HCL.HR

RETRO DOZA #135 – Sailor Moon Super S: Fuwa Fuwa Panic

Renato Pedišić 26.10.2014.   •   1 komentara   •   Retro gaming


Neobična priča o igri koju je ‘službeni internet’ zaboravio ono je što vam donosi ovotjedna Retro doza. Bacite se na čitanje ili ćemo vas proglasiti zlim demonima i kazniti u ime Mjeseca!

Svi smo mi gledali Mjesečevu ratnicu. Hajde, hajde ne pravdajte se mačo muškarci – bilo je na TV-u rano ujutro pa ste tu i tamo sigurno bacili oko. Je li vas to privuklo da ikada zaigrate neku igru s tematikom tog animea? Vjerojatno ne, što i nije toliko tragično, budući da je rijetko koja Sailor Moon igra uopće stigla na europsko tržište.

Ipak, hardcore fanova serije sigurno je bilo, a oni su došli na svoje popularizacijom emulatora koji su na veoma lak način omogućili igranje i najopskurnijih igara iz mističnog Japana. Jedna od takvih je i igra o kojoj danas pišemo – Sailor Moon Super S: Fuwa Fuwa Panic ili u originalu Bishoujo Senshi Sailor Moon Super S: Fuwa Fuwa Panic.

Ono što je zanimljivo je da o ovoj igri postoji iznimno malo informacija na internetu pa se skoro može reći da ju je ‘službeni internet’ zaboravio. Upravo radi toga ova Retro doza radi svetu misiju čuvanja ovoga naslova od zaborava pa ako vam se i ne sviđa činjenica da ovoga puta nismo obradili neki popularniji retro naslov, naša duša je mirna.

Sailor Moon Super S: Fuwa Fuwa Panic je igra studija Tom Create koju je na japansko tržište 1995. godine izbacio Bandai, a kao što smo već prije napomenuli, s ovom puzzle igrom šira se publika upoznala putem emulatora nekoliko godina kasnije. Glavni cilj igre bio je uništavati raznobojne balone iznad odabranog lika iz animea prije nego dođu do kraja prostora gdje je uništavanje omogućeno. Pobjeda se ostvarivala ako su neprijatelja njegovi baloni “zdrobili”, s tim da je velika pažnja morala biti posvećena izbjegavanju te zle sudbine.

Najzabavnija stvar u cijeloj igri bio je versus mod za dva igrača u kojemu se mogao odabrati jedan od šest likova iz animea (story mod se igrao isključivo s Usagi/Sailor Moon) što je dalo jednu dodatnu dozu zabave prilikom uništavanja svih prijateljevih snova.

Koncept ove igre prenio se i u nešto dorađenijem nastavku naziva Bishoujo Senshi Sailor Moon: Sailor Stars Fuwa Fuwa Panic 2 koji je ponovno za SNES i ponovno isključivo na japanskom tržištu izašao 1996. godine, ovoga puta i proizveden i distribuiran od strane Bandaija.

Ako vas zanima kako je izgledao te kako se igrao Sailor Moon Super S: Fuwa Fuwa Panic ne propustite pogledati video koji ostavljamo u nastavku, a dok gledate o čemu se tu radilo nemojte pustiti mozak na pašu, već razmislite o tome koju nam igru želite preporučiti za sljedeću Retro dozu.

Za više retro gamerskog sadržaja provjerite naše ostale retro dozice i pridružite nam se u raspravama u retro gaming podforumu.

Komentari (1)

  • mokrEE

    28.10.2014 - 23:17

    xenogears? city of lost children? guardian's crusade: knight & baby? chrono trigger/chrono cross? bust a groove?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?