HCL.HR

Razerov Project Linda je lapdock za mobitel koji je onda laptop

Zoran Žalac 09.01.2018.   •   3 komentara   •   Tehnologija


Razer na CES sajmu svake godine predstavi prototip neke lude budalaštine koju želimo imati. Ove godine predstavili su takozvani Project Linda.

project linda

Ako vas je naslov ove vijesti zbunio, ne brinite – Razerov Project Linda zapravo je vrlo jednostavna ideja… za opisati… pretpostavljam da je izvedba iste daleko teža. Linda je svojevrsni dock za Razer Phone koji taj mobitel pretvara u laptop s većim ekranom i fizičkom tipkovnicom. Ideja zapravo nije revolucionarno nova jer je nešto slično postojalo s Motorolinim Atrixom, odnosno “lapcodkom” za isti.

No, za razliku od Motorolinog rješenja, Razerovo je kudikamo praktičnije i intuitivnije utoliko što mobitel zamjenjuje touchpad kad ga se umetne u kućište lapdocka. A to kućište je dizajnirano po uzoru na Razerov Blade Stealth. Linda se uglavnom oslanja na sam Razer Phone te koristi njegove zvučnike i fizičke tipke za uključivanje i isključivanje uređaja. Sam lapdock služi i kao ekstenzija za skladištenje podataka s 200 GB dodatnog prostora, kao i za punjenje baterije Razer Phona.

U sadašnjem prototipnom stanju, Project Linda omogućava da se na ekranu lapdocka prikaže isto što je i na ekranu mobilnog telefona. Međutim, Razer radi na tome mobitel posluži kao ekstenzija lapdocka, i obrnuto, što su demonstrirali na mobilnoj igri Vainglory gdje jedan ekran prikazuje svu akciju, a drugi služi za izdavanje brzih kontrola.

Kao i sa svim Razerovim proizvodima koje predstave na CES sajmu, nema garancija da će Project Linda izaći iz svoje konceptualne faze i ikada postati tržišni proizvod. No, tko zna, možda nam je Razer upravo pokazao u kojem će smjeru ići razvoj budućih laptopa; odnosno kako će ti uređaji izgledati u nekoj bližoj budućnosti.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • Slim1992

    09.01.2018 - 20:04

    Neznaju ni oni sta hoce…bolje neka se fokusiraju na naslednika razer telefona nego na ove zezancije

  • moordrak

    09.01.2018 - 20:46

    E ovo misa lajk! Jako, jako simpatično! Ako u dock utrpaju ChromOS, to bi bila super igračkica! Samo…čini mi se da je to nešto malešno sve zajedno…

  • Balkan Design

    09.01.2018 - 23:41

    Veoma interesantan proizvod.
    Ovo je jedan od retkih laptopova kakav bih imao…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?