HCL.HR

Nintendo Switch ipak će vrtjeti Witchera 3, Civilization 6, Overwatch i ostale PC igre?

Zoran Žalac 24.04.2017.   •   6 komentara


Ukoliko Nintendo odobri lansiranje aplikacije zvane Rainway, na Switch konzoli možda budemo mogli streamati igre sa vlastitog PC-a.

Rainway-Logo-Rain-902x507

Trenutno nema neke velike nade da će ovogodišnji zvučni 3rd party hitovi doći na Nintendo Switch. Igre kao što su Outlast 2, Prey, Dirt 4, Tekken 7, Middle-earth: Shadow of War, Destiny 2, Marvel vs. Capcom Infinite i broje druge, nisu najavljene za Switch. Međutim, to ne znači da te igre nikada nećemo zaigrati u prijenosnom izdanju. Preokret se možda dogodi ukoliko na Switchu zaživi nova aplikacija zvana Rainway.

Riječ je o aplikaciji tvorca Borderless Gaminga koja će omogućiti streamanje igara s PC-a na različite uređaje. Tehnologija za to već postoji, a developer Rainwaya tvrdi da će njegova aplikacija igre streamati u 60 sličica po sekundi “praktički bez laga”. I da, bit će besplatna.

Jedini preduvjeti za korištenje aplikacije bit će ti da vam je računalo kompatibilno s DirectX 11 API-jem te da vam je uređaj spojen na istu mrežu kao i računalo. Taj uređaj može biti Xbox One konzola, Mac računalo, iOS ili Android telefon/tablet ili pak Nintendo Switch. PlayStation 4 konzola iz nekog razloga nije spomenuta kao opcija.

Rainway bi već idućeg mjeseca trebao krenuti u beta testiranje, no ostaje pitanje hoće li Nintendo htjeti uvrstiti tu aplikaciju u svoj eShop. Ukoliko se to doista dogodi, nije nezamislivo da poteze u Civilizationu VI vučemo na Switchu. U teoriji su sve igre na Steamu igrive s gamepadom kroz emulaciju miša i tipkovnice, tako da kontrole ne bi trebale predstavljati problem.

Komentari (6)

  • Meeple666

    24.04.2017 - 16:35

    Zašto bi stream-ao sa PC-a na konzolu kad mogu direktno na TV sa Steam linkom koji je napravljen samo za to?
    Da povećam input lag?
    HDMI kabel od 15-20 m je jedino pravo rješenje za brze akcijske igre.

  • Apocalypse4987

    24.04.2017 - 16:46

    poprilično sam zadovoljan svojim monitorom, tako da mi je streaming na nešto drugo totalno nepotreban

  • Oblakoder

    24.04.2017 - 16:55

    Lepa vest ,a to sto za sad nema 3rd party hitova krivac je strah developera jer su se mnogi opekli sa Wii U konzolom.Ja sam ubedjen da sve igre mogu da se izbace i za Switch,naravno bile bi graficki slabije ali bi ipak radile barem u 720p, ali svi cekaju kako ce se konzola prodavati da bi uopste imalo smisle da se bace na taj posao.Ono sto mene polako pocinje da plasi zasto posle skoro 2 meseca nema recenzije nove Zelde?Da li je HCL resio da propusti da nam oceni jednu od naljboljih igara svih vremena? 🙂

  • Meeple666

    24.04.2017 - 17:05

    Zašto bi netko izbacivao staru igru za Switch?
    Tko će to kupiti?
    Ljudi hoće novo.
    Gameri su manje više sve te starije igre odigrali ili će ih kupit za par eura na PC-u, PS4, XBOX-u.
    Neću kupovat igru za Switch, plaćat je skuplje i imati port sa drugog sistema?!

    • Bogy

      @Meeple666, 24.04.2017 - 17:36

      Onaj tko kupuje Nintendo Switch ne kupuje ga zbog 3 party naslova poput assassins creed, zombie U i call of duty nego već zbog super maria, Zelde i ostalih nintendo igara.

  • Goran1234

    24.04.2017 - 20:23

    Slažem se nema potrebe za tim što se tiče Nintenda,ja nikad nebih kupio Switch zbog ovakve aplikacije ili zbog mogućih multiplatformi…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?