ekipu kako za bore za titulu najboljeg Rainbow Six Siege tima.

Nadamo se da će Ubisoft nastaviti sa svojim radom te da Rainbow Six čeka duga i uspješna eSports karijera.

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • BadMeetsEvil

    05.02.2018 - 14:02

    Također Adria regija je dobila svoju ESL Winter Ligu za R6S te se igra za R6 pointse

    vise mozete procitati ovdje Adria Winter Legue R6S te na nasem discordu koji je veoma aktivan R6Adria Discord

    ps. nije nikakva reklama za portal, nego jednostavno zelimo sto vise igraca i teamova da se prijave da pokazemo ESL-u da je R6 community aktivan u nasoj regiji te tako ubuduce dobijemo nove lige ili cak i vece nagrade 🙂

    • TeroXCro

      @BadMeetsEvil, 05.02.2018 - 17:13

      Sistem i ekipa u natjecanju je odlična ima jako dobrih timova samo iz Hrvatkse a kamoli još sa Balkana. Prošle kvalifikacije su bile itekako zabavne a na sljedećima će valjda bit još bolje s obzirom da su dva odlična tima otišla pa je lošijima lakše, što je iznimno dobar sistem.

    • Marosh

      @TeroXCro, 05.02.2018 - 18:40

      Zašto sam sebe vrijeđaš?

    • TeroXCro

      @Marosh, 05.02.2018 - 18:45

      Kolega ne s..i pali siege ajmo igrat.

    • PppPP

      @BadMeetsEvil, 05.02.2018 - 17:59

      nije govno nego se pas posra 🙂

  • d1cme

    05.02.2018 - 15:29

    Prije CLG-a su se ubacili Evil Geniuses, Faze i Liquid, glasine su još za ulazak Cloud9 i Ninjas in Pyjamas u R6 vode
    a ESL adria liga je ez R6 credits s obzirom na dost slabu konkurenciju (:

    • TeroXCro

      @d1cme, 05.02.2018 - 18:40

      Prijavi se ako već nisi pa da vidimo 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?