HCL.HR

Raspušten BioWare San Francisco

Renato Pedišić 05.03.2013.   •   4 komentara


Internet se jučer napunio kasnije potvrđenim glasinama kako je veliki Electronic Arts odlučio zatvoriti BioWare San Francisco jer je vođenje tog studija postalo preskupo i neprofitabilno.

Electronic Arts je jučer zatvorio svoj mali kalifornijski studio BioWare San Francisco koji je zapošljavao 25 do 30 zaposlenika zbog toga što je podrška njihovih igara i proizvodnja novih postala neprofitabilna i preskupa.

BioWare San Francisco je studio koji je prije znan pod imenom EA2D, a primarno je bio fokusiran na browser based i social igre od kojih se ističu Mirror’s Edge 2D i Dragon Age Legends. Servere ove druge igre EA je zatvorio još prije godinu dana, ali je ekipa iz BioWare: San Francisca učinila igru dostupnom i u offline načinu rada, odnosno od nje je napravila potpuno singleplayer iskustvo koje besplatno možete isprobati ovdje.

IGN, koji je kontaktirao Electronic Arts oko ovoga otpuštanja, nije dobio izričitu izjavu o slučaju, već je samo upućen na prijašnju izjavu šefa Electronic Artsovih franšiza Franka Gibeaua koji je rekao: “Prijelazno razdoblje između generacija konzola je kompleksno i izazovno iskustvo. Svi trendovi se mijenjaju kako bi nagradili kreativne i financijske investicije koje smo napravili na polju mobilne i konzolaške tehnologije.”

Od izjave Franka Gibeaua izvucite što želite, ali činjenica je da je Electronic Arts zatvorio još jedan studio, ma kako malen i naizgled beznačajan bio.

Komentari (4)

  • Apocalypse4987

    05.03.2013 - 12:30

    minuta šutnje

  • grgoljblaster

    05.03.2013 - 14:00

    DA: Legends je bio bljutava fejsbukolika glupost i obican pokusaj muzenja novca kao sto radi Zynga. I bolje sto je zatvoren studio, ljudi ce sad moci da rade na necemu boljem.

  • Ing3n

    05.03.2013 - 14:53

    It will not be particularly missed…

  • rejn?er

    05.03.2013 - 16:03

    tjedana ću crno nosit

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?