HCL.HR

Reboot Develop 2015 dovodi velika imena gaming industrije u Hrvatsku

Igor Belan 02.04.2015.   •   10 komentara   •   Zanimljivosti


Tvorac Assassin’s Creed serijala, legendarni developer Peter Molyneux, indie ikona Rami Ismail i mnogi drugi dolaze predavati ovog mjeseca na Reboot Develop konferenciju.

Reboot je u potpunosti otkrio koja velika imena industrije video igara dolaze krajem ovog mjeseca predavati na Reboot Develop konferenciju u Dubrovniku. Trodnevni event će se održati na atraktivnoj lokaciji u Radisson Blu Resortu u trajanju od 23. do 25. travnja, a listu sa svim predavačima možete pogledati ovdje.

Službena objava za novinare kaže:

“Tijekom tri dana trajanja na konferenciji će se raspravljati o relevantnim i zanimljivim temama industrije i to na više od 50 predavanja i panel rasprava, a za govornicama u čak tri dvorane paralelno će se izmijeniti 47 govornika iz svih dijelova svijeta. Samo neka od njih predstavljena na finalnoj listi predavača su: Patrice Desilets (kreator Assassin’s Creed serijala), Peter Molyneux (direktor i osnivač 22 Cans), Shahid Ahmad (direktor strateškog digitalnog razvoja Sony Computer Entertainment Europe), Rami Ismail (suvlasnik Vlambeera i ikona indie game developmenta), Charles Cecil (tvorac Broken Sworda i osnivač Revolutiona), Ragnar Tørnquist (osnivač i kreativni direktor Red Thread Games) i mnoga druga poznata imena industrije te velika regionalna imena iz poznatih studija kao što su CroTeam, Eipix Entertainment, 3Lateral itd.”

Jedna od posebnosti konferencije ove godine je Reboot Develop Indie Area, prostor u sklopu konferencijskog dijela namijenjen svim indie timovima koji žele prezentirati i izložiti svoje projekte/igre. Osim toga, indie timovi će imati priliku istaknuti se kroz drugi po redu Reboot Develop Indie Award gdje će se igre nominirati u dvije kategorije – najbolja indie igra i najkreativnija indie igra. Pobjednički tim dobiti će novčanu nagradu u iznosu od 3333 eura te godišnju medijsku pokrivenost u Reboot magazinu.

Rijetka je to prilika za istaknuti svoj indie projekt, pronaći partnera ili investitora te poslušati predavanja nekih od najiskusnijih ljudi iz industrije, a sve se događa u Hrvatskoj. Ako razmišljate o karijeri u gaming industriji svakako razmislite i o odlasku u Dubrovnik krajem mjeseca – karte se do 14. travnja mogu kupiti po nižoj cijeni. Posjetite rebootdevelop.hr za više detalja.

Komentari (10)

  • Cro007

    02.04.2015 - 18:57

    Novi Assassins Creed u Dubrovniku gdje protagonist spašava mačke s drveća

    • cakebomb

      @Cro007, 02.04.2015 - 19:29

      Ja bih kupio

  • FlegmicH

    02.04.2015 - 19:31

    Fala Bogu faks mi pokriva cijenu karte, obavezno idem. Samo jedna mala zamjerka, konferencija se zove Reboot Develop, ne Reboot Developer.

    • Ementaler

      @FlegmicH, 02.04.2015 - 20:25

      Ma naravno, ispravljen je naslov u međuvremenu. Koji faks inače?

    • FlegmicH

      @FlegmicH, 03.04.2015 - 14:25

      Rochester Institute of Technology u Dubrovniku, pošto ovaj semestar imamo Game Design kao predmet profesorica nam je sredila 100% pokrivene karte.

    • Ementaler

      @FlegmicH, 03.04.2015 - 14:29

      Imate Game Design kao predmet? Ma prekrasno! Sad znam za jednu osobu više koja će lakše razumjeti neke od naših budućih videa 🙂

    • FlegmicH

      @FlegmicH, 03.04.2015 - 14:36

      U tom slučaju jedva čekam te buduće videe. Svi volimo gledat Stranded Deep i GTAV ali bio bi šteta da postane isključivo Let's Play kanal.

  • Ivo Luka

    03.04.2015 - 12:12

    Ja sam iz Dubrovnika pa bi htio poći.
    Đe se mogu nabavit karte i pošto su?????

    • Ementaler

      @Ivo Luka, 03.04.2015 - 12:18

      Pa na službenim stranicama, imaš link u članku. Polako s tim upitnicima čovječe, jedan je sasvim dovoljno 😉

  • hanteed

    04.04.2015 - 17:01

    eh kad bi mogao tamo otici,fino je saslusati ta predavanja

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?