HCL.HR

Republique je još jedna uspješna Kickstarter priča

Zoran Žalac 11.05.2012.   •   4 komentara


U posljednjim satima svoje Kickstarter kampanje, obećavajuća avantura pod nazivom Republique ipak je uspjela prikupiti zacrtani iznos potreban za izradu igre.

Prije točno mjesec dana uz nešto manju medijsku eksponiranost krenula je Kickstarter kampanja za igru zvanu Republique. Prvotno je to bio avanturistički naslov za iOS platformu, da bi se kasnije potvrdila i verzija za PC, odnosno Mac. Igru je predstavio novo okupljeni tim veterana koje je predvodi Ryan Payton (InFamous, Metal Gear Solid 4, Halo 4).

Republique je najavljen kao akcijska igra bez nasilja, koja kroz šest sati dugu kampanju prikazuje priču o ženi koja pokušava pobjeći iz opresivne totalitarističke države. Zanimljivost koncepta je u tome što igrači ne će kontrolirati glavnu junakinju Hope, nego će diktirati njezin bijeg putem hakiranja, upravljanja alarmima, kamerama itd.

Payton i njegov razvojni tim Camoufaj već su našli investitore i osigurali sredstva za igru, no u Kickstarter kampanji tražili su potvrdu da postoji interes za ovakav naslov. U tu svrhu željeli su prikupiti pola milijuna dolara, pa iako to prije nekoliko dana nije izgledalo ostvarivo, Republique je danas prešao zacrtani iznos te kreće u punu produkciju.

U trenutku pisanja ove vijesti kampanja odbrojava posljednje sate, pa ako ste zainteresirani za prednarudžbu i neke posebne pogodnosti, još uvijek stignete donirati iznos koji će svakako dobro doći u izradi ove zanimljive igre.

Komentari (4)

  • PavleC

    11.05.2012 - 18:49

    interesantna ideja,videcemo kako ce ispasti

  • Pirotehnika

    12.05.2012 - 08:02

    Priča mi se ne sviđa. Zanima me samo koja to država nije totalitaristička jbt.

  • Narco

    12.05.2012 - 10:23

    ovo rula,bit ce zanimljivo ovo igrati

  • goldfinger

    12.05.2012 - 11:55

    Zanimljivo…….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?