HCL.HR

RETRO DOZA #213 – Japan World Cup, kakva konjina

Gregor Stojev 02.04.2017.   •   0 komentara   •   Retro gaming


Iznimno zaobilazimo retro sadržaj kakav očekujete i stupamo u blisku prošlost s igrom za baš svačiji ukus, ali samo zato jer se radi o jednom od najbizarnijih naslova ikada.

Japan World Cup

Prvotravanjske šale možda su mi izmakle za koji dan da bi jednu ovdje mogao puknuti, no to me ipak neće spriječiti da probam nešto malo drugačije. Upravo zato sam izabrao nešto najluđe i najgluplje što sam mogao naći u rupi bez dna zvanoj “internet”, i naravno da sam se u konačnici našao u zemlji u kojoj svaka ideja, koliko god luda bila, dobije svoju priliku.

Igru Japan World Cup najlakše je opisati kao utrku konja u kojoj se samo kladite na pobjednika, ali takav opis jednostavno nije dovoljan u ovom slučaju. Kada sam bacio oko da vidim o čemu je tu točno riječ, da pritom već nisam bio nasmijan do suza čeljust bi mi sad vjerojatno bila negdje dolje na podu. Ful ozbiljni komentator svakako nije pomogao situaciji, a samim time mi se čini i da kako god se situacija na terenu odvila, mi smo uvijek pobjednici.

Inače, Japan World Cup i nije toliko stara stvar kakve nam obično dolaze u obzir za jednu retro dozicu, ali rekoh napravit ću iznimku. Svega samo šest godina starosti, bila je to “jednostavna” igra iz 2011. godine koja se igrala u web browseru, odnosno pregledniku.

Bila je to dovoljno bizarna stvar da u određenim krugovima postane internet senzacija, a umjesto tradicionalnih nastavaka snimale su se montaže utrka i prodavale kao DVD snimke. Inače veoma rijetko zaigram neki sportski naslov, ali kad bi svi na ovo nalikovali, mislim da bi s njima provodio čitave dane. Morate pogledati video da skužite što mislim.

Označeno sa: , ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?