HCL.HR

Razvojni tim Tale of Tales odustaje od videoigara

Zoran Žalac 23.06.2015.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Tvorci nedavnog indie naslova Sunset nisu uspjeli zaraditi dovoljno novca od iste kako bi pokrili sve troškove nastale za vrijeme njezine izrade te u potpunosti odustaju od izrade videoigara.

Da su „umjetničke“ videoigre slabo profitabilne i riskantne, to je već svima poznatom. Međutim, aktualni primjer avanturističkog naslova Sunset pokazuje nam kako to zapravo izgleda kad se čitava računica stavi na papir. Naime, ta igra koju je razvio dvočlani tim Tale of Tales prodala se u svega četiri tisuće primjeraka, uključujući i prodane primjerke u sklopu Kickstarter kampanje gdje je skupljeno 67 tisuća dolara. To nažalost nije dovoljno za pokrivanje troškova njezine izrade, stoga je Tale of Tales odlučio zatvoriti svoja vrata.

„Čak i sa pomno konstruiranim kontekstom konvencionalnih kontrola, trodijelnom pričom i dobro definiranim aktivnostima, jako smo uživali u kreiranju teme, atmosfere i likova. Odbacivanje naših ekstremnih artističkih ambicija učinilo je posao lakšim i zanimljivijim. No onda smo shvatili da smo na krivom putu. Jer što god da mi uživamo, nikada, ali nikada nije ono u čemu uživaju gaming mase.“ – pojasnio je osnivač bivšeg tima.

Komentari (3)

  • RandomGuy

    23.06.2015 - 19:33

    Kupci imaju svoja neka očekivanja i to je to. Vidi se i na HCLu koliko ljudi želi da igra ima odličnu grafiku jer inaće igru ne želi ni pogledat. Bilo što drugačije ili lošije grafike jednostavno ne prolazi. Igre su pre skup hobi da bi ih se radilo samo za svoj gušt. Igre se rade za kupce, tj da se zaradi. Što kupac želi to mu i daš pa makar to bio flappy bird.

  • NoaKing

    23.06.2015 - 20:15

    Baš šteta, s svidjele su mi se većine njihovih igara. Ovo nisam očekivao!

  • Stribor88

    24.06.2015 - 10:20

    eh kada imaju loš gameplay…. kruže glasine da će dvojac od ovog ljejta peči janjetinu uz lagane note turbo-folk glazbe kod plitivičkih jezera, baš mi je drago da nisu odustali od umjetnosti…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?