HCL.HR

Razvijte vlastitu igru na Animafestu

Igor Belan 08.05.2015.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


I na ovogodišnjem Animafestu, koji će se baviti budućnošću animacije, održat će se gamejam, odnosno radionica izrade videoigara.

Ovogodišnji Animafest postavlja pitanje kako izgleda budućnost animacije, a odgovore će ponuditi kroz predavanja i predstavljanja radova mladih kreativaca u industriji.

Festival će se održati između 9. i 14. lipnja, a osim predstavljanja najboljih škola animacije te natjecateljskog programa najmlađe generacije profesionalaca, mnogo će se pričati i o razvoju videoigara.

U suradnji s Klasterom hrvatskih proizvođača računalnih igara (CGDA), na Animafestu će se ponovno organizirati gamejam, odnosno radionica izrade igara, a čiji će jedan od mentora ove godine biti i švicarska zvijezda indie game-dizajna – Mario von Rickenbach (Mirage, Krautscape, Rakete).

Taj segment Animafesta će biti potpuno besplatan, a polaznici gamejama imat će priliku naučiti nešto novo te se iz prve ruke upoznati s procesom razvoja jedne videoigre. Pretposljednji dan festivala svoju igru će i predstaviti okupljenoj publici, a predstavljanju tih uradaka prethoditi će predavanja CGDA, hrvatske škole za dizajn igara Machina, razvojnog studija Croteam i Maria von Rickenbacha.

Ako vas zanima više o tome, sve je objašnjeno na web sjedištu Animafesta, a upravo tamo se možete i prijaviti za sudjelovanje u gamejamu.

Komentari (1)

  • NICE_games

    08.05.2015 - 16:58

    Trazim dva balkanska 3D dizajnera/animatora/kreatora (znate na sto mislim) da ima malo iskustva sa radom na igrama, radimo projekat od 1.augusta.2015. osoba dobija 10% od cjelokupnog dobita igre javite se na fb profil https://www.facebook.com/malik.zulic pozdrav.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?