HCL.HR

Redatelj Justice League filma napustio projekt, preuzima ga scenarist Avengera

Zoran Žalac 23.05.2017.   •   14 komentara   •   Zanimljivosti


Redatelj filma Batman v Superman prepustio je režisersku palicu nadolazećeg Justice Leaguea scenaristu Avengers filmova nakon smrtnog slučaja u obitelji.

justice-league-film

Jučer smo se na Facebooku povodom Injustice 2 videa šalili kako bi nam Zack Snyder komotno mogao prepustiti režiju Justice League filma. Nažalost, šala je došla u nezgodnom trenutku – Zack Snyder je doista odstupio od razvoja navedenog filma zbog tragedije koja je zadesila njegovu obitelj. Naime, Snyderova kćer počinila je samoubojstvo prije dva mjeseca, a on je u tom periodu odlučio da mu je obitelj važnija od dovršetka filma.

Poziciju redatelja Justice League filma sada će tako preuzeti Joss Whedon, što je u isto vrijeme obećavajuće, ako ne i pomalo ironično. Whedon je, naime, bio scenarist dvaju filmova o Avengerima, serijala zbog čijeg je uspjeha Warner Bros. i poželio stvoriti univerzum DC heroja.

S obzirom da je Justice League najavljen za jesen ove godine, za pretpostaviti je kako Whedon neće imati mnogo posla u narednih pola godine. Međutim, ostaje za vidjeti hoće li završni rez filma imati njegov pečat ili će film možda patiti zbog ove promjene.

Komentari (14)

  • DjokaBA

    23.05.2017 - 10:43

    Dzabe Zorane, film je vec snimljen. Ostalo je jos samo da se dotera, i zavrsi. Nazalost ovo ce biti vise Zackov film nego Whedonov. Ocekujem propast, kao i obicno od njega, dok drugi direktor u Wonder Woman u ranim recenzijama prolazi sasvim dobro.

    • Zoran Žalac

      @DjokaBA, 23.05.2017 - 11:11

      Završni rez filma može imati drastičan efekt u konačnici. Nekad i drugačiji raspored scena može poboljšati ili pogoršati film. Tj. nije samo u onome što je snimljeno i kako je snimljeno. Npr. Arrival ne bi bio ni približno efektan film da je poredan kronološki pravilnim redoslijedom. Isto tako, bilo je fan-made projekata koji su, primjerice, od tri Star Wars filma novije trilogije napravila jedan film sa iznenađujuće koherentnom cjelinom samo time što su neke scene izbačene. Puno se toga postiže u filmu nakon snimanja, nije samo dotjerivanje i zgotovljavanje u pitanju.

    • fpapac

      @Zoran Žalac, 23.05.2017 - 11:56

      ali je prekasno da se ubaci malo marvel duha u dc i da to izgleda malo zabavnije, jer su scene ipak vec snimljene

    • Zoran Žalac

      @fpapac, 23.05.2017 - 13:01

      Upravo to, bio je i Suicide Squad snimljen, pa su naknadno mijenjali ton filma ponovnim snimanjem scena.

    • Artyom

      @Zoran Žalac, 23.05.2017 - 22:48

      Istina, Suicide Squad je imao nekoliko različitih verzija filma, i na kraju je izmasakriran do inzemoglosti. (Dovoljno govori to da je 90% scena sa Jokerom izbačeno, ne pitaj me zašto)

    • StarFan

      @fpapac, 24.05.2017 - 19:35

      Jesi pogledao kojim slučajem trailer za JL? Nije baš sve tmurno i mračno kakav imaš dojam, u ovih 3 minute su uspjeli ubaciti par šala. Sasvim dovoljno ako se mene pita, jer se i sa humorom može pretjerati. Svi konstantno blate DCEU bez pravih razloga, ali svakome svoje.

    • bucc

      @DjokaBA, 23.05.2017 - 12:33

      Nije sve snimljeno, pojavila se vijest o dosta velikim reshootovima prije par dana.

    • Artyom

      @bucc, 23.05.2017 - 22:53

      Istina. Sneider je navodno tražio Whedona da doda neke svoje scene/ideje u scenarij. I sad će Whedon te sceni i odrežirat, te će nadgledat postprodukciju do kraja. Hoće li on nešto mjenjat? Sumnjam. Editor, cinematograf i ostali dio ekipe ostaje isti, a to su svi Sneiderovi ljudi, tako da Whedon na kraju neće bit ni 5% umješan u film. Ali lijepo od njega što je uskočio u nevolji da završi tako velik i bitan projekt.

    • Artyom

      @DjokaBA, 23.05.2017 - 22:56

      Kad si već spomenuo Wonder Woman, Zack Sneider je zaslužan sa preko 50% svega vezanog za taj film. On je napisao priču, on je izabrao Glumicu, on radi na produkciji, ton filma je po njegovom receptu itd.

    • DjokaBA

      @Artyom, 24.05.2017 - 17:58

      Nisam to znao.. nisam bas neki fan WW, ali voleo bih da uspe i da konacno dobijamo kvalitet i od DC-a.

  • BONZO

    23.05.2017 - 15:37

    Jadni DC, nikako da ih krene haha

    • bucc

      @BONZO, 23.05.2017 - 15:46

      ova situacija baš nije za smijanje.

    • BONZO

      @bucc, 25.05.2017 - 11:22

      Komentar je vezan isključivo za DC, nije bilo nikakve namjere izrugivanja.

      Hvala.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?