HCL.HR

Redatelj Metal Gear Solid filma napokon progovorio o projektu koji je još uvijek u izradi

Zoran Žalac 21.02.2017.   •   10 komentara


Metal Gear serijal otići će u sasvim novom smjeru pod vlasništvom Konamija, no stari Metal Gear možda dobije zadnju počast filmskom adaptacijom od koje se nije odustalo.

Budućnost filmske adaptacije Metal Gear Solida postala je maglovita nakon svega što se izdogađalo s Konamijem i Kojimom, no odabrani redatelj projekta Jordan Vogt-Roberts oglasio se i dao novu nadu za fanove. Na filmu se, naime, još uvijek radi. Vogt-Roberts upravo je završio svoj angažman na Kong: Skull Islandu pa bi uskoro trebao imati vremena za planiranje kako adaptirati jednu od najpopularnijih videoigara u povijesti.

U razgovoru za Collider, redatelj je otkrio kako je scenarij za film u procesu izrade te da je to prvi korak kojim se on osobno nada učiniti adaptaciju dostojnu slave njezinog predloška. Okolnost koja otežava taj proces jest nepoznanica oko iznosa budžeta koji će biti dodijeljen za snimanje filma. Ipak, kako Vogt-Roberts navodi, prioritet mu je osmisliti kvalitetnu priču s kojom će fanovi biti zadovoljni, odnosno priču od koje će oni koji se prvi put susreću s MGS-om postati zainteresirani za širi univerzum Kojiminog serijala.

Please enable Javascript to watch this video

U svakom slučaju, lijepo je čuti kako redatelj MGS smatra najvažnijom franšizom na svijetu i obećava da će se boriti da Hollywood od te filmske adaptacije ne napravi samo još jedan prosječni akcijski blockbuster u rangu Mission: Impossible i G.I. Joe. Hoće li Vogt-Roberts ostati čvrst u toj borbi, vidjet ćemo u nekoj skorijoj budućnosti.

Komentari (10)

  • mili1985

    21.02.2017 - 14:50

    Ne znam. Nekako sam se nadao da neće biti ništa od ovoga, jer smatram da MGS ne treba imati filmsku adaptaciju iako je rađena kao film i ima te filmske scene.
    Još pogotovo ako budu bili vjerni priči serijala, to će biti filmski bučkuriš.
    Nadam se da griješim u vezi ovoga, ali dosad većina filmova temeljenim na igrama su bili veliko sranje.

    • Ovcaodnovca

      @mili1985, 21.02.2017 - 15:18

      zadnje sranje je Assassins Creed

    • shepard-fan

      @Ovcaodnovca, 21.02.2017 - 16:39

      Pa meni je bio ok ali ništa posebno , A i Resident Evil film nije ono što sam očekivao ajde prvi dio je nekako dosljedan igri ali opet nije to to , jedino mi se svidio War Craft film

    • Ovcaodnovca

      @shepard-fan, 21.02.2017 - 16:48

      WC je “graficki” bio ok, ali kao film 0 bodova…. AC nemas pojma tko pije a tko placa…. bolje da su napravili seriju tipe True Detective, jer materijala imaju….

    • shepard-fan

      @Ovcaodnovca, 21.02.2017 - 16:56

      WarCraft je meni dobar film , AC je ok ali nisam nikad ga igrao jedino black flag , Resident Evil 1 film je isto ok ali opet nema karizmu koju ja tražim a ostali su smeče kao 5 i 6 dio igrice

    • Sackboy

      @Ovcaodnovca, 21.02.2017 - 20:21

      Ne znam da li mi se svidio zato što sam igrao wow 10+ godina ali wow film mi je bio super i totalno sam se ufurao u priču. Stvarno će mi biti žao ako ne snime nastavak 🙁

    • Sasa_28

      @Ovcaodnovca, 22.02.2017 - 01:20

      Onaj tko nezna radnju igre nema što u filmu tražiti jer sve na gotovo serviraju.Tako da “laici” neće ništa skužiti kao i ja.

    • zeljo024

      @mili1985, 21.02.2017 - 20:17

      Bas tako, neka ne diraju svojim masnim prstima u igracku svetinju

    • shepard-fan

      @zeljo024, 21.02.2017 - 21:42

      Meni je jedino Blizzard napravio pravi posao ovi ostali ko da rade preko kurca izvinjavam se na izrazu

  • ck7

    21.02.2017 - 19:58

    Kako je još uvijek u izradi ako nisu još s ničim ni počeli? Ako će već raditi film po MGS franšizi neka lijepo krenu ispočetka, i neka naprave po MGS 3 Snake Eater, al u suradnji s ocem Big Bossa Kojima-sanom, il nek zaborave sve skupa.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?